Avtocesta again

IAmLost

Pripravnik
3. sep 2007
87
0
6
da mal odam na temo italija
petek zvečer, benetke ljubljana, vsake 11 sekund en na prehitevalnem zabremzal, pa vsi itak na preihitevalnih skoz, sm bil tok zmatran od vožnje kot še nikol
v slo je bila prava pravljica do lj pripeljat, tko da...
it- no thanks

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Včeraj ob 23 na navadni cesti, vode tolko na cestišču da je bila cesta ravna kot ogledalo in seveda od 6 avtov ki so prišli nasproti, samo en ni imel prižganih meglenk (če bi jih imel bi jih verjetno tudi ta prižgal). Pa kaj je to? Ali obstaja kako novo pravilo ki ga nevem? Oslepi vse nasproti vozeče, boli te k..... če sebi ne izboljšaš vidljivosti niti za %.
bonk.gif

Po moje je večja verjetnost da ob dežju najdeš koga z ugasnjenimi žarometi, kot pa avto z meglenkami ki bi bile ugasnjene.

Kolko jih je policija že oglobila? Predvidevam da je cifra blizu 0.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Eh, junaške krvi in premalo soli v glavi na slovenskih cestah ne manjka... zadnjič me je en prehiteval na vrhniškem klancu (proti KP) - tam so trije pasovi. Po voznem pasu vozim jaz, pred mano kamper, prehitevalni in počasni pas prazna. Tip me prehiti, zapelje pred mano na slab meter oddaljenosti in prehiti kamper po desni! Športnik ali samomorilec
uf-1.gif
Sicer pa Darwin za take poskrbi prej ali slej...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Nastejem vec bedakov z dvema osema kot tistih s tremi ali vec, pri 80 na uro seveda. Sploh starim babam in decom bi moral prepovedati vstop na AC, marsikdo izmed njih se smeri voznje ne obvlada vec. Konjskih vpreg ze dolgo ni vec.
evil.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Nastejem vec bedakov z dvema osema kot tistih s tremi ali vec, pri 80 na uro seveda. Sploh starim babam in decom bi moral prepovedati vstop na AC, marsikdo izmed njih se smeri voznje ne obvlada vec. Konjskih vpreg ze dolgo ni vec.
evil.gif
Khm, zanimivo. Namreč, jaz vozim precej počasi in prehitim morda 5 osebkov (z dvema osema) na mesec, ki bi se morda vozili počasneje. Vse ostalo so tovornjakarji. Lahko pa, da je tvoja smer bolj polna takih, ampak dvomim, kajti se mi zdi, da je pri nas najbolj v veljavi pravilo 70 km/h all the way.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Pri nas je ocitno v modi se vozit celo pot po prehitevalnem. SIcer pa kultura je na psu. Ravno vceraj se je zvecer uscalo in se peljem po AC, meglenkarjev za popizdit.
Če je gost dež (omejena vidljivost), tudi sam prižgem meglenko. Zadnjo.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Ni bilo sile glede na to, da si meglenko zagledal na 500 m. Sam jo prizgem ob orenk nalivu ali gosti megli, nekateri bi si pa ocitno morali nabaviti dvoje spegle in reflektorje za fuzbal plac.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ja da ne govorim o stardec u ki je pred mano zapeljal na avtocesto in z 50 km/h peljal do konca pospeševalnega pasu in potem z 50 km/h zapeljal na voznji pas...

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Sem vozil v koloni in nisem hotel tipa pred mano še dodatno oslepit.

Dolge luči pa itak ne pomagajo, ker jih prižge še on. Pol imaš pa res fleš v glavo.
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik pediater pravi:
Sem vozil v koloni in nisem hotel tipa pred mano še dodatno oslepit.

Dolge luči pa itak ne pomagajo, ker jih prižge še on. Pol imaš pa res fleš v glavo.
bonk.gif
Ja, to je zanimiva taktika butastih Slovenčkov.
Npr. gre en nasproti z dolgimi in jim še on pribije dolge nazaj, češ ne boš ti mene hebal
jezen.gif
.
Problemček nastane le, ker potem namesto enega slepca, vozita dva butasta slepca en proti drugemu
stupid-1.gif
. Kje je večja šansa, da se lepo prekrijeta s prednjima deloma vozila je pa verjetno vsem jasno.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:Če je gost dež (omejena vidljivost), tudi sam prižgem meglenko. Zadnjo.
Pa jo ugasneš, ko pride kdo za tabo?
Če je vidljivost pod 50 m, z meglenkami pa recimo 80m, potem mi nima kaj priti na 20 m odzadaj.
Ko se razmere izboljšajo, pa izklopim.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:Ko se razmere izboljšajo, pa izklopim.
Torej, po tvojem mora ob rdeči na semaforju tudi stati 20+ metrov za teboj? Morda še kakšen meter (deset metrov) bolj nazaj. Namreč, zadnja meglenka zna precej bolj motit kot pa prednje meglenke, sploh če jih ima tip pred teboj vključene stalno, ti pa voziš par 10 km za njim.

