avto z najnižjo realno porabo..

miha_zd

Pripravnik
7. jan 2010
535
0
16
Maribor
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Citat:
Uporabnik legenda pravi:
Sam si lastim 6 mesecev Passata 2.0 TDI 140KM Bluemotion.Relacija Maribor - Ankaran se peljemo s kolegom kateri tudi ne verjame v porabo. On vozi spredaj jaz za njim po njegovem tempu po avtocesti med 130 do 160 na uro. V Ankaranu se ustavimo in ne more verjet računalnik kaže 4.8l. Relacija Ptuj- šoping center West Gate pri Zagrebu. Na Ptuju tankam polni tank potem vožnja po regionalni cesti proti Rogatcu čez mejo po stari cesti proti Krapini in dalje po regionalki čez Zabok do šoping centra po omejitvah +cca 5km/h na tempomatu in menjavanje po priporočilu na ekranu. Ko prispemo in parkiram kaže računalnik neverjetnih 3.8l porabe in doseg še 1600km. Vedno ko tankam tudi sam računam porabo in je odstopanja z računalnikom za +2dcl. Letošnji dopust relacija Lenart - Makarska prvi avto BMW 320d 150km karavan, drugi Peugeot 407 1.6 HDI 115km karavan in tretji jaz Passat 2.0 TDI 140km Bluemotion limuzina. V Makarski rezultat BMW 6.3l, Peugeot 407 5.5l, Passat 5.0l. To so dejstava če verjamete ali ne.

Nebom rekel da ni res, ampak tudi mi imamo pri hiši passata 2.0 tdi, sicer je 4motion in karavan ampak ga ne spravimo pod 7 pod nobenim pogojem.

PD ali CR?

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Ja tale BMW ED me tudi mika, ampak se mi zdi, da bo nekako z passatom blue motion manj vzdrzevanja, oz bodo tekoči stroski manjsi...

Po vsej verjetnosti bom se odločil za 2.0 tdi 140hp passata.Mislim, da je to najboljsa kombinacija med vzdrzevanjem, padcu cene, in porabo seveda..

Vozim pa rad dinamično in se kar bojim, da bi bilo 105hp premalo..

buggy

Pripravnik
23. sep 2007
198
0
16
>200HP turbo bencin FTW

ko jebe tist drobiz ki ga prisparas :D

Z20NET motor zadnjih 60.000km povprecje 8.9L/100km mesane voznje...nacin voznje, ki ga imam ti lahko pove, da mi prednje letne gume, ki sem jih kupil letos za drugo leto ne bodo delal druzbe..res pa imam ovinkasto in hribovito (poleg kurcevega guzvanja v LJ centru) cesto in cca 35Kkm na leto..

vsaka sekunda v avtu je cisti uzitek :D

samo enkrat zivis!

Nazadnje urejeno:

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Mislim da bo BMW 320d blue efficiency porabil še nekaj manj kot Passat.
Uradni podatki so sicer 3,6L/100km na relacijo, 5.0L/100km mestne vožnje in povprečje 4,1L/100km.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Zgaga pravi:
Glej... Žena dela relacije 1000 km s povprečno hitrostjo 100km/h in porabo pod 5,5 l/100km.
Avto je Octavia 1.9TDI 105HP in ima samo 5 prestav.

Toliko o "običajni" octaviji...
rolleyes-1.gif
Ja in? Sploh, če je vse to po AC in na tempomatu to ni nikarkšen dosežek. Passi bi verjetno imel kakšen liter manjšo porabo... Pa ni treba razlagat, ker imam prakso z vsemi temi motorji. Octaviji 1.9TDI na AC zmanjka prestavno razmerje. Če se prav spomnim ima pri 100 km/h cca. 2 jurja vrtljajev, potem gre pa strmo gor in s tem ustrezno tudi hrup in poraba.
Pri novih avtih so poleg varčnejših motorjev (sicer je dolgoročno še vprašanje ali bodo celotni stroški tudi nižji
evil.gif
) bistvena lastnost podaljšana prestavna razmerja, kar sploh na AC pomeni največ. Je sicer res, da s tem izgubiš pri jajcanju po mestu, ampak moraš pač pogledat svojo relacijo.
V glavnem 1.6 TDI z daljšimi prestavnimi razmerji je po moji oceni cca. 25% varčnejši od 1.9 TDI ob enaki vožnji PO AC. Če spravimo zraven še start/stop je pa sploh zmaga, vendar je to spet vprašanje ali ti pomaga. Če si namreč stalno na AC potem ti malce pomaga zgolj regeneracija zavorne energije, pa še to ne, če si ''konstanten'' v vožnji in nimaš samo on/off položaja plina in zavore.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Stupo pravi:
Mislim da bo BMW 320d blue efficiency porabil še nekaj manj kot Passat.
Uradni podatki so sicer 3,6L/100km na relacijo, 5.0L/100km mestne vožnje in povprečje 4,1L/100km.
Bi znalo bit ja. Tile 2.0d motorji so tudi šparovni za popizdit... Ne moreš verjet s kakšnimi porabami se lahko voziš.
cheer.gif

