A to pišeš za semaforiziran rondo? (Na obvoznici)Že veliko je bilo povedanega o tomačevskih rondojih, ampak vseeno, še moja zgodbica. Sicer nič presenetljivega....
Peljal sem se iz smeri Vojkove, želel sem proti Stožicam, se pravi drugi izvoz. Iz smeri Stožic se je peljala gospa po notranjem pasu, še precej na začetku rondoja, jaz sem se vključil na rondo na zunanji pas. Na prvem izvozu sem pogledal levo, ujel očesni kontakt in nadaljeval po zunanjem pasu, ker me je ženska pač videla, pozna predpise, me bo počakala itd. Malo morgen. Zapeljala je proti mene, mahala kot ventilator in vpila ko zmešana, nisem je sicer slišal, ampak sem si zelo nazorno predstavljal, da me pošilja tja, odkoder sem ob rojstvu prišel. No, kdo je tukaj Bedak na cesti?
Ne drži. Pri morebitni nesreči bi bila krivda na strani voznice, ker je naredila premik oz. menjavo pasu, brez da se je prepričala, da lahko to stori varno. Prekršek Car-ja, da je nadaljeval vožnjo mimo prvega izvoza še ne pomeni krivde za nesrečo. Ja, egoistično, torej se bolj splača voziti po zunanjem pasu, sploh če imaš že malo pobutan avto in ga potem takole uštimatiJa ti si kriv ker nisi zapeljav ven. Kdo pa?
V nenavadni prometni nesreči v Mozirju jo je voznik odnesel brez poškodb, konja pa so morali po trčenju uspavati.Ojoj, še en bedak s 4 nogami:
Kaj kompliciraš? Saj je dal/a smerokaz...
Scandinavian flick v slo-mo. Zdaj vidim, da je na koncu videa pravzaprav še češnjica na vrhu smetane
No, snemalec je tudi v prekršku. Zamenjal je vozni pas, kar ni dovoljeno!
Tole ni samo pogosto ampak je obvezna praksa in hvala qrcu da je tako. Odstopajo prostor vsem, ki vstopajo iz britofa ali škofje loke in ga hkrati ne odvzemajo nikomur.Tole precej pogosto videvam (še več je tistih, ki grejo naravnost proti centru):
Poglej priponko 82955