Avtocesta again

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Dik pravi:
najprej mi je čeh na logu ustavil na cestnini in šele po minuti trobljenja speljal
Podobno je bilo na odprtih mejnih prehodih.
Seveda se noben ni spomnil, da bi dal tja lepo vidno tablo "NE SE USTAVLJAT".

Citat:
... ali pa se bojijo da bodo preveč servo olja ponucal
Servo nuca energijo. Pa cik-cak vožnja je daljša pot.
To je folk le ekološko obveščen in špara bencin s tako vožnjo
grin1.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
ksz
Danes sem se peljal od Črnega Kala do Ljubljane. Katastrofa od prometa, največje zasluge za sranje na cesti pa imejo kamionarji. Jih je skoraj več kot osebnih avtomobilov prehitevajo pa kje se jim dvigne, v klanec, v škarje... skrataka, toliko deb.ilov na cesti pa še ne. Ti kre.teni sploh ne pogledajo, če je kdo za njimi, enostavno dajo smernik in čez dve sekundi je že pred tabo in potem cel prehitevalni pas bremza. Od vrhnike so trije pasovi v klanec, en kamion na počasnem, en na sredjem, en na prehitevalnem prehiteva z 2km/h višjo hitrostjo. Kje so zdaj policaji pa zakaj jim ne prepovejo prehitevat? A ni dovolj, da jim subvenciniramo prevoze tako, da jim iz davkov gradimo ceste, ki jih potem veselo uničijo in nam jih še celo zaprejo, ko jim kaj ni prav? Jao, AC je postala zaradi tovornjakov totalno neuporabna...
Da smo Slovenci posebne vrste vozniki, vidiš predvsem na Hrvaškem. Če ti kdo leze v rit je zihr Slovenec, če kdo prehiteva v škarje... Slovenec...

Sba

Pripravnik
18. avg 2007
225
1
16
LJ
ksz

Jaz imam na AC večinoma tempomat na 116 in se vozim po voznem, grem na počasnega ... Če prehitevam, pospešim na 130, 140, kaj več pa ne mislim, saj sem že v prekršku. Seveda se umaknem, ko je zadostna luknja. Pričakujem pa, da se potem tisti, ki mi sveti za ritjo spelje naprej in mi ne vozi ob boku, tako da moram dodatno zavirati, ker se počasi že približujem pred seboj vozečim. No, če noče, pač po gasu pa pred njega, ali pa zavora in za njem.
Smernike tudi uporabljam, čeprav se večinoma da predvideti tudi tiste, ki se bojijo, da bodo ročko polomili.
Zjutraj se tudi sam vozim 110 po prehitevalnem, ker pač "prehitevamo" tiste s 100 na voznem, in ker se gospod tri avtomobile pred menoj ne spravi na vozni pas.

Vbistvu sem se spomnil, da to velja le za turistično vožnjo. Zjutraj se redko držim pod 130, (če le ni kakega s 100 pred menoj), upoštevam pa predore in odseke z omejitvijo. Za nazaj se mi pa nikamor ne mudi in se postavim za tovornjak, ali pa pred njega in se vozim 100, seveda po voznem pasu.
Ne pozabite, da je 130 največja, in ne najmanjša dovoljena hitrost po AC.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Jaz sem več ali manj na avtocesti skozi na prehitevalnem. To pa zato, ker tudi skoz prehitevam, mi avto to dovoli. Če pa pride do take situacije, kot pri tebi gre tako. Prvo počakam par sekund, potem na kratko poblendam, če se še ne umakne mu pa blendam pa še trobim. Ko sem vzporedno z njim mu pa še kij pokažem. Naj se naučijo manir!
grin1.gif

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ja kaj? uni "revčki" bodo pač prišli minuto kasneje na cilj. kakšna groza
shocked-1.gif

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.742
5.900
113
Prvi razlog zakaj skoraj vsi vozimo po levem so tovornjakarji. Ker razložite mi kako naj vozim po desnem, če pa se tam tovornjaki vsakih 20m. No zdaj bodo vsi pametni pa bodo rekli, daš žmgavec, zapelješ desno, se postaviš med dva tovornjaka, bremzaš na 80, potem daš levi žmigavec, pospešiš na 100, ker več v dolžini tovorjnaka ne moreč, spet žmigavec desno in spet med dva tovornjaka. In tako all the way od morja do Maribora. Seveda, Kakšen kaos bi šele takrat bil če bi vsi tako vozili??

