Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Tud sam sem ga včeraj gledal v Planetu Tuš Maribor v 3D tehniki in morem rečt, da mi se mi ta 3D ni kaj preveč dopadel. Večji del filma se mi je zdel neoster. Pa nekak mi ni blo dovolj tistega res dobrega 3D učinka. Še Final Destination 4 je mel več učinkovitejših 3D učinkov.

Res pa je, da je drugače film fenomenalno narjen. Vsi tisti avatarji in njihovo obnašanje je nenormalno dobro.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Dvomim, da so bli špegli krivi. Popraskani niso bli ker sem jih pogledal in obrisal pred filmom. Pa tud kolega sta rekla, da je na trenutke blo precej neostro.

WhiteCell

Fizikalc
18. avg 2007
1.930
1
38
42
Kranj
Obišči stran
nope......moja opažanja...xpand LJ dokler so mel špegle za enkratno je blo ql.....potem ko so ble plastične sem se celo risanko lovil (mislm da so ble čebelce al kaj ...smo tamalo pelal)....kolosej kranj delux...polomija...polovico filma videl kot da nebi mel očal...dvojno sliko.....

tuš kranj...super slika in barve....zmotil me je edino majhen zason....če bi mel tolk velik zaslon kot xpand bi zmagal...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Verjetno je problem zaradi kamere. Ta se fokusira na določeno globino in objekti, ki niso v fokusu so posledično megleni. Nekateri so se celo pritoževali, da so imeli zaradi tega glavobole. Ideja pa je, da spremljaš dogajanje tako kot si ga je režiser zamislil. Torej gledaš tisti del, ki je ojster. To je pri 3D filmu problem, ki ga bo še treba rešiti. Risanke seveda teh težav nimajo.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Verjetno je problem zaradi kamere. Ta se fokusira na določeno globino in objekti, ki niso v fokusu so posledično megleni. Nekateri so se celo pritoževali, da so imeli zaradi tega glavobole. Ideja pa je, da spremljaš dogajanje tako kot si ga je režiser zamislil. Torej gledaš tisti del, ki je ojster. To je pri 3D filmu problem, ki ga bo še treba rešiti. Risanke seveda teh težav nimajo.
Zakaj ne? Depth of field je mačji kašelj za naredit. Je pa odločitev režiserja.

Mogoče to pri 3D bolj moti kot pri 2D.

Kje je v MB boljši 3D kino?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje Tuš že zaradi velikosti platna - v Tušu dajo 3D filme v največjo ali vsaj drugo največjo dvorano, v Koloseju si pa v eni šolski učilnici natlačen. Pri sliki pa pri nobenem nisem opazil neke razlike.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
Včeraj so Avatar 3D predvajali v dvorani 4, ki pa ima dokaj povprečno veliko platno. Največja pa je dvorana 1.

Res pa je, da se ob uporabi očal malo barje zjebejo. Sem parkrat med filmom snel očala in so barve ble dosti bolj žive.

@D_K
Nimam problema z vidom. Pri Final Destination 4 je bilo 3D gledanje dosti bolj realistično.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
včeraj v Koloseju bilo vse okej, v najlepšem redu. malo neostrine je bilo le med menjavo kolutov na projektorju, ker se je malo razostrila slika, ampak so hitro popravili.

kar se pa samega filma tiče ... James Cameron gotovo premika tako meje mogočega v filmu, kot meje domišljije. film mi je fantastičen - tako zgradba, kot zgodba, čeprav je slednja tipično ameriška.
smile-1.gif
je pa res, da ima film globoko sporočilo - če bomo nadaljevali z Zemljo tako naprej - jo bomo izgubili ...

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.525
10.744
113
xpand mb, je bilo bomba, huda slika, zvok in 3d, pravo dozivetje, enkrat smo celo vsi glavo umikali ker je nekaj priletelo. Zgodba sicer nic posebnega, a vse ostalo samo VAU.

brez 3d bi bil kr neki , tako da so mejo premaknili vizualno in tehnicno.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
je pa res, da ima film globoko sporočilo - če bomo nadaljevali z Zemljo tako naprej - jo bomo izgubili ...
hysterical-1.gif

To bi bilo mogoče GLOBOKO sporočilo leta 1960, ne pa leta 2009, ko je to sporočilo že v vsaki risanki, komediji, grozljivki...

MViper

Fizikalc
19. jul 2007
12.139
0
36
45
Am.. vec ali manj je to to, ja..

Kazanje misic graficnih sposobnosti pa je to to..