Audi A8 D5

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
se ti zdi da je pri avtu, ko bo sposobn sam vozil res problem to, da moreš oči odmikat iz ceste? Bi reko, da bo že poskrbel za take zadeve kaj spregledaš.
Ja, je problem.
Itak je tole next level zgodba, ampak sem imel se priložnost ubadat z novo 9 inčno discover pro navigacijo v VW, kjer fizičnih tipk ni več za multimedijo. Zadeva je čudovita, ampak touch screen tipke so pa piece of shit in 10x slabše kot prejšnje fizične, k varnosti pa to seveda tudi ne pripomore, temveč jo konkretno poslabša. Imaš pa zato poldelujoč gesture control, da si fency in se lahko hvališ pred kolegi.
hysterical-1.gif

K sreči so vsaj še klima kontrole fizične zaenkrat. Sem imel priložnost preizkušat ta touch screen shit v novem C3 in se lahko le križam kam gremo. Še en lep nateg avtoindustrije (upoštevaj le konkretne prihranke, ko butneš noter en zaslon in programsko kodo), ter lahko potem odstraniš vsa fizična stikala. In kar je pa najbolj žalostno je to, da razen redkih izjem, novinarji to predstavljajo kot fenomenalno stvar. Za varnost je pa itak očitno vsem dol visi.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.667
6.708
113
pri taščici
Ze zdaj stikal ne znajo popravljat ampak menjajo pol avta, ekrani bodo zadevo samo se poslabsal.
Dajte vprasat koliko pride nov ekran.
Pa ne da se ga ne razbiti.
Sem za foro ob nakuou novega avta vprasal koliko stane nekaj kg plocevine ki je malo debelejsa od folije in loci pri furgonu prtljazni prostor od tovornega.. Pa mi povejo 4mestno cifro. Preoblikovaki / stolkli jo bomo pa najbrz vsak mesec vsaj enkrat. Zato bo treba narediti neko zascito te plocevine ki je bolj podobna foliji kot plocevini.

Proizvajalec plocevine dvomim da dobi dvomestno stevilko v evrih zanjo.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
Ok čist tko. Kdo bi to hotel kupit? Na kaj se cilja in v čem je fora? Jaz razen za protokolarne zadeve ne vidim v takem avtu nobenega smisla

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Mi reveži to težko razumemo. Kaj bi pa ti kupil, če bi hotel dat dobrih 100 jurjev za avto? Al pa recimo raje 200.

Gasper008

Guru
24. sep 2012
4.746
827
113
Pljuvanje po touch screenu je popolnoma enako kot smo včasih pljuvali čez telefone in zagovarjali tipke na Nokii.

Prve generacije so morda res bolj okorne in slabše kot fizični gumbi, ampak potem pride upravljanje z gestami, fizični gumbi na volanu, voice ...

Če je kaj konkretno narobe v tem A8 lahko pokaže samo konreten test, ne pa neke fotografije armature

P.S. nov A8 ni več v celoti aluminijast: http://www.greencarcongress.com/2017/05/20170512-audia8.html

Nazadnje urejeno:

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.453
1.906
113
Je pa dejstvo, da je že tazadnjem Golfu touch screen čisto dostojen.

Lahko da se motim, ampak sem precej prepričan da v A8 ne bo slabši.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.808
639
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Ok čist tko. Kdo bi to hotel kupit? Na kaj se cilja in v čem je fora? Jaz razen za protokolarne zadeve ne vidim v takem avtu nobenega smisla

Cilja se na visoko udobje v vožnji, prevoziš npr 700km in si še vedno svež. Pa praktičnost, da lahko ljudje med vožnjo delajo (tisti ki imajo svoje voznike) in pa seveda na status in prestiž.

Trg za taka vozila je velik, največje stranke so podjetja, ki taka vozila kupujejo ali najemajo za najvišje pozicije (predsednik uprave, generalni direktor ipd). Potem pa še razni protokoli in pa seveda tudi fizične osebe, sploh kar se rabljenih tiče.

