Astra GTC - velikost pnevmatik

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Jah sej sem ti rekel kako je, doma je v garaži, na šihtu je skrit, na avtocesti sem večinoma na prehitevalnem, ker se mi stalno nekam mudi, tko da ni pravega efekta če me razumeš.
evil.gif

Am... ne hvala, raje ego nabijam ko se skupaj na semaforju ustaviva z kakšnim _________ (vstavi po želji), ki celo dunajsko cikcak prevozi z velikim vložkom izsiljevanja in blendanja (po možnosti ga vsaj 2× dohitim z normalno vožnjo) kot da pelje samega JJ in na koncu ponižno strmi v volan, ker ga je preveč sram, ker ve kakšen bedak je izpadu.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.545
5.094
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
60.000 km, od kje ti ta podatek?
Lost1 je nekaj pisal o takih km. Jaz imam samo 16-col in takih km nisem nikoli toliko dočakal. Ampak vseeno, če imaš dva kompleta (letne in zimske), pa dočakaš nekje take km-je, ko je čas za menjavo. In če delaš samo 20.000 km na leto, potem je moj izračun zelo "približno" točen.
Po matematiki bi se sicer guma z večjim obsegom morala manj obrabljati (prevoženi km : kotalni obseg). Verjetno pa ni nek faktor, ki bi ga sploh opazil, ker so avti čedalje težji.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.025
6.210
113
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
60.000 km, od kje ti ta podatek? 20 col bi znale zdržat pol tega, mogoče malo več, ker avto ni težek. Pa fejst bo treba pazit, da boš imel optiko OK, drugače bo kakšen kos še prej pobralo. Meni je continentalke pobralo pri 32k, pa ni bila nobena exotična dimenzija.

Dejstvo je da 20 col feltne pač niso za vsakogar, to ni avto za pi*ckice, katerim se malo da ne jebe kam porine avto (predvsem tukej ciljam na razno razne robnike), ker z tako "trdim" podvozjem in par ponesrečenim robnikom bo optika kmalu šla pa-pa. Višja guma je pač toliko manj občutljiva na take zadeve.

Fak stari, kak te voziš ti??? Jaz sem moje 205/55/16 maenjal na 108kkm. Ok, tukaj moramo še odštet kilomtrino z zimskimi ampak tako od palca sem pa 70kkm sigurna naredil z njimi, pa so še vedno imele 4mm profila (mogoče 3,8). Guma pa je bla ena Brigstonka, menda turanca, kaj jaz vem....

Nazadnje urejeno:

neo32

Pripravnik
23. okt 2010
635
0
16
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
60.000 km, od kje ti ta podatek? 20 col bi znale zdržat pol tega, mogoče malo več, ker avto ni težek. Pa fejst bo treba pazit, da boš imel optiko OK, drugače bo kakšen kos še prej pobralo. Meni je continentalke pobralo pri 32k, pa ni bila nobena exotična dimenzija.

Dejstvo je da 20 col feltne pač niso za vsakogar, to ni avto za pi*ckice, katerim se malo da ne jebe kam porine avto (predvsem tukej ciljam na razno razne robnike), ker z tako "trdim" podvozjem in par ponesrečenim robnikom bo optika kmalu šla pa-pa. Višja guma je pač toliko manj občutljiva na take zadeve.

Fak stari, kak te voziš ti??? Jaz sem moje 205/55/16 maenjal na 108kkm. Ok, tukaj moramo še odštet kilomtrino z zimskimi ampak tako od palca sem pa 70kkm sigurna naredil z njimi, pa so še vedno imele 4mm profila (mogoče 3,8). Guma pa je bla ena Brigstonka, menda turanca, kaj jaz vem....