Vendar bi sam verjetno raje vzel Passata, razen če bi bila res huda cena za trojko. Trojka pride sedaj nova, če rabiš za družino je pa totalno neuporaben avto, ker nima nobenega placa noter in v prtljažniku. Pa glede vzdržljivosti bi skoraj rekel, da bo manj težav pri VW-ju, stroški vzdrževanja pa tudi. Poleg tega ima VW 4 leta garancije, kar pri takih kilometrih ni zanemarljivo.

unknown_user

Pripravnik
3. sep 2007
236
1
16
Citat:
Uporabnik buggy pravi:
>200HP turbo bencin FTW

ko jebe tist drobiz ki ga prisparas :D

Z20NET motor zadnjih 60.000km povprecje 8.9L/100km mesane voznje...nacin voznje, ki ga imam ti lahko pove, da mi prednje letne gume, ki sem jih kupil letos za drugo leto ne bodo delal druzbe..res pa imam ovinkasto in hribovito (poleg kurcevega guzvanja v LJ centru) cesto in cca 35Kkm na leto..

vsaka sekunda v avtu je cisti uzitek :D

samo enkrat zivis!

dosti mam jaz tega..sem ravno vceraj prodal 500+ hp igračo
bonk.gif

legenda

Pripravnik
10. feb 2008
152
0
16
Passat 2.0 TDI CR Bluemotion 140KM poraba za prvih 10000km po potovalnem računalniku je bila 5.1l drugih 10000km pa 5.2l. Zraven dodaj moj izračun +0.2l in to je to.Tudi sam imam po mestu ko grem po hčero v šolo in se cjaziš od semafora do semafora 6-8l vendar imam potem do doma 20km avtoceste in poraba pede na dobrih 5l. Z obrati je pa tako 100km/h 1600obratov, 180km/h 3000 obratov vse v 6 prestavi.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če se prav spomnim ima pri 100 km/h cca. 2 jurja vrtljajev, potem gre pa strmo gor in s tem ustrezno tudi hrup in poraba.

Kaj gre strmo gor? Obrati? Bi rekel da povsem linearno s hitrostjo rastejo.
Npr. pri 130km/h maš potem 2600, pri 150 maš 3000 vrtljajev itd ....

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Romzi pravi:
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Če se prav spomnim ima pri 100 km/h cca. 2 jurja vrtljajev, potem gre pa strmo gor in s tem ustrezno tudi hrup in poraba.

Kaj gre strmo gor? Obrati? Bi rekel da povsem linearno s hitrostjo rastejo.
Npr. pri 130km/h maš potem 2600, pri 150 maš 3000 vrtljajev itd ....
Itak grejo obrati linearno gor. Samo tako sem napisal. No, lep primer: pri 150 km/h 3000 vrtljajev ali pa 2200 je lepa razlika, tako v porabi kot udobju v vožnji.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Lepo da vsi zaupate nizkim cifram porabe na potovalnem računalniku, ampak od časa do časa pa le izračunajte tudi na roke, da vidite če in koliko vam laže
smile-1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
Lepo da vsi zaupate nizkim cifram porabe na potovalnem računalniku, ampak od časa do časa pa le izračunajte tudi na roke, da vidite če in koliko vam laže
smile-1.gif

Seveda z uporabo satelitske navigacije, ker drugače prideš iz dežja pod kap.

blackberry

Pripravnik
29. jul 2008
409
0
16
Zdravo, ali je res mozno, da sta Hrvata dosegla tako nizko porabo ?

Odlicen dosežek, ali ima kdo kaj več podatkov ?

Več kot 2000 km z enim tankom, wow.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.104
16.310
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
smile-1.gif

sej to...jaz sem bil nekaj časa vesel kot radio, potem pa sem enkrat za foro prekalkuliral zadevo na roke in glej ga zlomka, namesto o 4,7 - 5,5 smo se naenkrat pogovarjali o porabi 5,7 - 6,5 l/100km, yeeey
aplauz.gif
(še vedno odlično za 150hp 2.0td ampak vseeno dobiš malce grenak priokus)

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik unknown_user pravi:
Ja tale BMW ED me tudi mika, ampak se mi zdi, da bo nekako z passatom blue motion manj vzdrzevanja, oz bodo tekoči stroski manjsi...

Po vsej verjetnosti bom se odločil za 2.0 tdi 140hp passata.Mislim, da je to najboljsa kombinacija med vzdrzevanjem, padcu cene, in porabo seveda..

Vozim pa rad dinamično in se kar bojim, da bi bilo 105hp premalo..

Se ti zdi, ker vzdrževanje za VW še zdaleč ni poceni in dražje od bavarije.

Pa tisto o 4 letni "garanciji" si je treba dobro prebrat, ker ne gre za klasično garancijo, ampak le jamstvo +2, ki ima omejitve in tudi zahteve!

PS: je pa res, da pride drugo leto nova trojka