Citat:
Uporabnik maddog pravi:
10jurjev za rabljen dizel, 10 jurjev pa mas za benz. Bolj zastojn se ne mors vozit.
Jasno. Na tak način se bo kaj hitro ustavil in mu ostane še unih 10 jurjev, ki jih je mislil imeti za benz v dizlu.
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
10jurjev za rabljen dizel, 10 jurjev pa mas za benz. Bolj zastojn se ne mors vozit.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Zakaj ne? Zato ker ni logično. Ne moreš voziti ekonomično in hitro, dirkalno in ekonomično, dinamično in počasi....motor pa ne more biti močan in z majhno porabo.
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ok, govorim konkretno o primeru avta s 180 konji, ki ga je navedel SJTV1. 150 km ni nič takega...
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
No povsem temle prebranim, mi nekako najbolj disi kaksen passat 1.6tdi bluemotion.Tudi FORD mondeo mi je interesanten...
Pri avtu za 10k vprasanje kaj dobim..Meni je vazno, da avto kupim in da dela, v primeru, da se prizigajo kakrsne koli lučke, lepo pelješ na servis, zadeve uredijo pod garancijo, ti pa dobis nadomestno vozilo...Tako nekako razmisljam..Ko se garancijska doba izteče prodam in kupim novega..
Zanima me edino, kakšna je razlika v porabi med 2.0 tdi 140hp, bojim se, da res 1.6tdi nebi bil prešvoh, čeprav ne pričakujem čudežev
Citat:
Uporabnik legenda pravi:
Sam si lastim 6 mesecev Passata 2.0 TDI 140KM Bluemotion.Relacija Maribor - Ankaran se peljemo s kolegom kateri tudi ne verjame v porabo. On vozi spredaj jaz za njim po njegovem tempu po avtocesti med 130 do 160 na uro. V Ankaranu se ustavimo in ne more verjet računalnik kaže 4.8l. Relacija Ptuj- šoping center West Gate pri Zagrebu. Na Ptuju tankam polni tank potem vožnja po regionalni cesti proti Rogatcu čez mejo po stari cesti proti Krapini in dalje po regionalki čez Zabok do šoping centra po omejitvah +cca 5km/h na tempomatu in menjavanje po priporočilu na ekranu. Ko prispemo in parkiram kaže računalnik neverjetnih 3.8l porabe in doseg še 1600km. Vedno ko tankam tudi sam računam porabo in je odstopanja z računalnikom za +2dcl. Letošnji dopust relacija Lenart - Makarska prvi avto BMW 320d 150km karavan, drugi Peugeot 407 1.6 HDI 115km karavan in tretji jaz Passat 2.0 TDI 140km Bluemotion limuzina. V Makarski rezultat BMW 6.3l, Peugeot 407 5.5l, Passat 5.0l. To so dejstava če verjamete ali ne.