Jaz govorim o samozaščitniški vožnji (lahko bereš tudi defenzivni). Sem spada seveda tudi odstranitev ritopikov, ker ogrožajo tudi mene. Magari, če se ustavim na avtobusni in ga spustim naprej. Nočem, da mi na spomeniku piše "Imel je prednost".
Vem o čem govoriš.Jaz govorim o samozaščitniški vožnji (lahko bereš tudi defenzivni). Sem spada seveda tudi odstranitev ritopikov, ker ogrožajo tudi mene. Magari, če se ustavim na avtobusni in ga spustim naprej. Nočem, da mi na spomeniku piše "Imel je prednost".
Tvoj prvi stavek je v totalnem nasprotju z zadnjim. V šoli učijo ravno obratno, od drugih pričakujemo, da spoštujejo predpise in sami počnemo enako.Cesta ni igrišče.
Pravice nekoga se vedno končajo tam kjer se začnejo pravice nekoga drugega.
V kolikor nekdo ne upošteva mojih pravic naj ne pričakuje da bom jaz upošteval njegove.
Škoda, da je bila luknja le dolžinska.Danes srečal enega ekstra kretena. Ljubljanska severna obvoznica, smer zahod (Jarše -> Dunajska). Po priključku Šmartniske na obeh pasovih zastoj in hitrost cca 40 km/h, en kreten v novem belem BMW 5 pa po odstavnem s polnim gasom, krepko čez 100 na uro do luknje in hop direktno na prehitevalca. Komaj mu je uspelo, da se tistemu na prehitevalnem ni zapičil v rit. Čestitke, kreten.
Obrazloži ti ta prvi stavek malo boljše.Tvoj prvi stavek je v totalnem nasprotju z zadnjim. V šoli učijo ravno obratno, od drugih pričakujemo, da spoštujejo predpise in sami počnemo enako.
Dober voznik popravlja napake drugih, kolikor jih lahko. Slab pa, kot si napisal, z drugim slabim voznikom meri qrca na igrišču (cesti).
Kje si sedaj našel telefon?Obrazloži ti ta prvi stavek malo boljše.
Takoj ko v roke vzameš telefon oziroma ne posvečaš pozornosti vozilom okoli sebe.
Poveš da se ti jebe za vse okoli sebe vključno z lastno družino.
Če ni znaka, bi morala plačati lovska družina. Ali so kaj spremenili?Te definitivno ne bi smel imeti težav pri uveljavljanju škode po kombinaciji divjad.
V tvoji roki.Kje si sedaj našel telefon?
Napisal si da cesta ni igrišče in hkrati da če nekdo ne upošteva predpisov jih tudi ti ne boš oziroma ti jih ni treba (v prevodu: cesta je ne samo igrišče ampak poligon za merjenje qrca).Obrazloži ti ta prvi stavek malo boljše.
Takoj ko v roke vzameš telefon oziroma ne posvečaš pozornosti vozilom okoli sebe.
Poveš da se ti jebe za vse okoli sebe vključno z lastno družino.
Če ni znaka, bi morala plačati lovska družina. Ali so kaj spremenili?
Itak. Lovci bi morali imeti jelena na povodcu. V kake pravljice eni verjamete.Če ni znaka, bi morala plačati lovska družina. Ali so kaj spremenili?
Slabo ti to razumeš.Napisal si da cesta ni igrišče in hkrati da če nekdo ne upošteva predpisov jih tudi ti ne boš oziroma ti jih ni treba (v prevodu: cesta je ne samo igrišče ampak poligon za merjenje qrca).
Saj ni panike, se bo pač našel nekdo tretji, ki bo popravljal za vama.
Vključno s stricom ki se brije s tabo v ogledalu?Slabo ti to razumeš.
Ne da se meni ukvarjat z idioti. Jih zadosti vidim vsak dan.
Komentar babnic v pisarni....ja bogi jelenček. Da je mel voznik veliko srečo da je živ jim ni jasno....
Nesreča na Krasu: jelen se je zagozdil v vetrobranskem steklu kombija | 24ur.com
43-letniku se je včeraj na poti iz Dutovelj proti Komnu pripetila neverjetna nesreča. Na cesto je skočil velik odrasel jelen, ki je prebil vetrobransko steklo in pristal na voznikovem sedežu. K sreči jo je voznik odnesel brez poškodb. Tudi jelen se je sicer nekako uspel skobacati iz vozila...www.24ur.com
Disclaimer - ne gre za bedaka na cesti ampak se mi je to vseeno zdela najbolj primerna tema za objavo
A se je omenjeni primer zgodil v lovišču ali izven njega? Potem bomo naprej …Prijava škode po divjadi: KAKO RAVNATI? poraVnava
Prijava škode po divjadi: kako postopati v primeru prometne nesreče z udeležbo divjadi? ? 080 13 14 brezplačna telefonska številka, dosegljivi smo vse dni v tednuwww.poravnava.si
Če cestni odsek, kjer smo doživeli prometno nesrečo (trk z divjadjo), ni bil opremljen z znakom, ki bi nas opozarjal na nevarnost, pa je po 7. odst. 54. člena Zakona o divjadi in lovstvu, podana odgovornost upravljavca lovišča. Zakon namreč določa, da za škodo na divjadi in na vozilu, ki jo povzroči trk divjadi in premikajoče se vozilo, odgovarja upravljavec lovišča, v kolikor se ugotovi, da je škoda nastala zaradi dejanj upravljavca.
Tukaj kot dejanje upravljavca šteje tudi dejanje, ki bi ga moral storiti (postavitev znaka), pa ga zaradi malomarnosti ni storil.