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.042
1.262
113
42
No sej sam večino takega folka je samega v avtu ponavadi. Zakaj 100000 za tak avto ko lahko kupiš kaj isto udobnega in manjšega za 50000.
Zakaj ne vse to dat v A6. To bi razumel da kupiš ker je stokrat bolj uporaben.
Pa za najmanj150000 jurjev kakor bo top različica dobiš kr fajn GT avto ki je much more fun in se da zelo udobno peljat

luka51

Guru
16. avg 2007
14.404
5.683
113
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
, k varnosti pa to seveda tudi ne pripomore, temveč jo konkretno poslabša. Imaš pa zato poldelujoč gesture control, da si fency in se lahko hvališ pred kolegi.
hysterical-1.gif

še enkrat. se ti res zdi to problem pri avtu ki sam vozi?
Še z lane assistom in radarjem težko pizdarijo nardit ker sam popravla in bremza. Tu pa ziher nebo avto pustil, da pride do pizdarije če ti gledaš na display.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.054
5.660
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
No sej sam večino takega folka je samega v avtu ponavadi. Zakaj 100000 za tak avto ko lahko kupiš kaj isto udobnega in manjšega za 50000.
Zakaj ne vse to dat v A6. To bi razumel da kupiš ker je stokrat bolj uporaben.
Pa za najmanj150000 jurjev kakor bo top različica dobiš kr fajn GT avto ki je much more fun in se da zelo udobno peljat

Ti sploh bereš poste nad sabo? Komu naj bi bil avto namenjen?

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.529
4.639
113
Trenutna situacija glede kontrol in touchscreenov je slaba. Touchscreeni so pol izdelki, ki jih med vožnjo zelo težko upravljaš. Kam bo šel razvoj naprej? Močno upam, da v smer izboljšanja touchscreenov v kombinaciji s programabilnimi fizičnimi gumbi. To je to, kar si želim jaz. Da si na ergonomske in dostopne gumbe sam nastavim kaj naj prožijo. Lahko imajo še male LCD zaslončke, kjer bo izrisana izbrana funkcija.

I

Izbrisan uporabnik 474

Se strinjam. Programibilni gumbi z OLED didplejcki. Jebheni MiBand 2 ura ima OLED, BT, merilec srcnega utripa, accelometer itd... za 20€... s poštnino iz Kitajske...

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Touchscreen v A8 ima haptičen in audio feedback ki v "nulo" imitira pritisk na klasičen gumb. Vsaj tako pravijo tisti ki so zadevo preizkusili v živo.

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.543
432
83
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Touchscreen v A8 ima haptičen in audio feedback ki v "nulo" imitira pritisk na klasičen gumb. Vsaj tako pravijo tisti ki so zadevo preizkusili v živo.

467716-post_slo.gif

jasno, ni to citroen kaktus

I

Izbrisan uporabnik 474

Haptic in audio feedback je imel že moj prvi Samsung Galaxy S. Imajo ga tudi vsi največji drek telefoni, celo moj MiBand 2 za 20€ ga ima, tako da ne tega omenjat kot neko blazno funkcionalnost... Mimogrede, večina uporabnikov si haptic feedback itak izklopi, ker je nadležen u 3pm

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Citat:
Uporabnik Gargy pravi:
Mimogrede, večina uporabnikov si haptic feedback itak izklopi, ker je nadležen u 3pm

Ja na Samsungu in ostalih kitajskih polizdelkih verjamem, na iPhone 7 recimo, pa je home button odlično izveden s haptiko, skoraj nihče ne verjame, da zadeva dejansko ni klasičen gumb, v kolikor le tega ne ve.

In sodeč po pričevanjih ljudi, ki so touch preizkusili v novi A8 je zadeva podobna. Ostali pa lahko še naprej iščete deal breakerje.
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Sem jaz tisti ki haptiko v novi A8 ocenjuje na podlagi Aliexpress ur za 20$?
smile-1.gif