Kater avto do max 1500e bi priporočali za 10 km / dan?
Pogoji: bencin, klima (bolj zaradi vlage kot hlajenja), servo, 4/5 vrat, poceni rezervni deli
Če to......potem bo kak ohranjen Fiat še najcenejši.....
Še en glas za Puntota.punto bi znal biti okej, navadn atmosferc, bencnar
pa na servis h Kavčiču na Ižansko pa ga bo mel do konc življenja
tezava teh avtomobilov danes je to, ker je ponudba boga, tisto kar je pa na voljo za zmeren denar je pa ze zdavnaj izven svoje zivljenske dobe, kar pomeni, da ce bos hotu avto kot se sika, te caka kr neki vlozka. Je pa res precej zanesljiv dizlas se z klasicno vp crpalko. Tudi dobr za na fritezo vozit, če si res taprav shitboxer sedaj v teh casih eksceno drage nafte.Jaz sem imel za take potrebe octavio MK1. Sicer dizel, ampak kljub 360k km nanjo nisem dal v obdobju lastništva niti evra (razen osnovnega vzdrževanja - olje + filter). Precej boljši, večji, bolj uporaben avto kot clioti / puntoti za tak keš pa še porabi manj.
racunaj da je puntotov precej manj na nasih cestah, tako da bo tut rabljene kose tezje najdet na odpadih. Drzi se preverjene klasike; clio mk2.Se pravi Punto bencin... pogledam malo.
Ne rabi biti velik ker je drugi avto pri hiši dizel karavan
Moj glas za Clio, čim bolj ohranjen. Raje kak eur več če je treba, samo da je ohranjen. Bo dolgo vozil sma in tja. Motor 1.2 16v bo več kot dovolj.Clio mk2. Najbolj ohranjenga k ga najdes.
tako da bo tut rabljene kose tezje najdet na odpadih.
Tudi avtomobili od starih ljudi niso tombola nakupa. Čeprav mogoče zgleda karoserijsko ok in ma sam 50k na števcu, boš hitr najdel myriad problemov, k se boš začel vsak dan vozit. Velikrat majo takšni avtomobili precej zamujenih servisov (ali zaradi šparanja ali pa zarad financ) tko da na koncu ugotoviš, da ni vse zlato kar se svet. Sploh ker si znal za takšne avto dat več kot sicer.Koliko sem privarčeval si bo mislil, ko bo po dveh urah snel kompresor klime iz avta na odpadu...
Jaz se ne bo omejeval na en model, ampak bi spraševal znance naokoli, če slučajno kdo kaj prodaja. Razni Clioti, Poloti, Fabije, Corse... so pogosto v lasti starejših in ko obnemorejo, se ti avti ponavadi prodajo za majhen denar. Ko se pojavi tak avto na avtonet pa dilerčki takoj navalijo nanj in potem prodajajo za 2x ceno.