bedaki na cesti

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Zoprno... Torej je njegova beseda proti tvoji...
10.gif

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Citat:
Uporabnik Mare77 pravi:
Zoprno... Torej je njegova beseda proti tvoji...
10.gif
Nekje 3 tedne. Od PP Škofja Loka sem dobil priporočeno, da moram kot lastnik vozila povedati kdo je vozil takrat pa takrat moj avto in opis manevrov, brez členov in zneskov. No ker res nisem imel pojma kaj sem sploh počel tisti dan sem kot lastnik vozila klical na PP in prosil za policista ki je bil podpisan za več informacij. Povedal je da me je prijavil občan in da so po zakonu dolžni ukrepat. Prosil sem ga, da mi bolj podrobno razloži na katerih odsekih naj bi bili izvajani ti manevri in že po telefonu sva ugotovila da razen mogoče prehitevanje kolone skoraj ni možno da bi zgodbica držala.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Starejši občan ali ti je sam en fouš?
crazy1.gif

http://24ur.com/novice/crna-kronika/pri-dornberku-umrl-mlad-motorist.html

" 60-letni voznik osebnega vozila se je vozil proti Dornberku in je na ravnem delu ceste zavijal levo na stransko cesto. Pri tem je zaprl pot 25-letnemu vozniku motornega vozila, ki je z neprimerno hitrostjo prihajal iz nasprotne smeri. "

OK, zdej pa call me stupid. Še preden se usuje plaz nesoglasij, bi rad samo povedal, da ne zagovarjam motorista. Bla je ravnina, videl je motor, ampak bila je tista njegova fuknjena glupa mislenost, koji [censored] boš ti tukaj navijal motor, dejmo se it šerifa. Sej mogoče pa sploh ni hitro vozil, mogoče ga je pa sanjač samo spregledal. Varuhi pravice, koga mate spet za norca? Tukaj je čist deljena krivda. Sam motorist se nažalost ne bo moral zagovarjat, kako ga je mogoče nekdo izsilil. Ampak dejstvo je, da itak so motoristi enostavno samo divjaki. Pa sej se res ne vozijo počasi, sem mel probleme tudi z njimi, ma ta primer je men kr nekej. In vsi niso divjaki, za 60 letnika so pa vsi. Zakaj? Ker ga vsi motoristi prehitevajo, pa ni važno a nadaljujejo pot s 150, 110, al pa 80km/h so za njega divjaki.

A če jaz tukaj v teh primerih nebi uspel ustavit, bi bila kriva za nesrečo moja neprilagojena hitrost?

1.video Ženska pelje, če grejo ostali grem lahko tudi jaz
2.video Čiča spelje, sej če se ne bo uspel ustavit, bojo itak mulcu v GTI-ju napisal neprilagojeno hitrost
3.video Bi prišel en motorist, bi se ustrašil avtomobila, malo po zavori in bi ga spodneslo ter bi odletel med drevesa. Itak motorist je prižgal 200 ni mu zneslo ovinka in je pristal med drevesi. Tako bi se pa glasilo poročilo najbrž.
4. video Ta je pa legenda. Moški srednjih let, ni, ampak a veste kaj se pravi, da NE obrneš glave, ko prideš iz stranske.

Evo vam dokaze in vaša neprilagojena hitrost. Bedaki po cesti, kateri si vsak po svoje razlaga zakone, ne pa neprilagojena hitrost. A bom kaj rešil s tem. Ne, ne bom. Ma je pa fajn videt dejansko stanje. Ne pa samo tisto, katero bi nekateri radi, da ovce vidijo in slišijo.

Nazadnje urejeno:

Mare77

Fizikalc
13. feb 2009
1.327
8
38
47
Okolica južne LJ.
Hvala za info.
Po treh tednih se pa res težko kaj spomneš, še posebno, če je prijava na takem delu ceste, kjer se voziš vsak dan in bi si lahko vsak dan spisal kako prijavo
crazy1.gif

I
srce-1.gif

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Mene pa nekaj zanima? Kam hudica je slo tistih 40 vozil, katerim se si ti umaknil, model z Golfom pa jih ni spustil mimo...

