Bankomat - Agrokombinatska 2

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Mas pa razlog in željo pri pisanju in širjenju neresnic? To gre pa ljudem v Sloveniji izredno dobro.

Kaj ima in kaj nima posamezen bankomat ti bo pa povedal tvoj "domači mojster".

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Ko gredo bančniki na bančne igre v Poreč bi lahko malo pogledali, kakšne zanimive varnostne rešitve uvajajo njihove banke.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
to da so neresnice in laži praviš ti. Jaz sem povedal kar sem slišal ter sprejel tvojo trditev da to kar sem slišal ni resnica, saj je v nadaljnem pogovoru niti nisem poskusil negirati. Prav tako me ne zanima kaj ima posamezen bankomat in česa nima, da me to zanima poskušaš prikazati ti, z namenom katerega veš očitno samo ti.. Jaz sem zgolj izpostavil začudenje, da se bankam ne zdi vredno v 21. stoletju iz varnostnih razlogov in iz razlogov kasnejšega pregona, bankomatov pokriti z videonadzornim sistemom.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Glej dečko, ponavljaš se še iz prvega posta. Kje piše, da bankomati niso pod videonadzorom? Najbolj moteče je to, da se najde nekdo, ki pravi, da bo preveril za točno določen bankomat ali obstaja videonadzor. Mimo uradnih kanalov, dečko bo kar preveril.

Ko bo pa kakšen rop in bodo pri tem ustreljeni uslužbenci banke, ki je mimogrede imel nekaj otrok, se bo pa limalo po tabli RIP. Hinavščina za v učbenike.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Ko gredo bančniki na bančne igre v Poreč bi lahko malo pogledali, kakšne zanimive varnostne rešitve uvajajo njihove banke.

?

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
glej, kar se tiče preverjanja kaj točno določen bankomat ima oz. nima, nisem spraševal niti nisem ponujal odgovora. gre se za dejstvo katero je tudi preverljivo, da niso vsi bankomati v sloveniji pod videonadzorom, čeprav bi po mojem mnenju morali biti, oz. bi bilo vsaj pametno da bi bili.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
nekdo se tukaj kurči ker dela na bankartu ali na eni izmed bank, nekdo drug širi informacije iz "gostilne" in prvi se še bolj kurči:)

ah ja...

je pa razlika če nekdo pove: jah sej niso vsi pod videonadzorom in ja tale na agrokombinatski pa nima videonadzora pa nima barve notr in ostalih varnostnih elementov

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Tvoj uvodni post v tej temi je, da razpolagaš z informacijami, ki nakazujejo, da noben bankomat nima videonadzora, pri tem si eksplicitno omejal tudi banko,

Naj še enkrat ponovim, potem se mi pa ne da več rzlagati "pametnim". Vsak bankomat ima več varnostnih rešitev. Kakšne so te rešitve, se komitentov v večini ne tičejo. Če je komitent žrtev skimming, se sredstva povrnejo v celoti. Če pa je stranki kartica odtujena, pri tem pa kraje ni prijavila, za nameček pa ima PIN geslo na "sticky notes" to potem ni več stvar banke, ampak komitenta samega. Enako velja za zlorabo enega od družinskih članov ter ostalih partnerjev. Osebna razmerja komitenta niso nekaj, kamor se banka meša.
Vsak je dolžan poskrbeti za pravilno dvigovanje svojih sredstev na bankomatu. Tipkanje PIN gesla se prekrije z roko. Na banki pa je, da poskrbi za tehnične rešitve tam, kjer je to smiselno in mogoče. "Dejstva", ki pravijo, da bankomati nimajo video nadzora so pa izmišljena in zavajajoča. Predstavljajo pa tudi nekatera tveganja za zaposlene, ki dnevno hodijo naokoli v neprebojnih jopičih in s pištolo za pasom.

Skimming je vedno prisoten, predvsem izvajajo to ljudje iz novo pečenih članic EU. Naj omenim, da se pri skimming uporabljajo izredno napredna tehnična sredstva kot so IR kamere itd. V Sloveniji je blizu 2000 bankomatov, ki niso bili vgrajeni naenkrat, ampak postopoma. Upam, da sem bil dovolj jasen. Za vse ostale informacije pa se obrnite na svojo banko, kjer vam bodo pomagali v skladu s svojo politiko in pravilnikom.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik alkoholik pravi:
nekdo se tukaj kurči ker dela na bankartu ali na eni izmed bank, nekdo drug širi informacije iz "gostilne" in prvi se še bolj kurči:)

ah ja...

je pa razlika če nekdo pove: jah sej niso vsi pod videonadzorom in ja tale na agrokombinatski pa nima videonadzora pa nima barve notr in ostalih varnostnih elementov

In po tvojem strokovnem mnenju? Kam je zahajala debata? Točno v smeri tvojega zadnjega odstavka. Ni pa niti procesni center niti banka v igri. So tudi druge veje v Sloveniji, ki se ukvarjajo z bankomati.

