Avtomobilski prtljažnik za kolesa na kljuko

luka51

Guru
16. avg 2007
14.491
5.788
113
izkušnje imam z thule. za 3 komade. ( za 4 niti nevem če obstaja za kljiko) že trije malo večji peciki so na meji za obremenitev (uradno) kluke

kaj naj povem. drag je ko [cenzura] in deluje kot more.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Citat:
Uporabnik problemout pravi:
vidim, da imaš neke vrvi speljane tudi na zadnji pokrov vozila?

To je oprema, ki pride z dodatnim nosilcem 4.kolesa (2 gumirana kovinska zatiča za prtljažnik, samolepilna folija za zaščito laka in 2xtrak z zaponko- gurtna) in poveča nosilnost prtljažnika za 8 kg. Za 4 kolesa trakov ne natikam, za motor pa sem šel na ziher.
smile-1.gif

borelij

Pripravnik
20. feb 2008
102
17
18
Thule prodaja tudi Renault kot njihova dodatna oprema vendar cca 30% ceneje kot original. Preveri pri Renault trgovcih. Za 3 kolesa je bil cca 250 EUR.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Gledam tegale in me zanima:
- kolk težko ga je prekucnit da prideš do prtljažnika? ima kakšen štoper al kolesa butnejo ob tla?
- kakor vidim se koles ne da zaklenit na prtljažnik?
- a kolesa so kar naslonjena na tisti okvir al manjkajo "roke", ki držijo posamezno kolo?

Iščem nekaj ugodnega že od februarja, pa me skrbi da se ne bo treba nazadnje ravno za kakšen thule za 500 eur stegnit. Za vozit imam 2 precej široki in težki kolesi (family bike, ki ima ca. 18 kil). Sem ga že tlačil na streho, pa ga na thule proride ne spravim (spodnja cev je tako neumno zakrivljena in široka da je noben nosilec ne prime). Pride v poštev samo da ga z "roko" zapnem za sedežno oporo.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.010
1.902
113
Pri 99% teh nosilcev ne obstaja ugodna varjanta, ki bi bila res.dobra. sploh ce imas debeli okvir, vse tiste igracke odpadejo. Kolega je nekaj probaval z ugodnimi varjantami in naredil vec skode kot koristi, ker mu je 1x kolo ob sipo vdarlo. Pri taboljsih do tega niti ne more prit

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124

Gledam tegale in me zanima:
- kolk težko ga je prekucnit da prideš do prtljažnika? ima kakšen štoper al kolesa butnejo ob tla?
- kakor vidim se koles ne da zaklenit na prtljažnik?
- a kolesa so kar naslonjena na tisti okvir al manjkajo "roke", ki držijo posamezno kolo?

Iščem nekaj ugodnega že od februarja, pa me skrbi da se ne bo treba nazadnje ravno za kakšen thule za 500 eur stegnit. Za vozit imam 2 precej široki in težki kolesi (family bike, ki ima ca. 18 kil). Sem ga že tlačil na streho, pa ga na thule proride ne spravim (spodnja cev je tako neumno zakrivljena in široka da je noben nosilec ne prime). Pride v poštev samo da ga z "roko" zapnem za sedežno oporo.

[/QUOTE] klik

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Pri mojem se da zaklenit, in tudi prekucnit (zelo enostavno - koles ni potrebno snemat)
1461321-THULE.JPG

Priponke

• 1461321-THULE.JPG
    1461321-THULE.JPG
    106,6 KB · Ogledi: 356

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Kaj je prednost tega napram nosilcem na strehi, razen lažjega monitranja bajkov?

Ker recimo bajki ti gledajo pri strani čez avto verjetno, poraba ni nič manjša, pa še bistveno dražja je zadeva.

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.140
316
83
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Kaj je prednost tega napram nosilcem na strehi, razen lažjega monitranja bajkov?

Ker recimo bajki ti gledajo pri strani čez avto verjetno, poraba ni nič manjša, pa še bistveno dražja je zadeva.

prednosti: to kar si napisal: + Manj zračnega upora, bolj varno.
http://www.avto.info/Novosti/ADAC__Stiftung_Warentest-Test_stirinajstih_sistemov_za_transport_koles/
http://www.avto.info/f/docs/No...ho96l8a2ml87f90
http://www.motorevija.si/l3.asp?L1_ID=40&L2_ID=956

Cena je pa res dražja, sploh če moraš zaradi tega montirati kljuko, mene je ta kombinacija (kljuka + nosilec) prišla ravno 1000€.
Kar se pa širine tiče: Pri jugotu kolo res štrli čez, pri mondeotu pa čist malenkost, toliko da v vzratnem ogledalu vidiš rob.

jello: ne vem točno kateri model, bi moral pogledat na račun.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Prednosti pomoje nobene, je pa edina varianta če hočeš vozit recimo takle bicikl, al pa kakšnega električnega, ki je pretežek ali ima podobno nerodno ukrivljeno spodnjo štango.

family_bike.jpg

22. jul 2007
13.556
1.743
113
124
Citat:

parkiranje v garažni hiši
cool-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
Citat:

parkiranje v garažni hiši
cool-1.gif

Ne pustim bajkov samih na avtu niti podrazno, tako da to ni neka prednsot. Je pa res, da strešni nekih čudnih bajkov ne podpirajo. Jaz nimam kljuke (žal), pa tudi če bi jo mel, ne vem če bi odtehtale te prednosti pred TOLIKO večjo ceno.

jello

Guru
22. sep 2008
10.259
3.905
113
Dobil sem Thule G6 929 (za tri bicikle). Montaža je enostavna, prekucne se brez težav, tudi polno naložen, tako da lahko odpreš prtljažna vrata. Edino 13-7 adapterja ni zraven, prtljažnik ima namreč 13 polno vtičnico. Adapter prodaja večina trgovin z avtodeli.

e8x1ft.jpg

gig

Pripravnik
7. apr 2009
684
11
18
Kje najugodneje kupit THULE EUROCLASSIC G6 929 ali kaj podobnega? Cene se precej razlikujejo! Priznam da si nisem veliko ogledoval drugih modelov. Rabim za 3 kolesa. Kakšno mnenje bi mi prav prišlo.