Audi Q7

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.562
335
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja zakon si ti naredu statistiko
Statistike ne delam, navedel sem zanimiva dejstva, ki se na to nanašajo in da mi je po izkušnji s tem avtomobilom postalo jasno, zakaj se upravljalci voznih parkov izogibajo Fordov.
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
je Ford cel drek, čudno, da se potem kar prodaja.
To ti pišeš, jaz nisem nikjer tega trdil.

Bom pa sedaj, na podlagi izkušenj
grin1.gif

hermann

Guru
19. mar 2014
9.645
6.505
113
Citat:
Uporabnik Malecky pravi:
Ja zakon si ti naredu statistiko in je Ford cel drek

nah, statistiko je naredil adac namesto njega in da, ford je po njej cel drek
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mater sami vrli znalci za Audije Q7, zdaj vem kam se obrnit če kaj takega nabavim!
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
..motor je ok, na podvozju se vedno nekaj treba menjat, vem da nenormalno hitro pobira prednje gume.

Nazadnje urejeno:

Ice

Pripravnik
17. avg 2007
816
19
18
ok realno.

Če pogledamo samo servis:

Olje 8l kar pomeni cca 100 €
Filtri: 15 zrak + 15 olji + 15 zračni + 50 gorivo + notranji 15 = 110 €
+ delo pa recimo da si na 300 € (okvirno + - )

Če boš menjal akumulator je za ta avto od 130-250 €

Diski / ploščice - cca. 100-150 € / kos neoriginal diski ATE, FERODO, DELFI..itd..
Ploščice odvisno od proizvajalca ampak recimo cca. 120 € / par spredaj ter cca. 100 € zadaj.
Tukaj je govora o klaisčnih diskih, če je keramika potem cene hm...veliko
smile-1.gif

Pnevmatike če ima 18 col 235/60/18 ima v originalu so cene odvisno od kvalitete od 120 € - 200 € kos.

Če imaš 20 col še kakšen € več odvisno od kvalitete itd...

Montaža ni več 15 € ampak cca. 40-60 recimo.

Zavarovanje + kasko če bo kredit, lizing itd...si tudi na cca 1000 € odvisno od bonifikacij...

Ostale stvari pa ne moreš vedeti, lahko avto deluje bp, lahko bodo težave in boš vsak mesec plačal 500 € dodatno za popravila...

Če nimaš vsaj 1.500 € mesečno + tak avto imeti je nesmiselno ker boš delal samo za avto.

mdragan

Pripravnik
30. okt 2014
993
6
18
Se strinjam...ce ga kupujes in te skrbijo stroski pusti stat 😄😄
Ce pa hoces bit tipicen dlovenec pa ga kupi😜

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Nočem glih nove teme odpirati in ker je podoben avto....tuareg, dizel, okoli 2005 letnik. Predvsem bi ga imel, ker mi je všeč na muč in 4x4 prov pride. Na vse pogon tudi poleti, ko rabis kako kosilnico pripeljati kam po neurejeno cesti.

model1a

Fizikalc
14. dec 2008
1.194
41
48
Tuareg, saj kar sem ga jaz vozil ma saj meni izrazito podrkmarjenje, spredaj se sedi zelo uredu, kot v fotelju, na azdnji klopi imajo pa trije odrasli manj prostora kot v octaviji (sprobano s tremi orenk dedci) :D Izbira pogona je preprosta, s pravimi gumami zudi kr nekam prileze. Po strmem terenu navzdol je na začetku tečen občutek, ker ne smeš pritiskat n bremzo ampak zavira elektronika... Meni drugače v vožnji ni bil ne vam kaj. Poskusi, pa boš videl
smile-1.gif
Zraæno vzmetenje je zanimivo, po vsej verjetnosti pa drago za popravljat...

LP

smoukar

Majstr
3. avg 2007
4.083
428
83
45
dolenska
Nisem neki spidi na cesti, več ali manj se držim omejitev. Vozil sem kr nekaj terencev in vsak je po svoje hecen na cesti. Po moje, ker niso za na cesto
grin1.gif
. Od tuaregov sem pa vozil 5.0 dizlna. Pa še to po Ljubljani. Meni je oblika nora, zvok tega motorja pa za popyzdit hud. Sam ta motor nej za mene. Firbec me matra pač kako se obnese na snegu in na makadamu. Z enimi normalnimi gumami, ne kitajske in ne tiste za 300€ po kosu.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.595
6.678
113
pri taščici
Mogoče alter policaji dajo kakšno mnenje o njem. Saj jih je kar nekaj R5 pri njih. So tudi drugi motorji v policiji?

