bedaki na cesti

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Samo čakal, kdaj se bom našel v videu točno na tej relaciji (Postojna-Knežak-Ilirska). Ker priznam, da včasih ne prehitim točno po predpisih (prekinjena črta), ampak stisnem mimo tam, kjer je prosto in pregledno, četudi je polna črta ... ker je spredaj mečkač, ki bo sanjaje vozil vse do Rupe. Začuda se mi izjemno redko zgodi, da me kdo dohiti ali prehiti na tej relaciji, pa ne divjam, ampak to, kar se tebi dogaja na videu tako pogosto, pa je sumljivo ;)
Na tej cesti so skoraj vsako leto tudi smrtne žrtve zaradi Šumaherjev.
Lokalci pa vozimo počasneje, ker iz druge strani pričakujemo Šumaherje, kjer moramo reševati situacije. Če jaz ne bi vozil defenzivno, bi bil že zdavnaj razbit ko kanta. Nazadnje z unim modrim nemškim BMWjem. Kaj šele, če bi vozil kot on, bi se zadela na center.
Da ne omenjam, da na tej cesti niso aktualni samo Šumaherji, temveč tudi bambiji, pa divji pujski, pa še kaj za zraven. To ni cesta za furat 90 km/h kot je uradna omejitev. Na nižjih odsekih ovinkov so pa tudi očem skriti uvozi/izvozi na lokalne njive in to ponavadi direkt v ovinku.

igiNo1

Guru
24. feb 2018
1.467
674
113
)dva dovoza na cesto sta...sicer je kr hudo zgleda ta polna, ampak...ko pa imaš divjake legalno, pa se kar kliče po tragediji.
Zaradi varnosti. Lažje delo za policaje. Oni iz stranske ceste ven, ti pa prehitevaš pri polni črti :) , pusti tragedijo, ki lahko nastane, večina voznikov, ki zavija desno iz stranske ceste, pogleda samo v levo, ker pričakuje desno stran prosto :) Sam imam takšno križišče in sem se navadil pogledat levo, potem pa še desno. Je kar nekaj takšnih pacientov, ki prehitevajo kljub polni črti. Včasih tudi jaz .

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.073
113
Ko zavijaš s stranske ceste na glavno, moraš preveriti obe smeri. Lahko je bila pred enim tednom polna črta, vmes pa so narisali črtkano.
Vem, pri nas praktično neverjetno. Vsekakor nima voznik, ki prihaja s stranske ceste, neke pravice, da predvideva, kako poteka promet na glavni cesti.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
kjer so stranski dovozi nikjer ni dovoljeno prehitevanje, kar je po svoje kar logično.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Logično je, samo Šumaherji ne upoštevajo.
Šumaherji ne upotevajo slednjega tudi sredi naselij.
In ko si v glavi Šumaher, nonstop na hitrostnem adrenalinu, tudi končaš kot Šumaher. Morda na nepredvideni točki, namesto na pisti, se raztreščiš nekje drugje. For the need of speed.

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.529
113
Logično je, samo Šumaherji ne upoštevajo.
Šumaherji ne upotevajo slednjega tudi sredi naselij.
In ko si v glavi Šumaher, nonstop na hitrostnem adrenalinu, tudi končaš kot Šumaher. Morda na nepredvideni točki, namesto na pisti, se raztreščiš nekje drugje. For the need of speed.
Sem na cest že lep lep čas, cca 26 let in to kar precej, zadnjih pet let veliko tud s škatlo od avtodoma, pa me ni v 26 letih takole prehitelo niti približno toliko ljudi, kot tebe v enem samem mesecu. Mogoče se bo pa za zazret vase in si rečt, da ne voziš defenzivno, ampak da oviraš promet. Ker da v enem samem mesecu toliko ljudem poješ živce ni normalno in niti pod razno defenzivno. Cesta čez Knežak se pa z lahkoto prevozi z dovoljeno hitrostjo, še posebno pa v suhih razmerah brez kančka adrenalina. Je pa zanimiv, ko se pred tabo naserje en tak "defenzivec", ki konstantno vozi pod omejitvijo. Tud človek z najjačimi živci rata znerviran.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
No, posnetki so zadnjega pol leta. Mesec je samo cutoff kompilacije. :)
Drugače pa ja, večino časa vozim pod omejitvijo. Zato tudi omejitev je. Ali pač? ;)
Morda, pa imate nekateri problem, ker omejitev jemljete, kot baseline. Torej če je omejitev 50 v nasedlju, se naj bi vozilo najmanj 50, torej je tudi 130 km/h OK?

