avto v jamstvu-nesoglasje o napaki

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Jaz sem resen, serm pa spregledal kje je to naspisal. A bi na vsak način rad videl to čudo
grin1.gif

Upam da se razjasni situacija s fotko.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.906
113
danes sem se malo poigraval in zavorno površino (ne roba) namazal z neko krom pasto toliko, da sem testiral ali ploščice primejo in pasto razmažejo, ali jo tudi posnamejo (ali zgolj primejo na delu diska, ki je bližji pestu.
Dobil občutek, da niso zablokirana vodila. Tudi ročna podobno prime. Jutri grem na eno ovinkasto furo, kjer je treba malo več zavirat. Pasta mislim, da ne bo bistveno zmanjšala zavornega učinka..... itak se bo posnela, pa še videl bom kako se bo učinek posnemanja te paste poznal glede na bližji del pri pestu in tisti, ki je bolj proti robu. Poročam, če ne zletim v graben.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.365
5.652
113
Citat:
Uporabnik Hondi pravi:
garancija je simetrično vpetje pri struženju, glede na naležno površino pesta, ne pa "počasno" drejanje, dejansko
uf, ne povej mojemu drejarju, ki to naredi 10eur/par
wink-1.gif

Ja 10eur/par...potem pa ti se pribijes za ogrevanje delavnice...pa elektrika...pabingelj olje k ti ga je zmanjkal...pa je prec na 25e/par
grin1.gif

Model je upokojen drejar iz renomirane delavnice...in zgleda si je v casu razprodaje SLO gospodarstva v 90's domov odkupu svojo struznico iz sihta...

Lej velka je za celo dnevno sobo...ma da zravna diske v nulo tko kot treba
smile-1.gif

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
diske si šel mazat s pasto?
samo srečno:D

ja, se strinjam glede ogrevanja in to, moj drejar je pa kmet, včasih je pa hodil še v službo drejat, tako da ima to za popoldanski s.p.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Citat:
Uporabnik piagolo pravi:
danes sem se malo poigraval in zavorno površino (ne roba) namazal z neko krom pasto toliko, da sem testiral ali ploščice primejo in pasto razmažejo, ali jo tudi posnamejo (ali zgolj primejo na delu diska, ki je bližji pestu.
Dobil občutek, da niso zablokirana vodila. Tudi ročna podobno prime. Jutri grem na eno ovinkasto furo, kjer je treba malo več zavirat. Pasta mislim, da ne bo bistveno zmanjšala zavornega učinka..... itak se bo posnela, pa še videl bom kako se bo učinek posnemanja te paste poznal glede na bližji del pri pestu in tisti, ki je bolj proti robu. Poročam, če ne zletim v graben.

daj ne odkiravj tople vode in menjaj diske.
daj gor kake zimmerman pobarvane in bo mir vsaj nekaj časa. če boš dal neko poceni jajco bo spet rjavelo dalje.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.906
113
Torej pasti navkljub.......... avto popolnoma enako zavira.

Nazadnje urejeno:

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
zamenjaj jih. pa preberi tudi pogoje jamstva, diski so skoraj 100% izključeni, sploh če je to vag, kjer je pol stvari izključenih.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
480
83
v bistvu res; prej zad nič ni prijelo, s pasto pa tudi nič ne prime LOL
a lahko izvem za kater avto gre, ker diski in ploščice za določene VAG avte zadaj so ne vem, na primer TEXTAR coated, 100eur???