Continetal sport contact, guma je držala na cesti nenormalno, ampak jo je pobralo nenormalno hitro. Tam do 4-5 mm jo je normalno pobiralo, po tej višini pa sam samo iz dneva v dan gledal kako jo bo čim prej treba zamenjat. Zadnje so bile še za kakšno sezono, ampak prednje so bile pa odklop. Res je pa da nisem meril koliko profila je še imela, ko sem jih dal dol, ker sem jih zamenjal še isti teden, ko mi je na avtocesti ob deževju avto dvignilo na luži, kar pomeni, da ni bila več sposobna normalno odvajati vode

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.381
1.247
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Pepe pravi:
Citat:
Uporabnik neo32 pravi:
60.000 km, od kje ti ta podatek?
Lost1 je nekaj pisal o takih km. Jaz imam samo 16-col in takih km nisem nikoli toliko dočakal. Ampak vseeno, če imaš dva kompleta (letne in zimske), pa dočakaš nekje take km-je, ko je čas za menjavo. In če delaš samo 20.000 km na leto, potem je moj izračun zelo "približno" točen.
Po matematiki bi se sicer guma z večjim obsegom morala manj obrabljati (prevoženi km : kotalni obseg). Verjetno pa ni nek faktor, ki bi ga sploh opazil, ker so avti čedalje težji.

Razlike pa za procent ali dva pri kotalnem obsegu. Torej bi se guma nemesto pri 30K obrabila pri 29.400K ...

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
Citat:
Uporabnik paci pravi:
bmw rine na novo trojko tudi z čudno "visko" gumo 7Jx16" 205/60,kar mi je tudi nenavadno

Kdo bi to razumel?! Očitno zaradi komforta, ker je tudi 17 cola dobila višini 50.

Grdo pa ko pes.
frown-1.gif

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Nekaterih ne moti, ostali pa bodo izbrali komplet iz dodatne opreme za mastno doplačilo
smile-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
Zakaj grdo? Zakaj bi bilo 15 palčno platišče grdo? Če je bilo dovolj dobro za 750iL ...

Itak pa vsi avtomobili s tankim obližem gume na velikih platiščih zgledajo kot kočije.

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
jup

in kdo drug kt glupi ameri je začel s temi nenormalnimi colami

paci

Fizikalc
19. jul 2007
1.574
9
38
Citat:
Uporabnik der_Alte pravi:
Zakaj grdo? Zakaj bi bilo 15 palčno platišče grdo? Če je bilo dovolj dobro za 750iL ...

Itak pa vsi avtomobili s tankim obližem gume na velikih platiščih zgledajo kot kočije.

Kateri letnik 750il pa ima 15".???

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.354
769
113
In kdo je bolj glup v tem primeru: tisti, ki naredi glupo stvar ali tisti, ki kljub temu, da ve, da je nekdo naredil glupo stvar, to isto potem se sam ponovi??
hysterical-1.gif

der_Alte

Fizikalc
21. jul 2007
2.063
10
38
Zemlja
alte.aufbix.org
E32 pa E38 je imel 16 palčne. Ravno toliko, kot je potrebno, da gre platišče mimo zavornih čeljusti.

Najbolj smešne so pa kočije, kjer se potem vidijo diski velikosti krožnička ali pa celo bobni.
hysterical-1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
sicer pa prejel videl insignio na jeklenih 16" brez okrasnih pokrovov in ni nič čudno zgledalo. guma gor je bila 215/55. Očitno so v garaži nekje 18"?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Evo, moj prvi avto je imel 13' felge. Pa to ni bil jajček od suzuki maruti ali kaj takega, temveč Toyota Celica, ki je poštene velikosti coupe.

2_530.jpg

Sicer je imela original lita srebrna, ki jih nikjer na netu ne najdem, ampak velikost je taka. Pa ni bilo nič narobe z njimi. Edino zakaj morajo bit večja danes je zarad praktično povsod prisotnih disk zavorah spredaj in zadaj.

e sem jih vseeno našel
grin1.gif

0209190068003.jpg

jebeštrga mala slika :

tu link do avta ne gre slik linkat direkt

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.164
6.975
113
pri taščici
Nekaj gre tudi na racun nosilnosti gume. Ne znajo ali pa nocejo narediti 13 colske gume z 91 nosilnostjo ali pa kaj podobnega. Tam okoli 70 se gre, potem pa...14,15",16", 17",18" ce rabis 91nosilnost(ali vec)