Da se malo skašljam.
Prvič v dolgoletni vozniški karieri sem doživel fizični napad, ki sem se ga sicer ubranil/obvladal ampak grenak priokus ostaja.
Še vedno ne dojmam najbolje, da je možno kaj takega in to od voznika novejšega/novega BMW 320 turing v kravati 35/40 let.
Omejitev 80km/h in peljem se 100km/h. Umakneš se na prehitevalni pas, da se lahko ljudje vklapljajo in prehitevaš kombi.
Za tabo puščica (kam naj grem kako naj se umaknem tole bo šlo na tesno) in je šlo na tesno. Ok se takoj, ko je možno umaknem in gremo v ritmu dalje. BMW pred mene in po bremzi. Prostora za mano nekaj pred mano nekaj. Pazim njega spredaj gledam onega zadaj reveža v kombiju nič krivega. Nekako situacija mine omejitve konec in gremo lepo dalje v firbcu kako daleč bo tako vozil. In ne rabite ugotavljat ni šlo daleč. In kot je pričakovat prehitevalnega pasa ne zapusti. Jaz pa lepo tempomat ves čas in vsakega slej ko prej "spontano" ujameš. Vedno na desni pas po desni pa nisem želel prehitet. Gospoda je to tako razjezilo, da je pospešil na prehitevalnem pasu (150km/h) ampak pospešil sem tudi jaz na voznem in žal nikakor ni mogel pobegnit. Imel pa je možnost, da se umakne na desni pas.No in sem sprejel pravila igre in njegove provokacije in sva šla. Jaz poklicni šofer in v enoti gešp ona pa...?No in vse skupaj ga je tako zelo močno razburilo, da on ni bil sam ampak se je za njim desno še nekdo peljal malo hitreje in dinamično kot si je želel očitno, ko je bremzal in izival 2x. No jaz lepo "službeno" on pa vidno razburjen. In ja na izvozu jaz proti domu on ne vem kam ustavi sredi ničesar in filemsko zleti z avta. Ustavim 4 žmigavci odprem okno-in on nekaj z rokamu v mene..ga odrinem (udarim?) se je nekaj opotekal in konec filma. Potem sva šla pa na izlet. In je obupal.
Sedaj pa kaj naj si jez mislim. Priznam del krivde! Res bi šel lahko slvojh 130km/h dalje ampak 2x je zelo zelo zaprovuciral brez potrebe jaz pa sem se odzval v njegovem slogu le daje bilo bolj varno z moje strani vse skupaj. Sam je iskal in ko jih je "dobil" je hotel še fizično obračunat pa mu tudi to ni usplo.
Najverjetneje je imel samo slab dan in mu ne zamirim.
Nasvet za fanta:
Močnejši motor.
Obisk Vranskega.
Obisk psihologa.
Menjava žene/ljubice.