Avtocesta again

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
Blo ze 10000x povedano, napisano, natipkano, da se po letosnji poletni sezoni zacne rusitev bajtic. Ne zdaj v tem trenutku, ne danes, ne jutri, ampak konec avgusta/septembra. Mogoce bo treba skico narisat pa objavit, da bodo nekateri dojeli.
Ti si mal zadaj, to so govorili takoj po uvedbi vinjet. Zdej so se premislili.
Citat:
Na Darsu so za 24ur.com povedali, da bodo za odstranitev cestninskih postaj poskrbeli do uvedbe elektronskega cestninjenja za tovornjake, torej do 1. januarja 2010. "Na cestninski postaji Log smo že odstranili dve kabini, za zdaj je predvidena še odstranitev nekaj kabin na cestninskih postajah Drnovo in Kompolje. Gre za čelne cestninske postaje, drugih prioritet in vrstnega reda nimamo. Paziti moramo - odstranimo lahko le toliko, da ni ogrožena statika. Večji posegi zaenkrat še niso predvideni.“

vir. http://24ur.com/novice/slovenija/betonske-ozine-in-omejitve-ostajajo.html

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Citat:
Uporabnik XXXL pravi:
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Tist betonski blok, vklučno z morebitno podrto streho se pa brez problema odstrani v nekaj urah. Al kolk ti misliš da rabijo za tak gradbeni podvig?
SCT to opravi v manj kot mesecu dni, ta čas bi bil obvoz oziroma delna zapora na nasprotnem delu avtoceste. Cena: 327MIO €€ za eno cestninsko postajo...
P.S. Reklamacijska dela zaračunamo dodatno...
bonk.gif

Spet vsi pametni. Zgleda ste sami privatniki kle, nimam kej, đžeki ste!

Kot drugo, če je nadstrešnica podprta na vsakem otoku, to ni brez razloga. Sicer je res, da si projektanti dovolijo ogromno svobode glede dizajna, vendar kle na vašo žalost nimate kaj mešat SCT zraven.

Kot tretje. Če nimate pojma, kako se gradi/sanira/popravlja, se rajši ne oglašat. Če vržeš ven betonski otok (btv, razbijanje in odvoz bi trajal po moji oceni 1 dan), s čem boš zafilal luknjo v tleh, kjer je stal otok? Ajde đžeki! Da slišim vaš predlog!

Glede tele podpore strehe,
na Logu so vrgli dve sosednji kabini ven, pa se streha ni podrla. Kako si to razlagaš?,
So pa "pozabili" odstranit odbojno ograjo in cementni blok.. tako da ovira in omejitev ostaja.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Kot drugo, če je nadstrešnica podprta na vsakem otoku, to ni brez razloga. Sicer je res, da si projektanti dovolijo ogromno svobode glede dizajna, vendar kle na vašo žalost nimate kaj mešat SCT zraven.

Kot tretje. Če nimate pojma, kako se gradi/sanira/popravlja, se rajši ne oglašat. Če vržeš ven betonski otok (btv, razbijanje in odvoz bi trajal po moji oceni 1 dan), s čem boš zafilal luknjo v tleh, kjer je stal otok? Ajde đžeki! Da slišim vaš predlog!

V kolikor bi se odstranile zgolj bajtice, bi bilo že mnogo bolje.
smile-1.gif

Že par mi je reklo, da se pri vožnji mimo počutijo neugodno
in imajo občutek, da bo naenkrat en stopil izza nje na cesto.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Je pa že bolje, da dokler ne odstranijo betonskih otokov, hišice ostanejo. Bolje, da so vozniki malo bolj pazljivi, kot pa da pri nekajdeset kilometrski vožnji s hitrostjo 130 km/h ne zmanjšajo hitrosti in zapeljejo na betonski otok. Verjetno bi marsikdo poletel, s tem pa ne mislim samo mladih dinamikov.

sass

Guru
1. sep 2007
5.211
851
113
Citat:
Uporabnik synthman pravi:
Glede tele podpore strehe,
na Logu so vrgli dve sosednji kabini ven, pa se streha ni podrla. Kako si to razlagaš?,
So pa "pozabili" odstranit odbojno ograjo in cementni blok.. tako da ovira in omejitev ostaja.

