Bankomat - Agrokombinatska 2

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
To je težja kršitev delovnega razmerja, zaradi katere se gre pred disciplinsko komisijo.

Moderatorju pa svetujem, da temo zaklene, da ne bo kdo zgubil službe zaradi teme na forumu in pomanjkanje samodiscipline.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Phahahahaha
wink-1.gif

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
In kdo si ti, da bi tebi karkoli dajal
smile-1.gif
In očitno manjka samodiscipline tudi tebi, saj si s svojim nadaljnjim pisanjem na to temo očitno in jasno potrdil moje besede.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Nekdo, ki ga gobcanje zelo zelo iritira.

Meni je vse jasno, tebi pa tudi. To, da si se posral pa kdaj drugič.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.590
113
ksz

najbols da sedaj nekdo se da spisek bankomatov ki nimajo barvne pasti montirane. pa prek kerga VNC je alarm vezan...

Mislim svasta, se strinjam z davidoffom tule.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Nisem niti prvi niti zadnji ki je na internetu napisal da bankomati niso vsi tako zaščiteni kot bi morali biti in to je dejstvo. Zakaj pa niso, pa vedo banke. ne gre se tukaj za določanje kateri bankomati imajo zaščito in kateri ne, gre se za to da smo v 21. stoletju in so take stvari nedopustne oz. sramotne.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.078
6.265
113
blizu močvirne prestolnice
Tako je, zakaj nimajo vseh zaščitenih, ni denarja? Seveda najbolje je pokazati na delavca, na tiste nesposobne riti po bankah in drugih ustanovah pa ne!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
In kaj koji k.... to tebe briga? Za vsak bankomat se dela analiza tveganja, kjer se tudi določi kakšne varovalne sistem se uporabi, kje bo locirana, kakšna ja zunanja zaščita, notranja zaščita, lokacija bankomata, zunanji dejavniki, odzivnost organov, komunikacije itd.

Potem se pa najdejo loleki, ki začnejo pametovati ter širiti pol preverjene informacije, ki so na škodo banki in ter uradnim organom, ki se morajo s temu ubadati.

Še vsaka zloraba na bankoamtu je bila povrnjena in zato se vas "domačih mojstrov" ne tiče kateri bankomat ima določeno zaščito. Za zaposlene, ki pa širijo takšne informacije, sem pa prvi, ki mu bom naredil sranje, da nikoli več ne bo zaposlen v bančnem sektorju. Prvič je to tveganje za vso ekipo, ki polni bankomate, drugič je to tveganje za banko in tretjič je kršenje obveznosti določene z njegovim podpisom.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Tako je, zakaj nimajo vseh zaščitenih, ni denarja? Seveda najbolje je pokazati na delavca, na tiste nesposobne riti po bankah in drugih ustanovah pa ne!

Vsi bankomati so zaščiteni. Kako pa kaj se vas pa ne tiče.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Glede kršenja zaupnih podatkov se strinjam, toda zakaj uprave ne najdejo dovolj denarja za varovanja teh avtomatov? So nesposobni?

Kot sem rekel, je različna oblika video nadzora samo ena od možnosti. Običjano jih je več.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.460
7.590
113
Kdo razen tebe pa pravi da ni tako kot mora biti? Kdo sploh lahko ocenjuje ali je tako kot mora biti? Itd.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
In kaj koji k.... to tebe briga? Za vsak bankomat se dela analiza tveganja, kjer se tudi določi kakšne varovalne sistem se uporabi, kje bo locirana, kakšna ja zunanja zaščita, notranja zaščita, lokacija bankomata, zunanji dejavniki, odzivnost organov, komunikacije itd.

Potem se pa najdejo loleki, ki začnejo pametovati ter širiti pol preverjene informacije, ki so na škodo banki in ter uradnim organom, ki se morajo s temu ubadati.

Še vsaka zloraba na bankoamtu je bila povrnjena in zato se vas "domačih mojstrov" ne tiče kateri bankomat ima določeno zaščito. Za zaposlene, ki pa širijo takšne informacije, sem pa prvi, ki mu bom naredil sranje, da nikoli več ne bo zaposlen v bančnem sektorju. Prvič je to tveganje za vso ekipo, ki polni bankomate, drugič je to tveganje za banko in tretjič je kršenje obveznosti določene z njegovim podpisom.
no no, umiri živce.
Briga me zato ker sem tudi sam uporabnik bankomatov in sem bil do nedavnega prepričan da je zadeva pokrita z videonadzorom. Da se lahko vidi da denar dvigujem jaz in ne nek romun. Kaar se tiče povračil denarja, varnosti, delovanja itd. sem našel neko zanimivo debato ki je vredna časa: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=39523&page=3
In ja, se strinjam s tabo, da so te informacije, v kolikor so vsaj delček resnične, ne le v škodo banki, temveč tudi v veliko sramoto.

Nazadnje urejeno:

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Na linku je napisano veliko neresnic in zavajajočih podatkov, ki pa jih ne morem oz ne smem komenitrati. Predvsem tisto koliko in kaj se vlaga v varnost. Pa sej tip pripravlja skupno tožbo in ima odvetnika. Napiši mu mail, hahahahaha.
Še vedno mi lahko posreduješ ime in priiemk domačega mojstra, da poiščem "notranjega sovražnika". Tako bo tvoje poslovanje z banko varnejše in prijetnejše, še posebej zato, ker vzemate zelo kompleksen sistem, povsem laično.

kamela213

Fizikalc
9. mar 2011
1.102
45
48
Kar se tiče resnic in laži ne morem komentirati, ker nimam ustreznega znanja. Nimam niti razloga niti želje da bi komurkoli napisal mail. Mi je pa res zanimivo, da tako kompleksen sistem nima videonadzora.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.462
147
63
Videonadzor bi bil tudi več kot smiseln že s tega vidika, če mora nekdo pod prisilo dvigniti denar nekomu...

Sicer so običajno slike neuporabne,ampak mogoce bi pa vseeno komu pomagalo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.781
6.555
113
Pred petimi leti bankomat nekomu ni izplačal denarja, čeprav je banka trdila, da ga je prejel. Po nekaj mesecih prepirov po medijih so mu denar izplačali, se je pa pokazalo, da bankomat ni imel vklopljenega beleženja operacij, čeprav to podpira.

Tako da občasno dreganje v banke z vprašanji glede varnosti podpiram, saj le tako lahko pride do izboljšav.

Ali bankomat kamero ima ali ne pa se ugotovi čisto enostavno. Če je poleg bankomata obvestilo o snemanju in navedena številka tistega, ki snema, potem kamera je. Na to številko se lahko pokliče in povpraša, koliko časa se posnetki hranijo.
grims-1.gif