Baby boom -> čimvečji dodatki s strani države?

raY_

Pripravnik
20. avg 2007
122
0
16
OJ!
Ares: do sedaj edini, ki je navedel postopek kako do čimvečjih dodatkov.

Lahko kdo potrdi ali ????

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
Citat:
Uporabnik raY_ pravi:
No, tema Babyboom je zadela v nulo..... poraja pa se naslednje vprašanje:

Kako urediti dokumentacijo, da neporočen par "potegne" največ od države ? Kje bivanje, po kom zavarovanje, kako preživnino urediti (tudi vrednost?) ipd.
Osnova iz katere bi izhajal je, da mlada mati verjetno nebo po 1 letu porodniške takoj dobila službe.

Pa prosim ne začeti s tistimi o izkoriščanju državne blagajne, ker potem zaidemo še v vsa druga "izkoriščanja proračuna".

ti bom povedal jaz...

nista prijavljena pod istim(skupnim) naslovom.
ti priznaš otroka
ona prevzame status matere samohranilke
ti plačuješ njej preživnino

višino preživnine za otroka določi socialna (če se ne motim)
lahko se zgodi (ne vem kakšen status imata sedaj) da socialna določi tudi plačevanje preživnine materi

dobita:
prednost v vrtcu
manjši računi za vrtec
(v tole nisem čisto prepričan) večji otroški dodatek
otrok je zdravstveno zavarovan preko matere

zgubita:
skupni kredit
zaradi preživnine si avtomatično manj kreditno sposoben (ne moreš dobiti visokega kredita)

za kaj več pa boš moral počakat na še koga ki to dejansko prakticira (baje da te lahko preverja socialna)
lahko v večini potrdim....
višino preživnine urejata sama,(dogovor skleneta sama)ga napišeta in NE dovolita da bi ga pisal CSD
pri kreditih se preživnine ne vidi,zato ker jo plačuješ sam....

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Socialno stanovanje je dobila oz. zaprosila ker je bila res v stiski. V naročju je imale 3 tedne starega otroka,

a za otroški dodatek se ji pa ne zdi vredno oddat vloge?

Ne, da ni vredno sam pravi, da ima dovolj denarja da se preživlja in pravi še, da naj ga raje dajo nekumu ki ga bolj potrebuje od nje. Lej, jaz sem ji tud že rekla, da bi to že lahko vedla, da se to ne bo zgodila, sam vseeno ji pa jaz ne grem papirjev rihtat. Če noče pač noče, pa če se še tako čudno sliši. Mogoče pa ima to kot zlato rezervo za hude čase, kdo ve. Folk je pač čuden.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik tinekr pravi:
Hehe, tako je. 100 al kolko evrov ji bi bilo verjetno v napoto, če je samohranilka ane.
stupid-1.gif

se strinjam stabo, tudi sam ne razumem čist njenega mišljenja
kot sem rekal, folk je pač čuden

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
kzs
Enkarat sem na TV zasledila da starša, ki sta ločena nimata enakih pravic pri jemanju bolniške za otroka. Se pravi, da lahko bolniško vzame samo starš pri katerem otrok živi. To je recimo pa minus, če mene vprašate.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.999
1.440
113
Res?

Jaz sem pa mislil, da se otroški dodatek pridobiva na podlagi odmerka dohodnie, dohodkov ter dohodkov drugega starša. Ciganov je vsak dan več pa se meni ne zdi, da oni ali kdo drug dobiva manj.
Socialni bi že tako morali biti višji ter bi lahko bili, če se se javne finance ne bi porabljale tako netransparentno ter nespametno.

Paradoks:
Če bi dobivali otroški dodatek samo tisti, ki ga resnično potrebujejo bi lahko imeli več full option Patrji.
wink-1.gif

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
papua nova gvineja :)
ja, kot je rekel ares se mi zdi, najbolj se splača, če sta prijavljena na različnih naslovih, saj se pri izračunu dohodkovnega razreda za otroški dodatek tako upošteva le ena plača in preživnina, pa še otroški dodatek je 10% višji kot sicer zaradi samohranilstva.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Citat:
Uporabnik Ares pravi:
in zdej se "ta pametni" sprašujejo zakaj folk ne hodi več na razprodaje, zakaj je kupna moč grdo grdo padla, zakaj folk hvata krivine, zakaj je POLNO fušarskega dela, ...

Število prodanih novih vozil, pa se je povečalo.
smile-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
Citat:
Uporabnik PNG pravi:
ja, kot je rekel ares se mi zdi, najbolj se splača, če sta prijavljena na različnih naslovih, saj se pri izračunu dohodkovnega razreda za otroški dodatek tako upošteva le ena plača in preživnina, pa še otroški dodatek je 10% višji kot sicer zaradi samohranilstva.

to mogoče velja če nisi poročen.

ako si..je vseeno tudi če si na različnih naslovih (vsaj midva imava različne naslove, pa za izračun upoštevajo kar vse - 4 osebe od tega 2 s plačo).