Nazadnje urejeno:

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.535
427
83
če hočeš imeti obrabljeno odmično in netesne šobe z veliko zračnosti v glavi in da se ti vsako noč nafta nakaplja v motor, kupiš R5
potem ga daš popravljat, kjer morajo zaradi zobniških prenosov med odmično in glavno imet posebno orodje, da ta jetra skup spravijo
ker je povsod gužva na dvorišču pri mehanikih, ga daš nekomu, ki je nima.Pocar ti potem spravlja reno skup celo večnost, na koncu nič ne deluje, kot bi moralo in se odločiš, da ga prodaš in še naslednjih 10 let razlagaš okoli, da si imel touarega in da večjih jajc nisi mel nikdar prej niti potem v lajfu

če hočeš dati 1200€/za vseh 6 šob, novih, kupiš 3.0 TDI ala BMK oznaka motorja ali katerakoli tričrkovna oznaka v isti litraži, saj za štiričrkovno z Biturbo polnjenjem nisi mel x2 denarja.
Če si nOOb in voziš na pooblaščenca, pripraviš 680€/za kos in si misliš "oni pa že znajo, menda" in podpiraš kravatarje vodilni kader na servisu ter pizdiš na neke vajence, ki ne obstajajo in niso nič krivi
zraven še poslušaš, če ti zjutraj veriga na odmično rožlja več kot 2 sekunde, bo treba nov napenjalec na njej, če ne, maš čudežen BMK motor oz. si kupil avto od nekoga, podobnega tistemu zgoraj, ki je prodal na netu R5 (beri: se je nekdo že znebil šuškov za pleh pred tabo)

v kolikor ti je res ampak RES všeč kateri od dveh agregatov/oblik, poiščeš enga VAG frika na slo forumu in povprašaš, kdo v tvoji regiji je maher za VAG grupo.Začuden ugotoviš, da en popoldanec, ki je v službi na pooblaščenem servisu, kjer brez njega nič ne znajo, sam pa šraufa tam za 1000€ netto in to samo zato, da ima dostop do podatkov in šolanja, saj popoldan enako vsoto zasluži v enem tednu

oba agregata in pleh okrog njiju ni za folk, ki vozi na pooblaščenca, se ne znajde, ni še slišal za diesel servise in nepooblaščene servise, ki servisirajo v garanciji. Prav tako ne ve, kaj je to ebay.de da si priskrbi novo zračno blazino za podvozje, saj je mislil, da avto tako čudno stoji, ker je žena "zjutraj v vrtec nekaj povozila"
V kolikor ti zadeva nekako dela, moliš "ta pametnega gor" da ne bo treba še menjalnika avtomatskega obnavljat ter daš preventivno olje + filter menjat, čeprav si povsod prebral, da je olje v ZF 6hp19 pogonu "lifetime"
vsekakor trgovine z avtodeli postanejo tvoja znana lokacija, razen olje kupuješ na bolhi, saj maš "pdf" (dpf,fdp, vse ti je isto) in se ga dobi za 8€/liter

zraven si vesel, če si eden tistih, ki raje šraufa cel cajt lasten avto, kot da se vozi v renault kanti za isti keš

Malo za hec, nekaj zares...:D

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.225
4.068
113
Ali pa kupiš 4.2 8 cilindrov bencinca.

In si prijatelj z vsemi na črpalki.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.225
4.068
113
Po novem pa še avstrijsko nemščino obvladaš. Saj pravi Slovenc itaq tanka tam kjer je ceneje.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.535
427
83
ne, za 4.2 V8 je drug scenarij, tudi že večkrat viden
na kratko ko ugotovi, da je preveč dal za gorivo prejšnji mesec, se odloči, da bo dal predelat na plin
ker je "šparoven" izbere nekega izvajalca, ki svoje delo opravi slabo in pri delovanju na plin prerevna zmes škoduje motorju

pride do okvare motorja, potem pa jovo na novo s servisiranjem in prodajo na netu...