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.673
3.190
113
v lokalni ostariji
nisem jaz strokovnjak za bankomate niti za ugotavljanje smeri plovenja debate:)

torej, če je nekod iz bankarta povedal en info bo nekdo iz sintala poskrbel da ga odpustijo:) luštnu:)

bero1

Majstr
2. sep 2007
2.925
117
63
mb+ -20km
ksz
Se noben ne vpraša, zakaj odpiratelja teme to zanima?
Sicer verjamem, da nima zlih namenov, samo to je javen forum.
Če bom vprašal, kdaj varnostniki iz trgovin nosijo denar, mi boste povedali?...

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako je, zakaj nimajo vseh zaščitenih, ni denarja? Seveda najbolje je pokazati na delavca, na tiste nesposobne riti po bankah in drugih ustanovah pa ne!

Vsi bankomati so zaščiteni. Kako pa kaj se vas pa ne tiče.

Zakaj pa ne?
confused-1.gif
Banka služi nam in če nas zanima, bo morala povedati.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Sanjaj.

Če te pa zanima splošna varnost pa se pozanimaj preko banke in ne preko javnih forumov za specifičen bankomat.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
bero1 če te zanima kdaj nosijo denar ne boš spraševal po forumu ampak se boš za en teden vsedel pred trgovino pa naštudiral:)

To je pa res izjemna ideja, še posebej zato, ker na urnike vpliva malo morje dejavnikov.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Citat:
bero1 če te zanima kdaj nosijo denar ne boš spraševal po forumu ampak se boš za en teden vsedel pred trgovino pa naštudiral:)
Ne rabiš sedeti pred trgovino. Odpreš bankomati.net in spremljaš, kdaj je bankomat nedostopen.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.520
791
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:

Še vsaka zloraba na bankoamtu je bila povrnjena in zato se vas "domačih mojstrov" ne tiče kateri bankomat ima določeno zaščito.

Sicer ni direktno zloraba... ampak zaradi napake na bankomatu je morala zena trikrat na banko, pisat pritozbo... in to vse zaradi 10€, ki jih bankomat ni "izpljunil" ... Poleg tega je bilo treba cakat dva tedna, da so potem le vrnili tisti 10€ nazaj na racun... Na banki so rekli, da ce bankomatu ne uspe dati denarja (ce se kaj zatakne v kaseti ali kakorkoli denar ne pride ven), da je to vse zabelezno... in da se pri dnevnem praznenju to da ugotoviti... Zal so kao ugotovili, da je bankomat denar izplacal... in so ji hoteli naprtiti, da je denar bil izplacan... In zaradi 10€ res mislijo, da se bo clovek sel zajebavat s tem in prijavil, da denar ni bil izplacan, ceprav je bil? Sicer so na koncu po dolgotrajnih mukah zadevo resili in se je teh 10€ vrnilo na racun... je bilo pa potrebno kar nekaj laufarije, telefoniranj,... Pa ta bankomat (pri banki v Medvodah) je pod vdeonadzorom... no vsaj kamera je nad bankomatom... ce pa deluje, pa pojma nimam... Po tem "incidentu" sem dobil obcutek, da je samo fake... ker drugace bi lahko pregledali posnetke... in ce so kolikor toliko OK kamere, bi se videlo, ali je res denar bil izplacan ali ne ...

Res da to ni cisto tematika tele teme... in tvoja trditev tudi drzi, da je bila skoda povrnjena... je bilo pa vse skupaj zelo cudno... in predvsem dolgotrajno ...

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Enako se je meni zgodilo na bankomatu pred Merkurjem v Kranju. Sem sel na infopult Merkurja, da bankomat ni izplacal denarja, ceprav je denar "odbilo" in naj prosim pove, na koga naj se obrnem. Teta mi pove, da je to pri tem bankomatu precej pogosto, in da bom denar dobil vrnjen na racun. V nekaj dneh sem res denar dobil. Se pa tega bankomata izogibam
smile-1.gif

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Trdis, da ce nekomu ukradejo kartico in se zgodi dvig, da banka povrne denar?