bedaki na cesti

jello

Guru
22. sep 2008
10.277
3.913
113
Ne. Ni mi težko. Samo vprašal sem. Ker se mi zdi neumno da se moram kot kolesar pri zeleni ustavit, pritisnit in počakat en ali dva intervala, preden ugotovim da je semafor pokvarjen in moram nazadnje še pri rdeči čez. Govorim za semaforje na normalnih križiščih na katerih je semafor za pešče/kolesarje zadnjih 5 let deloval nornalno, zadnji mesec pa večino časa ne dela več. In to ne samo na enem križišču, ampak vsaj na treh.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Tista tipka je itak bedarija. Vsaj po moje. Če ima avto zeleno, zakaj hudiča mora pa za kolesarje goreti rdeča, razen če pritisneš in dobiš zeleno...?
Morda zato, da se razbremeni promet za avte in da poteka hitreje?
wink-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Bom še enkrat probal:
Če se to dogaja na križiščih, kjer je zelo malo pešcev in kolesarjev, je smiselno, da ima križišče tipko s katero si sami prižgejo zeleno luč, ko jo rabijo. Tako je pretočnost prometa veliko večja, saj avtomobilistom ni treba še posebej paziti na pešce in kamikaze na kolesih! Kaj bolj jasno?
priden.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bom še enkrat probal:
Če se to dogaja na križiščih, kjer je zelo malo pešcev in kolesarjev, je smiselno, da ima križišče tipko s katero si sami prižgejo zeleno luč, ko jo rabijo. Tako je pretočnost prometa veliko večja, saj avtomobilistom ni treba še posebej paziti na pešce in kamikaze na kolesih! Kaj bolj jasno?
priden.gif

Torej takrat, ko jih ni ne rabiš pazit na njih?
hysterical-1.gif

(pa kot da je rdeča luč garancija za to, da ti ne bo kdo gor skočil
bonk.gif
)

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bom še enkrat probal:
priden.gif

hysterical-1.gif

bonk.gif
)
Če bi dobro prebral, kar sem napisal, bi videl, da sem napisal POSEBEJ paziti! Ja, si dojel?
priden.gif

Kar tolči se po glavi, mogoče boš dojel, da posebne garancije tudi pri avtomobilih ni, da ne bo kdo prevozil rdečo.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Bom še enkrat probal:
priden.gif

hysterical-1.gif

bonk.gif
)
Če bi dobro prebral, kar sem napisal, bi videl, da sem napisal POSEBEJ paziti! Ja, si dojel?
priden.gif

Kar tolči se po glavi, mogoče boš dojel, da posebne garancije tudi pri avtomobilih ni, da ne bo kdo prevozil rdečo.

Torej sam sebi nasprotuješ? Če ni garancije, kaj potem tako grozno pomaga pri pretočnosti, če se ne prižge zelena za pešce?

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Sam se prov vidijo teli novi avtomobili s parking senzorji. Že nekaj sem jih videl zadaj butnjenih, ko senzor najbrž ni zaznal količka. Ljudje se vse preveč zanašajo na pomagala v avtomobilu. Misli pa seveda čisto drugje.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.572
1.821
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Pa še ena situacija nekaj minut pre, tip me je prehiteval, čeprav je traktor dajal levi žmigavec. Na posnetku se sicer ne vidi, da me je hotela prehiteti še ena ženska, ki pa se je zabremzala , ko je bila meni ob boku...

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Tisti za tabo težko vidi, da ima traktor levi smernik, dokler ne začne prehitevat. Ko pa že prehiteva, je dolžnost voznika traktorja, da mu z zavijanjem levo ne preseka poti (kar je voznim traktorja tudi pravilno naredil).