Astra GTC

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Jih pa Ampera jebe (ki je bila razvita pri Chevroletu v USA), zdaj bodo ojačali zaščito okoli baterij, ker so se vžigale ob poskusnih trčenjih.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Jih pa Ampera jebe (ki je bila razvita pri Chevroletu v USA), zdaj bodo ojačali zaščito okoli baterij, ker so se vžigale ob poskusnih trčenjih.
Jajks, imaš kakšen link do te novice? Ker Ampera se mi zdi hud avto (s tehnološkega vidika)....

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:

Who killed the electric car....continued
sprasujem se.gif

Upam da ne.

Drugače pa: http://green.autoblog.com/2011/12/12/opel-ampera-delayed-over-chevy-volt-battery-fears/

Nazadnje urejeno:

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Bolj mi gre na bruhanje, ko poslušam reklamo za Focusa, kako je prvi s parkirnim sistemom. Jeb...ote, VW je imel že ene 5 let nazaj to noter....
grin1.gif

VW 4 leta nazaj... Lexus pa dve leti pred VW... so VWjevci dve leti rabli za skopirat
evil.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Citat:
Kje sodeluje Opel? Nazadnje se spomnim DTM-a, drugo mi ne pade na pamet.

Insignia tekmuje v DTM in BTCC pa še kje verjetno.

KAr se pa tiče avtomobilov je prejšnji model - astra hitrejša od golfa, megane pa nekaj hitrejši od astre. Ampak za normalnega voznika so to neopazne razlike, na dragraceu je bila astra najhitrejša.

Da ne boste odkrili kakšne tople vode slučajno
wink-1.gif

Na topgear je bila astra hitrejša od obeh v dragraceu, na progi je bila astra 2+ sekundi hitrejša kot golf, megane pa pol sekunde pred astro. Toliko o tem da je pretežka, preokorna whatever.

Za nove modele pa ne najdem primerljivih podatkov.

Kar se samega opla tiče je treba gledati zraven vauxhall in pa holden. Če se nekaj pri nas ne prodaja ne pomeni da ne obstaja
smile-1.gif

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
No, ampak na koncu tega top geara je clarkson vseeno požegnal golfa. Pa tudi najlepših besed ravno ni imel o astri med samo oddajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.156
6.968
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:
Že en čas imam občutek, da Opel malo caplja zadaj za konkurenco s tehnološkega vidika razvoja gledano.

Na to sem pomislil tudi jaz ob njihovi reklami za insignijo.
Žarometi, ki svetijo v ovinek, prilagodljivo podvozje in še kaj s čimer se hvalijo.
Predniki mojega avta so take stvari imeli že pred dobrimi petdesetimi leti, zato se jim s tem ni ravno treba hvaliti.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
nova astra GTC ima drugačno vpetje ki ublaži podkrmarjenje, je pa res da 132kw ne gre tako dobro kot bi pričakoval glede na kilovate. Se pa pelje zelo solidno

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.022
6.205
113
Kar se teže tiče, bi jaz rekel takole. Lahko narediš avto iz papirja, ga prodajaš za 9k eur, hkrati pa veš, da se bo sesipal ob manjšem trku. Potem lahko za enako težo narediš avto iz fiberglasa, ga prodajaš za 100.000 eur in veš, da se z njim lahko pokneš v beton. Lahko pa narediš nekaj vmes je malo težje, ampak z sprejemljivo ceno.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Uporabnik miha013 pravi:
z zmanjšanjem teže se izboljšajo vozne lastnosti in zniža poraba goriva
Ni potrebe, rukneš gor 20+ col feltne, pa so isto super vozne lastnosti.
evil.gif

koliko

Guru
21. avg 2007
4.417
2.492
113
SV SLO
Meni se je Opel zameri že v prejšnjem stoletju. Vectra A je imela ceno kot, da bi bila iz zlata, potem pa pogledaš opremo GL in ugotoviš, da ima isto opremo kot Yugo 45. GLS je pa imel centralno zaklepanje
evil.gif
. Motorji pa za 1.200 kg težko kravo 1.6 s pazi 55KW. Potem so skupaj spacali enega 1.6 16v, ki pa je bil katastrofa, menjava zobatega jermena na 60.000 km pa še skoraj polovici se je strgal prej. Mašilo se je tam nekaj pri ventilih in tako naprej. Da ne govorim o rji.

Pa tisti ISUZU dizli so bili zakon sploh alternatorji, ki so crkovali kot za stavo za zamenjavo pa si rabi malodane ven vzeti motor,.....

Narod vsaj tukaj v Pomurju pa nor na Ople kao da se ne kvarijo.
bonk.gif

Astra GTC prejšnje generacije (2004-2009) bencinar v kabini smrdi po bencinu kot da bi bil na bencinski črpalki, pa nobeden ne ve odpraviti tega zoprnega vonja po gorivu.

No zdaj pa berem da so novi avti težki (imajo preveč kg). To res pripomore k zmanjšani porabi goriva in manjšim izpustom CO2. Saj bo na dan sigurno prišla še kaka zanimiva cvetka sploh zato ker so spet začeli vgrajevati "svoje" dizle.

markoman

Fizikalc
19. avg 2007
2.574
17
38
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
Meni se je Opel zameri že v prejšnjem stoletju. Vectra A je imela ceno kot, da bi bila iz zlata, potem pa pogledaš opremo GL in ugotoviš, da ima isto opremo kot Yugo 45. GLS je pa imel centralno zaklepanje
evil.gif
. Motorji pa za 1.200 kg težko kravo 1.6 s pazi 55KW. Da ne govorim o rji.

Pa tisti ISUZU dizli so bili zakon sploh alternatorji, ki so crkovali kot za stavo za zamenjavo pa si rabi malodane ven vzeti motor,.....

mel ravno to o čem govoriš. vectra 1.6 gls letnik 1991. buletproof. avto mel do leta 2005, od novega. prevoženih 250.000 km. ko je šel od hiše, je bil prerjaven na zadnjih blatnikih in prtljažnih vratih. večkrat menjal zavorne ploščice, ki so bile dimenzije kadetta. čez motor pa niti ene slabe besede, tudi tistih 75 KM je presenetljivo dobro šlo. z izjemo rje, majka od avta.
povsem druga zgodba je bila vectra B 2.0 dti. sicer kupil rabljeno, a se je kvarilo vse po vrsti. prodal po dobrem letu.
drugače pa mi pri novih oplih ni jasno, zakaj in kako ima lahko astra karavan večji prtljažnik od insignie karavan. butli. pa 18-coleri na insigniji so tudi mimo. zgleda lepo ja, ampak opli so avti za kmete.

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.202
3.828
113
Citat:
Uporabnik koliko pravi:
evil.gif
. Motorji pa za 1.200 kg težko kravo 1.6 s pazi 55KW.

tisto so bili drugi časi in je bil 1,6 75 ps nekje standarden začetni motor za take avte. Še hujši je bil kak passat ali audi 80 z 64s motorjem

D_K

Guru
24. sep 2007
3.069
848
113
nevem ,danes se bi potem lahko smejali raznim audijem z ročnim pomikom stekla na zadnjih sedežih, ročno klimatsko napravo pri audijih "višjega" ranga itd...

jello

Guru
22. sep 2008
10.276
3.912
113
Ne samo centralnega, tudi lučke za benz ni imela.
bonk.gif
Sicer pa, 1.6 S je imela še 90 KM, mislim pa da je po letu 92 ni bilo več za dobit.