Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mogoče zato, ker ima oni pred tabo tempomat nastavljen na 55 km/h, da vozi realnih 50, ti pa voziš realnih 45...
Potem praviš, da lahko mirne vesti vozim 55 km/h (po števcu) in ne bom dobil kazni?
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Mogoče zato, ker ima oni pred tabo tempomat nastavljen na 55 km/h, da vozi realnih 50, ti pa voziš realnih 45...
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Vzemi gps in si izmeri realno hitrost. Števec vedno kaže malo več, ravno zato, da ostaja ta manevrski prostor. Na mojem je napake skoraj za 10%.
Pa kakšne kripevi to vozite.Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
...Pri meni kaže cca 55, ko je po gpsu 50, in skoraj 110, ko je po gpsu 100. To je ves čas nekje v rangu slabih 10% napake.
Citat:
Uporabnik dijo_porko pravi:
Nisi ti enkrat zanalašč skočil pred enega na prehitevalnem pasu, da je moral močno bremzati?
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Kako gre komu na živce, če se kdo drug po omejitvi pelje?
Tistim, ki v rit tiščijo?
Skozi vas oz. naselje je mislil, da vozi po omejitvi.Če pogledaš v naselju malokdo vozi 50 km/h oz. po omejitvi kolikor je. Če je omejitev 50 večina vozi 55-65, sigurno. Jaz vozim 50 ali manj (pač nimam tempomata, tako da moram malce paziti). Da pa vozijo prek 50 vidim predvsem tako, da se avto pred mano oddaljuje od mene, ko se vozim v naselju, čeprav imam hitrost 50. To gre tistim na živce, ker ti voziš 50, oni pa ne morejo 55-65...potem pa ko je ravnina in je omejitev 90 pa vozijo tam 70-80...to so pravi pacienti.
Večina 55-65 ?? Si ti mal. Lepo od tebe, da voziš 50km/h, ne razumem pa, da moraš paziti, ker...nimaš tempomata? Imaš digitalni gas, ko v igrici, on/off?
Jaz vozim na 50, 50, na 90, 90 in po ac DO 130 km/h. Kaj se dogaja za mano....me prav boli k...! AC je izjema, ker sem 95% na voznem pasu in se še NI zgodilo, da bi s svojo hitrostjo izsilil za mano vozečega izstrelka, ki vozi 150, 160....+
Kako potem razlagaš, da ko vozim za nekom ko je omejitev 90 in nato, ko pridem v naselje, kjer je 50 in jaz vozim 50 se vedno oddaljijo od mene? Kako to?Če bi imel tempomat bi lepo nastavil 50 in to bi držalo in mi ne bi bilo treba skrbet...skozi naselje pa vozim v 4 in lahko hitro pobegne kak km čez 50.
Citat:
Uporabnik MadMitch pravi:
Bremzat??????
Nimaš kaj bremzat, hitrost se prilagodi brez naglih dejanj, torej tako, da pravočasno zmanjšaš hitrost.
pogrešek imaCitat:
Ne pozabit, da ima tudi laser zakonsko toleranco, mislim da 10%.
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Citat:
Bremzat??????
Nimaš kaj bremzat, hitrost se prilagodi brez naglih dejanj, torej tako, da pravočasno zmanjšaš hitrost.
Nimam kaj bremzat? Kaj potem, ko kdo izsiljuje prednost ni treba bremzat al kako?
Citat:
Uporabnik rocky9 pravi:
Jaz začnem bremzat par m pred tablo...
Manj ima.Citat:
Ne pozabit, da ima tudi laser zakonsko toleranco, mislim da 10%.