PS: Jaz jo tudi vključim v hudem nalivu, megli, itd. Ampak takoj, ko je nekdo za menoj me videl, se meglenka izključi. Namreč meglenke so namenjene pravočasni ugotovitvi, da je nekaj spredaj, ne pa, da ti budalo sveti non stop v glavo, ko si že enkrat ugotovil, da je pa spredaj. Zgolj v info. Pa čeprav zakon pravi drugače.
PS2: Na jetra mi gre, da moram za zadnje meglenke imeti prižgane tudi prednje. Ker potem brez veze svetim še tistemu spredaj. Hebena racionalizacija
jezen.gif
.

Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
Citat:
Uporabnik stein pravi:
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik stein pravi:Če je gost dež (omejena vidljivost), tudi sam prižgem meglenko. Zadnjo.
Pa jo ugasneš, ko pride kdo za tabo?
Če je vidljivost pod 50 m, z meglenkami pa recimo 80m, potem mi nima kaj priti na 20 m odzadaj.
Ko se razmere izboljšajo, pa izklopim.

bravo
smirk-1.gif

1. meglenka je za v meglo in ne za v dež

2. ko pride nekdo za tabo je meglenka svojo nalogo (opozarjanje drugih na sebe / tebe kot udeleženca v prometu) opravila in jo brez problema izklopiš

matr ne prenesem voznikov, ki imajo v dežju prižgane zadnje meglenke.. kaj nej jst zadaj s sončnimi očali vozim al kako?
bonk.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Matey pravi:matr ne prenesem voznikov, ki imajo v dežju prižgane zadnje meglenke.. kaj nej jst zadaj s sončnimi očali vozim al kako?
bonk.gif
Nekateri bi rekli, da raje ne hodi na cesto, če ne preneseš, da ti meglenka tolče v oči.
evil.gif

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.744
15.800
113
lol

mah, prenesem jst marsikaj, tudi take meglenke kjlub temu kako zelo so moteče, sploh če se vs zj3ban voziš ponoči z morja v nalivu... problem je samo v tem, ker mi bo enkrat potrplenja zmanjkal in si bom začel opremljati avto s kkšnimi saturnuskami, pa da vidimo pol kdo bo koga motil
grims-1.gif

Dik

Fizikalc
28. okt 2007
1.575
89
48
Od križišča mal naprej na desno
sem bil danes v Kopru in nazaj in lahko samo rečem da sploh ne moreš verjet koliko je folk trapast.
najprej mi je čeh na logu ustavil na cestnini in šele po minuti trobljenja speljal
stupid-1.gif

drugi šok na Vrhniki, ko je model iz pospeševalnega pasu brez da bi pogledal zapeljal direkt na avtocesto (hvala bogu mam glih nove pakne) potem se pa še ***** nekaj čez okno da bi najrajš žlajf do konca pa nej parkira v prtljažnik
jezen.gif

seveda celo pot več avtomobilov na prehitevalnem pasu kot na voznem
stupid-1.gif
kaj se je pa zgodilo, ko je začelo deževati pa rajši ne bom, ker bom cel roman napisal.
najbolj smešno je pa to da največ štale na avtocesti delajo prav slovenci (no ja še kakšen čeh pride mim) pa tolk so vsi pametni da jim kar mal škoduje že ko je govora o prometu nevem no meni tudi na kraj pameti ne pride da, ko prehitim vozilo če je naslednj oddaljen ne vem 200m od oka se prestavim na vozni pas ter šele ko se približam vozilu zapeljem na prehitevalnega, samo izgleda da voznike v sloveniji vse po vrsti tako roke bolijo da ne morejo zasukat volana za 2cm v desno da zapelje nazaj na vozni pas ali pa se bojijo da bodo preveč servo olja ponucal ali še celo volan zjebal če slučajno zavije prehitro na vozni pas in pa seveda da je omejitev na AC 130kmh skoraj noben ne ve.

Aja, pa tisti ki govori da naj se rajši na lokalne ceste prestavi da ne bo tolk živčen no ravno o takih OSLIH sem govoru, valda da bom živčen sej sem šel na AC zato da bom prej na cilju ne pa zato da se bom vozil po njej tako hitro kot po lokalnih cestah kmetje zarukani
stupid-1.gif