avto z najnižjo realno porabo..

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Lepo da vsi zaupate nizkim cifram porabe na potovalnem računalniku, ampak od časa do časa pa le izračunajte tudi na roke, da vidite če in koliko vam laže
smile-1.gif

Seveda z uporabo satelitske navigacije, ker drugače prideš iz dežja pod kap.

Itak
zmaga.gif
razlika nove - na 2mm obrabljene gume ... se strinjamo da razlika je, pa čeprav majhna?

Kje moderen avto sploh jemlje podatke o prevoženih km, na katerem sklopu avta?

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In da ima 3 vsaj pozimi v snegu svoje zakonitosti voznje, katere se je dobro zavedat.

Seveda, ampak upam, da ne misliš s tem, da v snegu "ne gre".

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:

Se ti zdi, ker vzdrževanje za VW še zdaleč ni poceni in dražje od bavarije.
Hm, no dej spisek cen servisov do 200.000 km za 2.0d EF. Pa se bomo pol kej pogovarjali.
Citat:

Pa tisto o 4 letni "garanciji" si je treba dobro prebrat, ker ne gre za klasično garancijo, ampak le jamstvo +2, ki ima omejitve in tudi zahteve!
Ahm, drži. Najbolj ''boleča'' zahteva je, da mora biti avto na fiksnem servisnem intervalu 15.000 km, kar pomeni pri 60 jurjih letno 4 dni servisa. To je kar jeb.a Glede garancije pa več ali manj vse krije, kar bi lahko crknilo. Motor, itd.

Kar se pa tiče nove trojke. Drugo leto se sliši tako oddaljeno... Če imam prave informacije je zadeva marca na tržišču, to je pa 5 mesecev. Kar pomeni, da dejansko kupuješ star avto. Kar pa ni nič narobe, če je cena dobra
cheer.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik YuGec pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
In da ima 3 vsaj pozimi v snegu svoje zakonitosti voznje, katere se je dobro zavedat.

Seveda, ampak upam, da ne misliš s tem, da v snegu "ne gre".
Roko na srce gre slabše kot FWD in sicer preprosto zato, ker pri FWD tišči na pogonske gume motor (torej več kot 50% teže avta).
wink-1.gif

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.360
308
83
39
Ljubljana
Citat:
Uporabnik legenda pravi:
Sam si lastim 6 mesecev Passata 2.0 TDI 140KM Bluemotion.Relacija Maribor - Ankaran se peljemo s kolegom kateri tudi ne verjame v porabo. On vozi spredaj jaz za njim po njegovem tempu po avtocesti med 130 do 160 na uro. V Ankaranu se ustavimo in ne more verjet računalnik kaže 4.8l. Relacija Ptuj- šoping center West Gate pri Zagrebu. Na Ptuju tankam polni tank potem vožnja po regionalni cesti proti Rogatcu čez mejo po stari cesti proti Krapini in dalje po regionalki čez Zabok do šoping centra po omejitvah +cca 5km/h na tempomatu in menjavanje po priporočilu na ekranu. Ko prispemo in parkiram kaže računalnik neverjetnih 3.8l porabe in doseg še 1600km. Vedno ko tankam tudi sam računam porabo in je odstopanja z računalnikom za +2dcl. Letošnji dopust relacija Lenart - Makarska prvi avto BMW 320d 150km karavan, drugi Peugeot 407 1.6 HDI 115km karavan in tretji jaz Passat 2.0 TDI 140km Bluemotion limuzina. V Makarski rezultat BMW 6.3l, Peugeot 407 5.5l, Passat 5.0l. To so dejstava če verjamete ali ne.

pa maš na passatu še tiste extra gume, ki so predpisane za bluemotion techno.?
smile-1.gif

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Na Passatu so original gume Pirelli Cinturato P7 215 55 R16 97W XL. Za servis na 15000km sem dal 5l Castrol SLX Professional Powerflow Longlife III 5W-30 54.5E sem nabavil sam + delo na servisu+oljni filter 59E skupaj 113.5 evra. Kadar tankam tudi sam izračunam porabo in je proti računalniku večja za 2 decilitra, kar je zame še vedno super poraba za avto ki je težek 1530kg.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.965
113
pri taščici
Moj jemlje s senzorjem na obodu pri disku-nek zobnik kot za abs recimo. Pa je skoraj 10 let star model. Baje nekateri direkt v menjalniku. Polzev in zajl pa seveda ze dolgo ni vec v avtih.
FWD :RWD. Dajte neki "zenski" zapeljat oboje, pa RWD naj bo prazen zadaj(brez vrec peska v prtljazniku). Pustimo sedaj nas alter dinamike ki znamo vse slabosti sebi v prid obrnit.(driftanje...)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Kar nekajkrat sem se peljal mimo stoječih FWDjev, ampak pustimo to.
Dejstvo je, da ni težav z dobrimi gumami.

Drugače pa vsak nov kupljen BMW v SLO ima 5 let/100.000 km plačane servise, razen če so predmet kakšne posebne akcije (Petrol, Adria...). V tem obdobju ti pri VWju že vzamejo vsaj 1.000 EUR.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
pa tut tistih 180 € ko ti na pooblaščencu naredijo servis po 35.000 prevoženih kilometrih in to že na novem ED motorju v trojki tut ni neki velki denar..