avto v jamstvu-nesoglasje o napaki

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.907
113
Sem lastnik avta, ki je še pod tovarniškim jamstvom. Kupljen in servisiran v Slo. Zaradi različnega pogleda glede jamstva na določeno napako se želim obrniti na nekoga, ki bi podal ustrezno mnenje. Kdo presoja glede tega?

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.907
113
Hmmm, verjetno je neka hierarhija, ki pooblaščencu odreja kaj naj se prizna in kaj ne?

ivano

Pripravnik
17. jan 2015
125
9
18
Citat:
Uporabnik shift pravi:
ja generalni uvoznik,če tu ni uspeha pa direkt na znamko avta

Pozabi na ta dva scenarija, been there, done that. Samo nategovanje, ki se je vleklo leto dni, za finale ti pa še proizvajalec porine prst v rit. Sodnega izvedenca takoj! Pa ti čim manj komuniciraj z uvoznikom, bo on.

Če bi vedel, da se bo zadeva tako dolgo vlekla in mi požrla toliko živcev se ne bi NIKOLI lotil tega sam. Imej se rad. Sicer sem na koncu prišel do 3/4 stvari, ampak to je bil križev pot. ki ga nočem prehoditi nikoli več. Je pa dober občutek, ampak na izgubi si samo ti-čas in živci. Če gre za par 100€ pozabi na vse ali pa zabelji avto v graben. Zaupaš za katero znamko gre oz. vsaj poreklo?

Srečno!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.078
6.928
113
pri taščici
Splošni pogoji za jamstva so obicajno skriti kot noge od kače. Ne brez razloga. Ali jihbdobis ob prevzemu avta? Ali jih spoznaš šele ob uveljavljanju jamstva.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.438
4.312
113
Peugeot?

Lahko bi roman napisal o odnosu servisa v Mariboru in Peugeot Slovenija.

Saj enkrat ga bom.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tržni inšpektor, zveza potrošnikov...

lahko pa tudi tukaj poveš konkreten primer, pa boš dobil takoj še 16 mnenj;)

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Izvedenec nekaj stane.
Jaz bi se najprej pisno obrnil na pooblaščenega serviserja in navedel rok za odgovor. Če v tem roku ne dobiš zadovoljivega odgovora, poskusi s pomočjo izvedenca in boš imel boljše možnosti, da tudi povrnitev stroškov izvedenca zahtevaš od servisa.

"Sodni" izvedenec pa lahko nastopi samo, če boš izdajatelja garancije tožil in bo izvedenca postavilo sodišče, sicer naziva "sodni izvedenec" ne sme uporabiti.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.907
113
Zaenkrat znamke in modela ne bom izpostavljal, kot tudi servisa ne. Včeraj sem jih pozval po pisnem poročilu o ugotovitvah. Sedaj bom potrpežljivo čakal. Sicer bom pa čisto informativno stopil v stik s kakim sodnim izvedencem.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.494
5.790
113
Če ne deluje nič in so pametni in ti prodajajo zgodbice jim pošli pisno, da jim daš zadnjo šanso rešitve na mirn način, če se ne strinjajo boste komunicirali samo še preko izvedenca in na sodišču.
Meni je pomagalo. V enem dnevu je bilo popravljeno čeprav je pred tem po njihovih besedah delalo vse ok in so me prepričevali da si zmišljujem. Res pa je, da sem imel več različnih posnetkov kjer se vidi nedelovanje in pa posnetek pooblaščenega serviserja ki je v neuradnem pogovoru potrdil da nekaj ni ok. Ta isti človek je pa posredoval naprej generalnemu, da je vse ok.

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
jamstvo as in podaljšana, pogodbena garancija?

Sam bi se v primeru, da se ne odzivajo, lotil predvsem dokumentiranja vseh napak in neodvisne ugotovitve le-teh. Verjetno jih boš itak moral odškodninsko tožiti, če ne boste prišli skupaj, zato ti priporočam tudi, da ustrezno evidentiraš vse, s tem nastale stroške.

piagolo

Guru
22. nov 2009
7.279
3.907
113
Ne želim biti zaletav in nikogar izpostavljati. Gre za VAG grupo. In sicer razpadajoče zadnje diske. Avto je običajno vožen, št km pa mislim da povprečno.. Itak so zavore potrošni material. Razpadanje pa ni posledica obrabe.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.367
5.652
113
Iz kolegove sage pravtako VAG..........dostikrat vgrajujejo neoriginalne stvari na računo je pa cena in oznaka originala...

Tko da če se gre za druge diske (ne prva vgradnja) lahko da so ti vgradil kak poceni nadomestni del (po možnosti z ceno OEM dela)

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
Poglej če so kake OEM oznage VAG grupe na diskih...če niso.....si jih pomojem zahaklal
wink-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
Kaj pomeni razpadajoči diski?

Če to pomeni rjavica na obodu in njeno odpadanje je to dokaj običajna zadeva in ne boš nič dosegel.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
rajši daj iz svojega žepa 120€ za nove zadnje zavore pa bo mir.vse ostalo ti bo vzelo veliko časa,živcev in pa tudi denarja

Kamele0N

23. jul 2008
42.367
5.652
113
Citat:
Uporabnik vincent pravi:
Kaj pomeni razpadajoči diski?

Če to pomeni rjavica na obodu in njeno odpadanje je to dokaj običajna zadeva in ne boš nič dosegel.

Ravno teden nazaj dal ravnat zadnje diske tocno zarad tega...lokalni drejar....25eur...in so kot novi...sem moral menjat zadne pakne zarad iztrosenosti....

Vsakic ko rihtas vodila (cca 1x letno) vzami pilo v roke in popili rob diska ki se dela....pa bodo diski vecni
wink-1.gif