Osebno bil pred dvema letoma v casu vnebohoda in binkosti : rezerviral za dve noci na airbn (soba katastrofalna - v kopalni kadi se dlake od lastnikov, necisto kljuce od apartmaja so nam poslali kar v kosari preko balkona - ce najdete preko booking com kaksen hosta 2 zvezdice vzemite - nekaj hostalov sem videl eden je prav pri katedrali - imena se ne spomnim je pa "klasa" ko kaj konsumirate mrate malo videti kaksen je loka - pivo od 1 do 5.5 € nasproti glavnih vrat katedrale ali pa pri Sagrada familiji V restavracijo sem imel priliko, kjer je bil 14 € menu ti ga spremeni pa potem za dvoje placas 60 - nasproti nase mize sta se dva skandivca znasla z nekaj tapasi za 120 € za dvoje no ja buteljka vina je bila zdraven . Barcelona je bolj arogantno mesto kol pa Madrid - Katalonci so bolj potentni od Kastiljancev se bolj pa od Gallegov. Madrid je vec kot 40 % cenejsi od Barselone je pa mesto cudovito - bil sem ze veckrat - prvic leta 72 ko je bilo se vse zastojn zadnjikrat pa dve leti nazaj - cene so skocile gor z "€" in pa po olimpijskih igrah 1992 - Zaradi krize v Spaniji pa je sedaj turist molzna krava da se ga maksdimalno ožame Zelim vam prijetne trenutke pri ogledu katalonske prestolnice in barcelonske grofije