Potem drug razlog zakaj voziti po levem; dasni pas na naših avtocestah je zjeban to amena. Kolesnice, luknje, izbokline, tako da me kar srce boli, ko se vozim kot po makedamu.

Najbolj sem bil vesel ko sem se peljal na morje po Hrvaški avtocesti; lukenj ni, tovornjakov ni, pa tudi Čehi so se zelo popravili glede na pretekla leta. Namreč vsi se že vozijo v Superbih, Oktaviah, Golfih, kakčen Touareg, Leoni, Honde, pa kakšna nova Fabija, ki pa leti mnogo bolje kot prejšnje zrjavele Felicije.

Nazadnje urejeno:

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Citat:
Uporabnik sass pravi:
ja kaj? uni "revčki" bodo pač prišli minuto kasneje na cilj. kakšna groza
shocked-1.gif

ni poanta tega, da so minuto kasneje prišli na cilj, ampak to, da nimajo trije šleperji kej delat na vseh treh pasovih s 70km/h zadi pa prleti avto s 130km/h

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
ravno tako nima nihče za vozit hitreje od 130 na AC, pa telefonirat (in še kaj) med vožnjo, pa prekratka varnostna razdalja, ampak to očitno nikogar ne moti.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Trije pasovi ne pomenijo, da sta 2 prehitevalna in en vozni. Šleperji imajo počasni pas in vozni pas. Mislim, da dovolj. Zdaj pa bo ta smrdljiva golazen zapirala še edini pas, ki je namenjen večvrednim voznikom. By the way. Vozniki osebnih vozil smo večvredni. Glede na uničenje ceste plačamo sorazmerno neprimerno več od šleperja. Dejansko mi sofinanciramo poceni cestnine šleperjem. Če bi tem zaračunavali dejansko obrabo ceste bi cestnine zanje poletele v nebo. Tako pa padejo stroški na naša ramena, nazadnje pa se bomo tem genijem še klanjali? Pa kaj še. Jaz jih zafrkavam kjer koli lahko. Če vidim, da želi prehitevatifino stisnem gas in mu to preprečim. Neprecenljivo!

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Trije pasovi ne pomenijo, da sta 2 prehitevalna in en vozni. Šleperji imajo počasni pas in vozni pas. Mislim, da dovolj. Zdaj pa bo ta smrdljiva golazen zapirala še edini pas, ki je namenjen [/B]večvrednim voznikom[/B]. By the way. Vozniki osebnih vozil smo večvredni. Glede na uničenje ceste plačamo sorazmerno neprimerno več od šleperja. Dejansko mi sofinanciramo poceni cestnine šleperjem. Če bi tem zaračunavali dejansko obrabo ceste bi cestnine zanje poletele v nebo. Tako pa padejo stroški na naša ramena, nazadnje pa se bomo tem genijem še klanjali? Pa kaj še. Jaz jih zafrkavam kjer koli lahko. Če vidim, da želi prehitevatifino stisnem gas in mu to preprečim. Neprecenljivo!
he he, namesto odgovora ti bom raje prilepil citat enega tvojega posta. sicer je vzet iz konteksta z avtomobili, ampak dalo bi se potegniti tudi analogijo s tovornjaki
evil.gif

Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Glavni problem slovenceljnev je prekratek penis in premalo aktivnih možganskih celic. Ko to združimo s frustracijo, da jih večina ne zmore kupiti avta za 20.000 EUR in večno prisotno nevoščljivostjo pridemo do id.iotov, ki delajo "red" na cesti s tem, da sami kršijo predpise. Ko pride mimo slabši avto ga ignorantsko j.e.b.e.j.o, ko pride boljši pa pihajo od nevošljivosti in se igrajo honorarnega policaja.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.101
3.158
113
ravno sem poslušal po tv kakšen je bil izbor za hitrost 40 km skozi cestninsko postajo. Odločili so se na podlagi meritev hitrosti pri vožji skozi ABC stezo kjer je bila povprečna hitrost okoli 40km
bonk.gif
....LOL kaka odločitev če bi tisti zjebani senzorji zaznali avto ki pelje skozi z 80 km/h bi se pa mogoče drugače odločil

pa taki strokovnjaki
stupid-1.gif
, kot je že nekdo povedal: če nisi sposoben tam skozi vsaj 60 peljat bolje da vrneš izpit in se voziš z javnim prevozom