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
On je samo 40x nakazal da bi se lahko umaknil. Kdo je rekel da je koga spustil? Voznik v golfu je pa mislu da je vse okey če vozi po prehitevalnem, ker se un zadi itak vsakič umakne na vozni pas.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Mene pa nekaj zanima? Kam hudica je slo tistih 40 vozil, katerim se si ti umaknil, model z Golfom pa jih ni spustil mimo...

Nisem se umaknil zaradi zadaj vozečih (začuda naju ni nihče dohitel pri 150), ampak zato, ker je bil na desni pač prostor. Tako kot se ponavadi pravilno vozi na AC.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Nisem se umaknil zaradi zadaj vozečih (začuda naju ni nihče dohitel pri 150), ampak zato, ker je bil na desni pač prostor. Tako kot se ponavadi pravilno vozi na AC.
Potem kaksnega hudega kriminala tu ne vidim, ce je bil pozoren na vzratno ogledalo, da s svojo voznjo ni nikogar oviral, vozil je pa tako ali tako hitreje od drugih, saj je med tem prehitel recimo 40 vozil (za katerimi si se ti vsakic lepo umaknil nazaj na vozni pas). V takem primeru res ne vidim smisla cik-cakanja po cesti...

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

In kljub temu mu še vedno ni potegnilo. Jah jebat ga, je dal revež vse za novega bosanca in je zdej king of the road. Prov smiljo se mi.
grin1.gif

XXXL mimo si ga pihnil. Po prehitevalnem se nimaš kaj vozit. Pa sej ti ime vse pove.
smirk-1.gif
Meglenke majo tudi tako značilno ime, da jih uporabljaš takrat ko je megla. Sej veš, megla.....meglenka.....megl.....ane. Eni jih pa tako uporabljajo, da jih komot preimenujemo v deževnice.

Nazadnje urejeno:

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Obstajata dve opciji:
1. gleda nazaj in se pač ne umakne iz samo njemu znanega razloga
2. sploh ne gleda nazaj

Pri prvi opciji pomaga če se približaš z za recimo 100 kmh večjo hitrostjo. Se bo tok hitr umaknu da se boš že ti ustrašu.
Pri drugi opciji pomaga obvoz vozila v okvari po desni.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

Potem kaksnega hudega kriminala tu ne vidim, ce je bil pozoren na vzratno ogledalo, da s svojo voznjo ni nikogar oviral, vozil je pa tako ali tako hitreje od drugih, saj je med tem prehitel recimo 40 vozil (za katerimi si se ti vsakic lepo umaknil nazaj na vozni pas). V takem primeru res ne vidim smisla cik-cakanja po cesti...

Sem mu ene 6x nakazal z levim žmigavcem da hočem mimo, blendam pa ne. On pa naj se pelje do Sicilije po levem pasu al kaj si hotel povedat?

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
Mene zanima na katerem videu se vozis TI s hitrostjo, ki je pogojena na tistem odseku?
confused-1.gif
Sploh na drugem priletis svojih 130kmh izza ovinka, kriv je pa stari cico, ker moras ti revez bremzati?!

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
4. video: si vozil s 50 km/h, kot je bila verjetno tam omejitev? Saj veš, vsi udeleženci prometa imajo pravico pričakovati, da tudi ostali vozijo po predpisih. Če ne bi bil za dlako prehiter, te tudi gospod srednjih let ne bi mogel izsiliti.

irCAR81

Majstr
19. mar 2008
1.736
109
63
Un iz fabrke sploh pogledu ni. Če bi čist taprav cajt prpelu bi se lahko kr direkt zaletu. Je pa res da zgleda hitrost nekoliko neprilagojena.
smile-1.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
Mene zanima na katerem videu se vozis TI s hitrostjo, ki je pogojena na tistem odseku?
confused-1.gif
Sploh na drugem priletis svojih 130kmh izza ovinka, kriv je pa stari cico, ker moras ti revez bremzati?!