Jepa dodatek manjši (pri 2 otrocih) če ga uveljavlja vsak starš za enega otroka - torej ga mora eden za oba otroka.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
ja no, sj to je logično, da če sta poročena, ne moreš uveljavljat samohranilstva. Že zaradi tega ne, ker je zakonska zveza življenjska skupnost moškega in ženske-torej se zahteva, da skupaj živita, se preživljata itd...Preživnina pride v poštev samo v primeru ločitve in kadar gre za razpad življenjske skupnosti (zunajzakonske zveze) oz. je prišlo do otroka 'pomotoma', pa oče (oz. mati, da ne bomo diskriminatorni) plačuje preživnino. Ne vem pa zakaj bi sploh uveljavljal en starš za enega otroka, drug pa za drugega. Sej se itak v vsakem primeru gleda družina kot celota. Če družina živi skupaj, sploh ne vem, če je možno,da en starš uveljavlja za enega otroka, drug pa za drugega. In če sta dva otroka ali več, je otroški dodatek itak večji za vsakega naslednjega otroka.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.177
7.021
113
Ok samo en komentar.

Tudi jaz podpiram da se ljudje znajdejo... To pomeni da se v trgovini z dobrimi pogajalskimi sposobnostmi zmenijo da bo nekaj ceneje itd... Da s svojo sposobnostjo zalaufajo posel in imajo 6 +n šleparjev inse vozijo z jaguarjem... Ampak da pa svoj financni položaj prikazuješ kot slab z namenom pridobiti drzavna sredstva namenjena tistim, ki enostavno nimajo dovolj denarja - to pa ni iznajdljivost ampak je KRAJA.

Vsi se pritozujete kako so med privatizacijo nekateri spravili firme na kant in jih kasneje olastninili...a to pa ni iznajdljivost? Zakaj pa potem beremo o privatizacijskih lopovih....

Jaz razumem avtorja teme, da ne potrebuje pametovanja ampak nasvete kako narediti to kar je vprašal... Ampak glej: Če si se ze odlocil goljufat drzavo (kar to pac je) potem bodi frajer in bodi "iznajdljiv" in sam "najdi" nacin da drzavo okoli prineses...

Saj dokler je nekdo sam tako rpegnan da najde luknjo v zakonu in prinese drzavo okoli morda se lahko govorim o "iznajdljivi" osebi... Ko pa nekdo pride na forum sprasevat po nasvetih pa to potem ni nobene iznajdljivot ker so mu drugi povedali kaj naj naredi da bo drzavo prinesel okoli.

In ce ti gre tako slabo da si se odlocil na tak nacin dobivat denar je to pac tvoja stvar. Samo ne sam sebe slepiti z iznajdljivostjo in podobno. To je kraja.

Aja pa uspesno izvedbo ti zelim (ce ti bo to pac omogocilo lepse zivljenje tvoji druzini - jaz vam ga privoscim). Samo ne pol jamrat ker bo recimo drzavi zmanjkalo denarja za recimo enk materinski dom... Saj si ga tudi ti (poleg raznih zidarjev) pomagal sunit iz blagajne.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.568
1.091
113
Titograd
Citat:
Uporabnik raY_ pravi:
Pikijakob: lahko na PM mogoče vzored dogovora?? Tnx v naprej

Preživninski dogovor lahko skleneta tudi pri notarju, tam mu poveš kaliko denarja, keri dan v mesecu in na kak način (gotovina, nakazilo na TRR itd.), plačaš 35 €, on sestavi dogovor v pravniškem jeziku in to je to. Ostalo je kot so ti že povedali......

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.269
1.904
113
gleda se stalnor pebivališče..in pri nama je bil en otrok na mojem, drugi na ženinem...tako da sva jih ločeno 'prijavila'.

Zdaj sta oba na ženinem...jih bom pa skupaj.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.578
10.795
113
jaz mislim da tole kar se greste tule zagovorniki lumparij, je vse skupaj GULJOFIJA, in tukaj vec ne gre za iznajdljivost..iznajdljiv je tisti ki na pošten način nekaj ustvari, a je še vedno iskrivo iznajdljiv, podjeten itd...

te stvari da s erpiajvljas itd in se kao prikazujes da si z drugim locen v resnici pa nisi, je pa na vadna guljofija, v zapor s takimi pa rešeno, otroke pa rejniški družini.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Zame to ni goljufija, ampak luknja v sistemu. Da pa država tako razmetava s kešom si je pa čisto sama kriva.

pikijakob

Pripravnik
8. avg 2008
273
0
16
Obala
Pravzaprav je pri nas v večini primerov ko te nategnejo vzrok luknja v zakonu.Če država to dopušča,oz. če sprejema taka zakone....Torej noben,ki izkorišča zakone Ni goljuf.

PNG

Fizikalc
24. jul 2007
1.109
5
38
sej, namest da bi zvišal dajatve in tko odpravil potrebo po goljufanju, na tak način 'razmetavajo' s kešem. Se gremo kao neko državo prijazno družini, pa smo, kar se tega tiče, daleč za zahodnoevropskimi državami, s katerimi se tko radi primerjamo.
smirk-1.gif

Sej je vse povezan-država relativno mal daje družinam, mlade družine si ne morejo privoščit varuške, posledično en od staršev ne dela. Kar pomeni strošek za delodajalca in potem so vsi nesrečni. Če bi država v celoti in sistematično poskrbela za mlade družine (nižja cena vrtcev, višji otroški dodatek, več vrtcev....), ljudje ne bi goljufali, ker jim tega ne bi potrebovali.