Renojevo pametno kartico uporabljam nekako pet let na meganu prejšnje generacije in moram rečt da je super zadeva. Minusov tle ne vidim, samo pluse. Je pa kartica prejšnje generacije in se ne zaklene sam ko se oddaljiš. Deeluje nekako tako. Ko se vozilu približaš, primeš za kljuko, se vsedeš, stisneš bremzo ali sklopko in pritisneš knof, vozilo se spravi v pogon. Če vozilo laufa na mestu in se z kartico oddaljiš zadeva v avtu piska in cvili ter na zaslonu piše, da kartica ni zaznana. Dobra zadeva če recimo pelješ ženo v službo in ima ona kartico v žepu in ko izstopi začne cviliti tako da ne moreš pozabiti kartice. V nasprotnem primeru se boš peljal, dokler je motor v pogonu, ko ga boš vgasnu ga ne boš več vžgal, ker ni kartice v dosegu. Ko zadevo vgasneš, zapreš vrata, pritisneš na knof, ki je na vsakih vratih in v reno znaku na zadnji havbi in zadeva se zaklene, (Pri novejših se samo nekaj metrov odmakneš in se sama zaklene). Na kartici so tudi gumbi za odklep, zaklep, in jo lahko uporabljaš kot klasičen daljinec. Sistem odklepanja, ko primeš za kljuko ima 2 senzorja. En je nameščen med kljuko in "plehom" tako da samo primeš za kljuko in se odklene. Ta zadeva ne špila pozimi ko je med kljuko in plehom sneg. Zato je vgrajen še drugi senzor, ko potegneš za kljuko in se takrat zadeva odklene. Če zmanjka baterije je v kartici ključ, ključavniva pa na kljuki voznika pod plastičnim pokrovom. Ko si v vozilu in baterija v kartici prazna, pa moraš kartico dati v čitalec in avto normalno vžge (kartica ima še magnetni zapis kot recimo bančna kartica).
Vedno pa je potrebno prebrati navodila, da vidiš kako zadev v določenih situacijah deluje. Se mi je zgodilo, da sem vozil daljši tovor in nisem mogel zapreti prtljažnjka. Avto ni hotel vžgati, kazal je opozorilo "Back door open". Jest tele sem vse zložu iz avta ven, ga zalaufal, pustil lafat in vseskupaj naložil in odpeljal. Nato sem pogledal v navodila in zadeva bi vžgala, ampak bi bilo potrebno kartico porinit v čitalec, pač zaradi varnosti ne gre prostoročno. Vglavnem ko se na zadevo navadiš je to naj sistem odklepanja trenutno. Če si pa tradicionalist, pa lah še vedno knofe na kartici uporabljaš kot noramalen daljinski upravljalnik. Zanimivo je tudi da kartice ne moreš zaklenit v avto. Ko si tik ob vozilu lahko avto normalno odklepaš zaklepaš na "kljuko". Ko pa kartico pustiš na sedežu ga pa na kljuki ne moreš zaklenit. sistem je dovolj natančen, da zazna kdaj je kartica v vozilu ali zven njega, pa je morda razlike samo 20 cm med zunaj in noter. Vglavnem dosedaj ni zadeva niti enkrat zatajila in deluje odlično. če se da bo naslednje vozilo tudi z tem.