Pa ko bi bilo izza ovinak bi ti še verjel. Tako je pa kljub temu, da me je videl, lepo počasi speljal. To se sicer vidi tudi na posnetku, ma si probal ne.
smirk-1.gif

Mosere dober odgovor. Jaz bom podal drugo stran. Jaz vedno, ko se vključujem na prednostno cesto pogledam levo, če zavijam desno. Tale možakar srednjih let je imel srečo, da je naletel na enega, ko gleda na cesto in ne gleda na števec, če se pelje 50.
bonk.gif
Pa model tut obrnil ni glave, ko je prišel na cesto.

Nazadnje urejeno:

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Tisto se pa cisto strinjam s tabo, glede motoristov.. Ob 4 popoldne v LJ (torej takrat, ko se vsem mudi domov), me na motorcku bolj ali manj izsilijo vsaj ene 3x, vsakic, brez izjem.. Torej vkljucevanje iz stranskih cest direktno pred mene, boli njih patka, kdo bo ustavljal neki stari vespi.. Ce sem z avtom, je teh situacij sigurno 50% manj, tako da sem preprican, da je vsaj v 50% primerih za tiste klasicne motoristicne nesrece (torej odvzem prednosti s strani avtomobila) kriv zgolj avtomobilist.. Pa sploh ne igra nobene veze, ce motorist pripelje 120 ali pa 85 na 90 omejitve, "spregleda" ga voznik avtomobila .Pustimo tiste projektile, ki mimo padejo 200+ (tam se vrjamem, da jih clovek spregleda, sploh s kaksnim telefonom v roki, spet klasika pri maljsih zenskih voznicah v centru
rolleyes-1.gif
)

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Taka kot sta tvoj drugi in četrti primer v videu sem imel jaz kakšna dva meseca nazaj. Jaz normalno vozim (ravna cesta), 80-90 km/h, na stranski pa sem videl kombi, ki je stal in čakal. Najprej je šel malce naprej, potem me je morda videl, ker se je pomaknil malce nazaj in nato speljal pred mano. Hvala bogu ni bilo nič, ampak ni manjkalo veliko in bi bila nesreča (ustavil sem max. 10 cm od kombija - jaz sem se že videl notri). Potem pa bi napisali policaji, kot si napisal: neprilagojena hitrost ali kaj takega. Policaji, če bi videli kaj takega bi pa verjetno dali kazen tebi ne pa tistemu, ki je izsiljeval (razlog pa bi bil verjetno da zato, ker nisi predvidel kaj bo storil tisti na stranski cesti).
crazy1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.130
10.992
113
kod Džej-Zija
Gledal posnetek na iPadu, in se slabo vidi voznika. Bom moral pogledati še na pcju. Vsekakor verjamem, da glave ni obrnil, v tem primeru je po mojem mnenju krivda deljena, malo večja na njegovi strani zaradi izsiljevanja, ampak še vedno je imel tip pravico pričakovati, da ti voziš 50.

Verjetno je poanta tvojega filmčka drugje, in sicer, kako malo dajo ljudje na lastno varnost. Prevečkrat vozijo po principu "imam pravico", a se ne zavejo, da s tem sebe direktno izpostavijo in tvegajo materialno škodo, telesne poškodbe ali celo smrt. Malokomu bo v uteho, da mu bo na nagrobniku na britofu pisalo "ni nil kriv".

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
Citat:
Uporabnik eXHair pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:

In kljub temu mu še vedno ni potegnilo. Jah jebat ga, je dal revež vse za novega bosanca in je zdej king of the road. Prov smiljo se mi.
grin1.gif

XXXL mimo si ga pihnil. Po prehitevalnem se nimaš kaj vozit. Pa sej ti ime vse pove.
smirk-1.gif
Meglenke majo tudi tako značilno ime, da jih uporabljaš takrat ko je megla. Sej veš, megla.....meglenka.....megl.....ane. Eni jih pa tako uporabljajo, da jih komot preimenujemo v deževnice.
Vem, da je prehitevalni pas namenjen prehitevanju... kar je kot kaze ta model tudi pocel, glede na to, da je bilo vsak 40 moznosti, ko bi se lahko umaknil nazaj. Sele sedaj je napisano, da je zadaj vozeci recimo 6x s smernikom nakazal, da hoce prehiteti... je pa to spet zgodba iz enih ust...