Isto tam na Facebooku, nekateri Teslaši jamrajo, da jim avto nonstop jamra, da vozijo čez črte. Meni nič ne jamra. Morda je pa problem, ker vozijo čez črte in ne v sami Tesli. :)

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.005
9.529
113
Tudi če, nima veze. Očitno spravljaš ljudi ob živce s svojo vožnjo. Sem še eno tvojo kompilacijo pogledal....tip, ki te je prehitel po avtobusni. Temu si več kot očitno pojedel živce. Pa tisti beli avto na avtocesti, ko ti je poštopal....tega sicer nikakor ne podpiram, samo kaj si pa počel na prehitevalnem pasu na prazni cesti? Pa še je takih situacij na posnetkih, kjer ti izzoveš neprimerno reakcijo. To nikakor ni defenzovna vožnja, prej obratno.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.022
11.147
113
aha, mučkaroš. Ded se je kar sam pofočkal. Taki so kar problem na cesti. Malo večje cvetke so še pol oni 60km/h 24/7 ne glede na omejitve.

jello

Guru
22. sep 2008
10.271
3.906
113
Saj vidiš da 9/10 prehitevanj na posnetkih je sprovociranih od snemalca. Namesto da bi drugim rekel hvala za potrpljenje pa se hvali s svojo sposobnostjo reševanja situacij (ki jih je vse sam zakuhal).

• Všeč mi je
Reactions: sad

Corvette

Majstr
6. nov 2008
434
306
63
Na tej cesti so skoraj vsako leto tudi smrtne žrtve zaradi Šumaherjev.
Lokalci pa vozimo počasneje, ker iz druge strani pričakujemo Šumaherje, kjer moramo reševati situacije. Če jaz ne bi vozil defenzivno, bi bil že zdavnaj razbit ko kanta. Nazadnje z unim modrim nemškim BMWjem. Kaj šele, če bi vozil kot on, bi se zadela na center.
Da ne omenjam, da na tej cesti niso aktualni samo Šumaherji, temveč tudi bambiji, pa divji pujski, pa še kaj za zraven. To ni cesta za furat 90 km/h kot je uradna omejitev. Na nižjih odsekih ovinkov so pa tudi očem skriti uvozi/izvozi na lokalne njive in to ponavadi direkt v ovinku.
Fair point. Večkrat mesečno sem na relaciji, tako da jo tudi sam poznam relativno dobro. Vključno z lokalci, ki jih sredi noči ne želiš srečati pri Šumaher hitrosti, pa ne govorim o avtih, temveč o rogovju :) Smrtne žrtve so na "vsaki" regionalki s takim številom prometa in vsem, kar spada zraven (divjanje, vožnja čez črto, prehitevanja).

Vendar kot omenjeno, tudi ko vozim v okviru omejitev, nekako ni incidentov, da bi me preostali tako prehitevali kot tebe na posnetkih. Ko se kdo nalima na rit, ga zares ob prvi priliki spustim mimo, noga z gasa, desni žmigavec in sva oba vesela... Tako kot so ti omenili ostali, če te nekdo prehiti po desni na avtobusni (kjer je bil prostor za obvozit levo zavijajočega), ali če rabiš vsaj pet sekund, da greš nazaj na prazen vozni pas, je to že močno ohlapna definicija defenzivne vožnje ;) Pa da ne bo pomote, ni to opravičilo, da ti nekdo potem naredi brake check, tako početje je svinjarija.

Če srečaš enega butla, jebiga, si srečal butla. Če pa srečuješ budale non-stop, se je pa za zamislit.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.107
6.942
113
pri taščici
sajkek
Ja, en iz travnika, drug pa od hise ki je 50+m od ceste.
Poglej, isti odsek ceste, cca 8 his z dvorisci cisto do ceste, nepregledno vkljucevanje, hitrost so dvignili iz 60 na 70, crtta je crtkana.
V prvem primeru je celo znak za šolo, (pa ceprav je 5km stran sola in ena hisa kjer se nisem videl otrok na dvoriscu)
Imas se kak zagovor zakaj je znak za ovinek najprej na desno, dejansko pa je ovinek na levo na zgornjem posnetku pri 20s.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.542
1.721
113
Drugače pa ja, večino časa vozim pod omejitvijo. Zato tudi omejitev je. Ali pač? ;)
Morda, pa imate nekateri problem, ker omejitev jemljete, kot baseline. Torej če je omejitev 50 v nasedlju, se naj bi vozilo najmanj 50, torej je tudi 130 km/h OK?

Isto tam na Facebooku, nekateri Teslaši jamrajo, da jim avto nonstop jamra, da vozijo čez črte. Meni nič ne jamra. Morda je pa problem, ker vozijo čez črte in ne v sami Tesli. :)

Kolikokrat se pa na prvem primernem mestu umakneš koloni za sabo, glede na to, da se po zakonu moraš, če voziš pod omejitvijo?

Drugače pa ja omejitev je baseline. Če se večina lahko vozi ustrezno, potem je problem v tebi.

• Všeč mi je
Reactions: sad

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.572
940
113
ec65793e816b60f32181-prizor-z-ljubljanske-obvoznice.jpeg

Vzhodna ljubljanska obvoznica :)