Astra GTC

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Se to pri Oplu malce hecajo s težo? Z 2.0 litrskim dizlom zadeva tehta toliko kot Insignia.
uf-1.gif

Saj je dvesto kg težja od konkurentov.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Že en čas imam občutek, da Opel malo caplja zadaj za konkurenco s tehnološkega vidika razvoja gledano.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Jaz mam pod 8kg 18x8 feltne opelica original 18" ma pa 12kg.

Tko da ja...nekaj občutne teže je res na teh kočijah.
stupid-1.gif

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Citat:
Uporabnik Notranjc pravi:
Že en čas imam občutek, da Opel malo caplja zadaj za konkurenco s tehnološkega vidika razvoja gledano.

Na to sem pomislil tudi jaz ob njihovi reklami za insignijo.
Žarometi, ki svetijo v ovinek, prilagodljivo podvozje in še kaj s čimer se hvalijo.
Predniki mojega avta so take stvari imeli že pred dobrimi petdesetimi leti, zato se jim s tem ni ravno treba hvaliti.

cat

Fizikalc
3. sep 2007
915
81
28
Citat:

Nisem opelfahrer, ampak res me zanima s čim lahko podkrepiš to tvojo izjavo. Kaj ima konkurenca (v istem segmentu seveda) takšnega, za kar bo Opel potreboval še naslednjih 10 let ?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Fe3 pravi:
Citat:

Na to sem pomislil tudi jaz ob njihovi reklami za insignijo.
Žarometi, ki svetijo v ovinek, prilagodljivo podvozje in še kaj s čimer se hvalijo.
Predniki mojega avta so take stvari imeli že pred dobrimi petdesetimi leti, zato se jim s tem ni ravno treba hvaliti.

Že že, vendar dvomim, da ima še kateri avto v tem segmentu to dvoje...? Pri marketingu se izpostavi prednost pred konkurenco, dodano vrednost avtomobila.

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Nič kaj tehnološko naprednega ne predstavijo, ampak z zamudo vgrajuje tehnologijo, ki jo imajo nekateri že lep čas. Sodobni turbo motorji so se začeli vgrajevati šele pred kratkim, njihovi dizli niso bili nikoli pojem zanesljivosti, zato so začeli vgrajevati JTD.

Insignia kakor berem po forumih ni ravno kvalitetno skupaj dana, avti so težke krave, kar je že omenjeno v tem postu, to ne nakazuje na uporabo vrhunskih materialov, ki ob nižji teži zdržijo več.
Nazadnje so "izumili razred" z Opel tigro leta 1994, ki je bila prvi "mini kupe"

OPC Astra je bila predstavljena kot konkurent Meganu RS pa mu niti približno ne sledi.
Nimajo predstavnka v višjem razredu, včasih so imeli Senatorja. Nimajo nišnih modelov, oz. avtov, ki dvigujejo ugled znamki.
Opel GT npr je v Ameriki razvit avto, ki ima na nosu Opel značko, tam se tudi izdeluje.

Etc., etc...

Bolj kot ne se zanašaja na "uau" efekt oblikovanja in velike feltne, če malo karikiram

Notranjc

Marco Polo
6. sep 2007
11.976
12
38
Zdele sem bil na biciklu, pa gruntas vse sort..., tudi v enem motošportu nimajo tovarniške ekipe, vse EU znamke nekje sodelujejo, Opel nikjer.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Zdele sem bil na biciklu, pa gruntas vse sort..., tudi v enem motošportu nimajo tovarniške ekipe, vse EU znamke nekje sodelujejo, Opel nikjer.
Kako misliš nikjer? Chevy-ji kar razturajo v touringchampionshipu
evil.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
po tem sistemu je tudi Škoda v WTCC
smile-1.gif
Se ji ni treba obešat na ''bratrance''. Sej v rally-u sodeluje, ali kaj že je tisto...
Za Opel pa itak treba malo marketinške govorice uporabit za vse... Torej Opel rula v motorsportu... Edino fajn bi bilo, če bi še kaj prenesli v navadne avte. Pa ni treba nekih hudih motorjev, itd. očitno bo dovolj že to, da uporabijo kakšne lažje materiale
grin1.gif
.

sad

Guru
24. avg 2007
21.197
9.834
113
Citat:
Kje sodeluje Opel? Nazadnje se spomnim DTM-a, drugo mi ne pade na pamet.
Pa saj ti pravim, da moraš biti pri Oplu marketinško naravnan
grin1.gif
.
Drugače so pa bili z Opel Eye kar prvi... Bolj mi gre na bruhanje, ko poslušam reklamo za Focusa, kako je prvi s parkirnim sistemom. Jeb...ote, VW je imel že ene 5 let nazaj to noter....
grin1.gif