Dvorišče iz česa je? Če ne moreš pobirati materiala stran, ker tlakovci, asflat ipd, potem material dodaš. Npr napelješ par karjol peska za zidat (0-4mm) in poravnaš.
![]()
SPINO E1
Tackle pool cleaning with ease using Mammotion SPINO E1 robotic pool cleaner. Designed for all types of pools, it offers smart navigation, strong suction, and extended battery life for efficient cleaning.eu.mammotion.com
Videl oni dan v Merkurju in se spraševal kdo bo dal 2k€ za montažni bazen![]()
To je enaka "tehnologija" kot SUP-i, tako da je zadeva zelo trda. Ta del ni primerljiv z bazeni z napihljivim robom, ampak nek Intex s kovinskim ogrodjem za ~200€ je pa za moje pojme dosti bolj ekonomična varianta.Tudi jaz se sprašujem o tem. Pa kaj je sploh prednost, pred navadnim intexom z napihljivim robom (ki nam je zdržal 6 let).
Kolikor sem jaz videl, je zadeva čisto primerljiva z zidanimi bazeni. Lahko se motim. Montažni bazeni imajo eno veliko slabo stran, vsaj ti ki sem ji imel in jih še imam sam. Vsako leto se pojavi ena ali več lukenj. Plus primerljive dimenzije niso več par sto eur. Po robu tega lahko hodiš ali sediš. Ugibam, ampak rekel bi, da v tega brez problema skačeš.
Kolikor sem jaz videl, je zadeva čisto primerljiva z zidanimi bazeni. Lahko se motim. Montažni bazeni imajo eno veliko slabo stran, vsaj ti ki sem ji imel in jih še imam sam. Vsako leto se pojavi ena ali več lukenj. Plus primerljive dimenzije niso več par sto eur. Po robu tega lahko hodiš ali sediš. Ugibam, ampak rekel bi, da v tega brez problema skačeš. Višina 1,6 m je vredna razmisleka (kar seveda plačaš). Me zanima kako bi se obnesel na pol vkopanKer potem se zidanega sploh ne grem. Koliko je že folija za zamenjavo pri zidanem? Je pa res, po določenem številu let (koliko?) je tudi ta dropstich napihljivi odpadek.
Je pa ta napihljivi res dražji od primerljivega z okvirjem in folijo.
Če zdrži več kot pet let brez posebnega vzdrževanja in/ali limanja je za moje pojme v redu nakup. Se bom pa pustil prepričati. Nekomu, ki ga ima. Z ostalimi lahko samo merim kdo ima daljšega. Tega se pa v principu ne grem ze kar nekaj časa.
Folija za zidan bazen dimenzij 8x4x1,5m je tam nekje 900-1000€, odvisno od debeline. Debelejša je tudi precej dražja. Kolikor sem videl, je tudi barva folije kar pomemben faktor. Če hočeš belo, bo že precej dražja, pa še garancijo ponavadi precej skrajšajo proti modrim odtenkom. Zato so iznajdli kompromis in namesto čiste bele, je krem ali pa peščen potisk. 2000€ za folijo je približno 20-30let epoxy barve vsako drugo leto barvanje. Seveda ga pred barvanjem moraš izprazniti, ampak to že itak počnem vsako drugo leto. In tako se mi vsako leto znova odmika folija za betonski bazen, ker neke velike računice v plus s folijo niti ni, ker želim belo barvo.Kolikor sem jaz videl, je zadeva čisto primerljiva z zidanimi bazeni. Lahko se motim. Montažni bazeni imajo eno veliko slabo stran, vsaj ti ki sem ji imel in jih še imam sam. Vsako leto se pojavi ena ali več lukenj. Plus primerljive dimenzije niso več par sto eur. Po robu tega lahko hodiš ali sediš. Ugibam, ampak rekel bi, da v tega brez problema skačeš. Višina 1,6 m je vredna razmisleka (kar seveda plačaš). Me zanima kako bi se obnesel na pol vkopanKer potem se zidanega sploh ne grem. Koliko je že folija za zamenjavo pri zidanem? Je pa res, po določenem številu let (koliko?) je tudi ta dropstich napihljivi odpadek.
Je pa ta napihljivi res dražji od primerljivega z okvirjem in folijo.
Če zdrži več kot pet let brez posebnega vzdrževanja in/ali limanja je za moje pojme v redu nakup. Se bom pa pustil prepričati. Nekomu, ki ga ima. Z ostalimi lahko samo merim kdo ima daljšega. Tega se pa v principu ne grem ze kar nekaj časa.