Audi A8 D5

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.047
833
113
uau kaka revolucija
smile-1.gif
pa kaj si ti nor ....

Spajky

Guru
7. jun 2017
2.749
667
113
Obala
Citat:
Uporabnik Blackjack pravi:...Ta A8 bo cez par let le se rajglica za 15.000 eur v katerem se bo vozil lumpenproletariat.
Ne bo ne, ker če ga kdo rukne na parkingu v sprednji odbijač, bo šel oni senzor papa, cena za novega pa v nebesih
hysterical-1.gif
...

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
Se strinjam glede iphone home button. Ko sem ga kupil sploh nisem vedel za to funkcijo.na zacetku mi je bil res zanimiv obcutek. Sem mislil da ima telefon luft in da ga skupaj stiskam
smile-1.gif

Če bojo gumbi v avtu izdelani na tak nacin, se ni bati glede uporabnisti

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
Trebalo bi zadevo sprobat in pol pametovat. Ker teh touch zadev nebi smeli soditi na podlagi polovičarskih oz. beta rešitev, ki so jih uvedli francozi recimo

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Touchscreen v A8 ima haptičen in audio feedback ki v "nulo" imitira pritisk na klasičen gumb. Vsaj tako pravijo tisti ki so zadevo preizkusili v živo.
A res? V nulo imitira? A tudi v nulo najdeš gumb, brez da ga gledaš? Ne mi s tipkanjem tukaj, govorimo o tem, da na fizičnih gumbih ne rabiš gledat, ker zadevo enostavno otipaš in nastaviš. Tukaj pa BREZ GLEDANJA ne moreš zadeti pravega gumba, pa če ti potem ven fizični gumb skoči...
Pa da greva v drugo smer še: v nulo imitira delovanje fizičnega gumba. Zakaj pa ga mora imitirat, če so touch screeni tako hudo dobri?
Pa še tole: malo razmišljaj s svojo glavo in kaj sprobaj in ne verjemi vsega novinarjem. Vem, da bo ta touchscreen še boljši kot v Golfu, ampak beri spodaj...

@crnobog: touchscreen v Golfu je čudovit ZA GLEDAT in za uporabo tudi, saj ni lagov, itd.. Še vedno pa trdim 100%, da je zadeva konkretno manj varna in uporabna od fizičnih gumbov. Audiji, BMW-ji in Mercedesi so imeli vsaj na sredinski konzoli vmesnik, kje si lahko brez tipanja, itd. vse naredil. Z umaknitvijo tega, pa gre zadeva Z VIDIKA UPORABNOSTI IN VARNOSTI na nivo VW.

Samo en vidik, ko naj... uporabnost in proizvajalec prišpara nekaj centov: pri Passat-u je z novim modelnim letom odpadel fizični gum za izklop notranjih senzorjev za alarm in ga je nadomestil meni. Torej, prej si stopil ven, si se spomnil, da imaš psa noter, ker skočiš v trgovino, pritisnil gumb in to je bilo to.
Sedaj stopiš ven, hočeš izključit senzorje, prekleješ vse povprek, se usedeš nazaj v avto, daš kontakt, počakaš, da se touch screen zbuta, greš v x menijev in podmenijev in končno izključiš notranje senzorje.
Evo ti, to je napredek.
grin1.gif
Si pa kul in fency s touch screenom.

PS: Sem vsekakor za napredek in novi touch screeni so čudoviti, ampak ne na račun uporabnosti in varnosti. Recimo nova A4-ka ima to odlično rešeno, kar se mene tiče.

Pa še video novega DP pri Golfu:
Ali pa tole, dobro, da sem sedel, ko sem tole videl prvič, ker drugače bi mi čeljust na tla padla od začudenja:

Nazadnje urejeno:

Fly

Guru
21. jul 2007
2.639
506
113
Prihodnost je sigurno v touch screenih. Ne skrbi, obstajajo že tehnologije, da ti ni treba gledati kaj pritiskaš, torej da občutiš s prstom.
npr. haptic screen

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.682
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
@crnobog: touchscreen v Golfu je čudovit ZA GLEDAT in za uporabo tudi, saj ni lagov, itd.. Še vedno pa trdim 100%, da je zadeva konkretno manj varna in uporabna od fizičnih gumbov. Audiji, BMW-ji in Mercedesi so imeli vsaj na sredinski konzoli vmesnik, kje si lahko brez tipanja, itd. vse naredil. Z umaknitvijo tega, pa gre zadeva Z VIDIKA UPORABNOSTI IN VARNOSTI na nivo VW.