verjetno imajo različne cestninske postaje različno statično zasnovo. vsaj predvidevam, da se vse cestninske postaje zadnjih 30+ let niso projektirale in gradile po istem kopitu.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik gretzky pravi:
Je pa že bolje, da dokler ne odstranijo betonskih otokov, hišice ostanejo. Bolje, da so vozniki malo bolj pazljivi, kot pa da pri nekajdeset kilometrski vožnji s hitrostjo 130 km/h ne zmanjšajo hitrosti in zapeljejo na betonski otok. Verjetno bi marsikdo poletel, s tem pa ne mislim samo mladih dinamikov.
Tako je.
Vendar zaenkrat nič ne kaže, da bi se kaj kmalu lotili odstranjanja betonskih ovir na avtocesti, zaradi katerih je hitrost tudi omejena.
Ko bo tam prišlo do nesreče, bodo policaji tam dobili še dodaten razlog in opravičilo , za pogosto kontrolo hitrosti z radarjem pred bivšimi cestninskimi.
In bodo spet polnili proračun na račun varnosti. Res ne vidim drugega razloga, zakaj tiste hišice in beton tam še stojijo po uvedbi vinjet. In kakor pravijo na darsu, bodo še kar nekaj časa tam.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.998
10.750
113
kod Džej-Zija
Nekatere služijo cestninjenju tovornjakov. Ostale ne služijo ničemur. Odstranitev je zaradi temeljitve in betonskega otoka zanesljivo kar zahtevna in v poletnem času bi ta postopek povzročil velike zastoje. Da moram enkrat na avtocesti zmanjšat do 60 km/h, me pa sploh ne moti. Rajši to kot kolone.
wink-1.gif
Počasi bi lahko že nehali komplicirati z zadevami, ki niso omembe vredne, in se začeli posvečati realnim problemom. Kar vožnja mimo hišic definitivno ni.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik mosseero pravi:
Nekatere služijo cestninjenju tovornjakov. Ostale ne služijo ničemur. Odstranitev je zaradi temeljitve in betonskega otoka zanesljivo kar zahtevna in v poletnem času bi ta postopek povzročil velike zastoje. Da moram enkrat na avtocesti zmanjšat do 60 km/h, me pa sploh ne moti. Rajši to kot kolone.
wink-1.gif
Počasi bi lahko že nehali komplicirati z zadevami, ki niso omembe vredne, in se začeli posvečati realnim problemom. Kar vožnja mimo hišic definitivno ni.

Če boš zmanjšal na 60km/h bo tud zate ratal problem, ker je tm skoz omejitev 40 km/h.
Je pa problem že sedaj za vse tiste, ki so jim tam zacolali. Ko se bo pa prišlo do nesreče, zaradi ovire na avtocesti ali nerazumne omejitve, bo pa spet problem. Že prej, ko si pričakoval, da se rampa lahko ne bo dvignila, si lahko peljal tm skot 60km/h, sedaj bi pa lahko povsem varno peljal 80. Če zadaneš cesto pod mostom, ali v tunel z še višjo hitrostjo, potem tud tu ne bi smel bit to problem.

Odstranitev ene hišice + betonskiblok , s čimer bi dobili normalno širino avtoceste ni noben zahteven projekt, ampak žal se tega niso še lotili. Raje kasirajo pri nerazumnih omejitvah.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
ksz ...

meni se zdi bolj pomembna varnostna razdalja - primer:

danes zjutraj sem vozil po LJ severni obvoznici, nekje pod Tomačevim. kakšnih 130 km/h, pač se mi je mudilo na šiht, sem bil malce pozen. skratka, na rit se mi nalima en BMW, in sva vozila kakšne 2, 3 metre narazen. verjetno je mislil, da se mu bom umaknil kar v kolono kamionov, katera je bila na voznem pasu (kakšnih 6, 7 kamionov, ravno sva prišla ob njih), ko se naenkrat en izmed kamionov odloči prehitevat. hvala bogu, je bilo pred mano še kakšnih 10, 15 m fore, tako da mi ni bilo treba zavirati na polno, sem pa samo videl, kako se mi je BMW začel približevati in ko sprednjih luči nisem več videl, sem se samo še prijel in pripravil, da me bo butnil - hvala bogu, me ni, ampak vseeno - je tako težko narediti malce več razdalje, al kako? ne predstavljam si, kaj bi bilo, če bi me tam butnil oz. priletel vame.

plus, da je bila megla.
smirk-1.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Citat:
Uporabnik franci pravi:

V kolikor bi se odstranile zgolj bajtice, bi bilo že mnogo bolje.
smile-1.gif

Že par mi je reklo, da se pri vožnji mimo počutijo neugodno
in imajo občutek, da bo naenkrat en stopil izza nje na cesto.

Kolikor opažam je bajtic zmeraj manj.
zmaga.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kaj bi jih rušili. Prej ali slej se bo vanje s 150 kmh zabil kakšen štajerski dinamik s svojim folcvagnom TDI, če bo sreča mila pa še kak lep romunski šleper. Efekt bo dvojni, dinamik mrtev, otok pa napol porušen - zastonj. Čista zmaga, ni kaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
In ruševine, ostanki avta ter trupla bodo šla direkt v nebesa. restlos ...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Verjetno je vse to pospraviti ceneje, saj tega k sreči ne počne vodilno slovensko gradbeno podjetje...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Če bi bil prepričan bi izpustil besedico "verjetno". Lahko pa me ti prepričaš v čudežne sposobnosti nekaterih slovenskih gradbenih podjetij, ki so boljša od katerega koli tujega konkurenta. Svašta, kakšne gospodarske gazele imamo v tej državi, ni kaj...
Jaz jim še vikenda ne bi dal graditi. No, razen če bi bil politik, a ne?