Citat:
Uporabnik twinman pravi:
Pozdravljeni vsi...dobili smo več vprašanj o naših razpisanih tečajih v mesecu maju. Ali sta to skupna tečaja, kaj pomeni, da tečaj traja preko noči, kaj bomo delali in še kaj, zato pišemo kratko obrazložitev
Tečaja sta samostojna, a vseeno prepletena, saj smo jih zasnovali tako, da se deli tečajev izvedejo povezano v dobrobit obeh skupin. V soboto se ob 10.00 začne 2,5 urno predavanje za vse udeležence. Tečajniki Judge Class- a bodo prejeli prvi teoretični del znanja, tečajniki Cook Classa pa prav tako teoretično podlago za boljše razumevanje zahtev sodnikov na tekmovanju. Ob 12.30 se začne Cook Class, kjer bo predavatelj Jim Johnson predstavil vse vidike priprave tradicionlanega BBQ-ja. Obdelali bomo tekmovalne 4 kategorije mesa: pulled pork, pork ribs, brisket in chicken. Jim je povedal takole: "I give cooks a talk about wood, charcoal, dry rub, bbq sauce, meat cuts, tips and tricks for competing. Basically everything a backyard cook needs to know to compete on the bbq circuit...", tako da ne skrbite, da bo kaj manjkalo. Oprema in sestavine vas bodo čakali. Po zaključku sledi večerja in začne se za nas najbolj zanimiv del. Razdelimo se v ekipe in prične se "overnight competition cook". G. Johnson ostane z nami in preko noči pripravimo BBQ v tekmovalnem stilu. Zakaj? Zato, da bo v nedeljo drugi del predavanja za Judge Class lahko potekal v obliki pravega tekmovalnega sojena. Kuharski del ekip bo najprej dokončal delo z inštruktorji KCBS-a in pripravil škatle za sojenje. Ob 10.00 se začne drugi del predavanja za sodnike. Ob 11.00 BBQ ekipe prinesejo pravilno pripravljen BBQ po tekmovalnih kategorijah in začne se sojenje. Dogajanje zaokrožimo približno ob 15.00 z razglasitvijo najboljših ekip.
Sledi še poziv vsem, ki jih BBQ resnično zanima in bi se radi izpopolnili še nekoliko drugače. Vsi, ki se boste prijavili na tečaj Judge Class imate možnost soditi na kateri koli KCBS tekmi. Še posebno pa to velja za prvo slovensko v septembru - Slovenia BBQ Open 2017! Izkušnje, ki jih dobite kot sodnik so pomemben del znanja in razumevanja kulture BBQ-ja, obenem pa je vse skupaj zelo zabavno. Ljudje, ki jih spoznate "on the circuit" pa so tako ali tako ena velika BBQ družina. Za zaključek še nasvet, ki smo ga sami dobili od učiteljev: "BBQ Judging is a very serious bussines, just don't take it to seriously! " Zabava je zagotovljena, no pa saj niste dvomili, ne?
Slovenian BBQ Society
http://sbbqs.si/kcbs-cooking-class-2017/
http://sbbqs.si/kcbs-judging-class-2017/