Še enkrat. Avto zna sam vozit. tiste življensko pomembni dve skundi kaj ti vzame, da na tačskrin pogledaš bo že radar in lane asist poskrbel.. Me išči problemov tam kjer jih ni.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Ti bom samo enkrat še napisal: jaz napišem svoje mnenje, ti napiši svoje, če pa mojih odgovorov ne znaš brat ali razumeti, ti pa ne morem pomagat.
Prepričal me ne boš. Jaz pa tudi tebi ne silim mojega mnenja, tako da lahko tudi ti nehaš v drugo smer. Hvala za razumevanje.

PS: Preberi si še tisto spodaj, kar sem dodal o novem Passatu.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Touchscreen v A8 ima haptičen in audio feedback ki v "nulo" imitira pritisk na klasičen gumb. Vsaj tako pravijo tisti ki so zadevo preizkusili v živo.
A res? V nulo imitira? A tudi v nulo najdeš gumb, brez da ga gledaš? Ne mi s tipkanjem tukaj, govorimo o tem, da na fizičnih gumbih ne rabiš gledat, ker zadevo enostavno otipaš in nastaviš. Tukaj pa BREZ GLEDANJA ne moreš zadeti pravega gumba, pa če ti potem ven fizični gumb skoči...
Pa da greva v drugo smer še: v nulo imitira delovanje fizičnega gumba. Zakaj pa ga mora imitirat, če so touch screeni tako hudo dobri?
Pa še tole: malo razmišljaj s svojo glavo in kaj sprobaj in ne verjemi vsega novinarjem. Vem, da bo ta touchscreen še boljši kot v Golfu, ampak beri spodaj...

Ne pretiravaj, na smartphonu s touchscreenom se da z malo vaje dokaj lepo slepo tipkati brez večjih napak, ne pa da tukaj na desetkrat večjem virtualnem gumbu ne boš nastavil temperature ali gretja riti brez da bi pogled odvrnil od volana. Če pa ne bo šlo pa imašj še vedno voice command.

Haptika je pač za boljši feedback.

Pa ravno razmišljam (s svojo glavo, ne boš verjel...), in bolj kot razmišljam, bolj se ne spomnim, kdaj bi nazadnje moral kaj po touchscreenu šariti med vožnjo, ker vse pomembne zadeve uredim z obvolanskimi komandami. Da bi si pa moral med vožnjo nastavljati ambientalno osvetlitev, hitrost vklopa cornering lighta, enoto za merjenje prostornine, skin ure... ali kakšno drugo življensko pomembno x-to funkcijo v y-tem podmeniju kot jih prikazuješ na svojem videu o dp, pa res ne čutim potrebe.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Video je bil le za prikaz nove enote in drži, enkrat nastaviš in večinoma pozabiš.
Ti bom pa dal en življenski primer: klanec, sneg, led, pnevmatike izgubljajo stik, ASR deluje in počasi se avtomobil ustavlja? Pritisneš gumb za izklop ASR in se ravno spraviš čez klanec.
Sedaj pa to naredi v Golfu s touchscreenom.
smile-1.gif
. Brez, da se ustaviš ali skantaš (v tej konkretni situaciji).

Nič, ko bo možnost, grem sprobat to čudo, pa da vidim...

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.347
766
113
Ni potrebe po pretirani zaskrbljenosti... To ni cenovni rang Škode... Ljudje, ki (bodo) kupovali to, drugače gledajo na avtomobile, kot Alter vozniki.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Audi zakon, letvica je postavljena visoko
alter vse prenese in je pred vsem razvojnim oddelkom Ingolstadta

I

Izbrisan uporabnik 474

Za tebe je brezveze, da lapaš, si pač OOOO vernik. Tebi bi lahko Hajdi sveži drek prodal pa te naphizdil, da je suho zlato...

I

Izbrisan uporabnik 474

Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Saj pa za ASR je tipka ob menjalniku?

Torej se strinjaš, da bi bilo neumno VSE tlačit na TS in da je dobro, da nekateri gumbi ostanejo "fizični?"

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.458
346
83
34
Upam, da vas, ki boste ob vseh tej tehnologiji, ki nas čaka v prihodnosti v avtih, gledali povsod drugam, samo na cesto ne, ne srečujem. Jebo.te, tehnika nikoli ne bo imela človeških možganov, ti boš pa ko en bugarski tovornjakar. Roke bodo povsod drugje, samo na volanu ne, med vožnjo boš pa pospravljaj po avtu al kaj?

Mogu sem, ker si že ene 3x v tej temi omenil, da bo tehnologija rešila tvoje frajarjenje med vožnjo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Za tebe je brezveze, da lapaš, si pač OOOO vernik. Tebi bi lahko Hajdi sveži drek prodal pa te naphizdil, da je suho zlato...

LOL
aplauz.gif

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Saj pa za ASR je tipka ob menjalniku?
GTI in ostale športne izvedenke ja, ''običajni'' avtomobili so že pred FL imeli le v nastavitvah preko touchscreena.
Torej fizičnega gumba ni bilo.