Podražitev avto zavarovanj - triglav ?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.575
16.884
113
Potem je pa to predvidljiv že vkalkuliran konstanten dogodek in zaradi tega ne bi smeli višati premij.
Niti ne saj je potem lahko predvidljivo samo to, da toča zelo verjetno bo. Kako obsežno pa bo območje prizadeto od toče, kje točno bo to in kaj vse je tam locirano ter posledično verjetno poškodovano in pa nenazadnje kako velika toča bo padala pa je popolna neznanka zaradi česar se škode iz naslova toče konkretno razlikujejo iz leta v leto. Posledično ta razlika v škodah tudi različno vpliva na premijo katere dvigi pa so poleg toče odvisni tudi še od kakšne druge postavke (npr. vihar, poplave, ipd., ipd.), za podroben in v bistvu najbolj točen odgovor pa bi bilo najbolje pridobiti odgovor od kakšnega aktuarja.

delavec44

Guru
17. dec 2012
2.873
1.990
113
To sedaj govoriš o premoženjskih zavarovanjih, mi pa o kasku?

Ker z avtom te toča lahko ujame kjerkoli in je relevantna samo velikost.

sad

Guru
24. avg 2007
21.824
10.452
113
Konkurence je dovolj in odprt trg tako da jo lahko koristiš, podražitve so bile na pa letni osnovi nekje med 10 - 20% letno,
različno med zavarovalnicami in od 2021 so zrasle cene nekje za 40-45%...

Cene zavarovanj so zrasle, ker so cene nadomestnih delov in tudi novih avtov od leta 2021 zrasle med 40 in 50% kar posledično
za sabo potegne višje cene zavarovanj...

Ene par folku pač ni jasno, da če se podraži moka in elektrika in delo, da se mora potem tudi kruh podražit, da pek preživi...
Hvala za razlago in teorijo. Vse to razumem. Sedaj pa preberi moj primer, ko se mi je v enem letu zavarovanje podražilo za 30%.
Upam, da ne boš spet s teorijo nadaljeval. Jaz sem svoje rešil, sem postal zavarovalnica :). Glede na moje škodne (ne)primere v preteklosti, upam da se bo izšlo.