Astra GTC 1.4 - izkušnje

vacant

Pripravnik
13. okt 2008
250
0
16
slovenija
Cebelko......
Kot vidiš ne vemo o Astri 1.4 ali 1.6 popolnoma nič. Vemo samo to, da je ena močnejša kot druga. Da sta obe podhranjeni v KW. Vemo, da je vsaka generacija, ki pride na trg manj pregledna. In da prihaja NOVA generacija (kor vedno). Izvedel nisi nič od tega kar te zanima.
Vprašaj še kaj, mogoče te zanima še kaj! Odgovor bo tako ali tako brezveze. V stilu, meni je lepša rdeča.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.703
6.720
113
pri taščici
pa ne da je že konec....

off
write.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
stric ima na dve leti stari 1.6 astri porabo 9+.Baje ima sedaj ko smo mu uspeli ugasnit klimo 8+
Je pa res da je veliko kratkih voženj pa še takrat kdaj pa kdaj špara menjalnik....

Za vožnjo po mestu v gužvi in stalnem speljevanju hitro nabereš 9 litrov

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik Floki pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
stric ima na dve leti stari 1.6 astri porabo 9+.Baje ima sedaj ko smo mu uspeli ugasnit klimo 8+
Je pa res da je veliko kratkih voženj pa še takrat kdaj pa kdaj špara menjalnik....

Za vožnjo po mestu v gužvi in stalnem speljevanju hitro nabereš 9 litrov

Jaz imam 9L porabo in to na dizlu. Večino bi že kap oziroma bi kupovali aditive, magnetke in ostale neumnosti. Drugi se pač sprijaznijo da imajo avtomobili več konjev kot pred 5 let, več opreme, teže,...
No, saj 9L je kar kul, glede na to da je 330D in 230KM
rolleyes-1.gif

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Kolegu pije max 7.5, pa kot sem rekel, vleče hudiča iz nje, ker avto ne gre nikamor. 3/4 vožnje je mestne. Mu je še danes žal, da ni vzel vsaj 1.6....

Nekaj ne štekam. 3/4 je mestne vožnje, pa mora "vleči hudiča iz nje" pa še potem nikamor ne gre? Za mestno vožnjo je pa res čist isti falus ali imaš 70 ali 170 konjev. Edin, če si eden od street racerjev, kateri skos skačejo iz enega na drugi pas....

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
Paradoks. Tehnologija gre naprej. Zakaj ima lahko ne vem 200+ dizel porabo manjso kot en jajcek? Moja bivsa korejska gajba je po mestu pila okoli 10l in s 130 konjev. Tale 1.4 astra ima pa kolk konjev? In nov avto? Skratka tele astre popijejo prevec pa se nisem srecal nobenga, ki bi to zanikal, celo med lastniki. Skratka kupis povprecen nov avto in ti pije 10l. Nateg, kaj pa sledi je pa stvar posameznika.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Če mene vprašaš, je 1.4 10x premalo za tak avto,samo to govorim z mojega vidika ker sem navajen na več KM. Vedno se je pravilo "naslednji avto pa ne sme bit švohnejsi" in to mislim da še vedno drži. Jaz recimo za naslednji avto zagotovo nebom gledal nekaj iz 100-150KM, ker mi bo enostavno premalo. Čeprav nikoli se ne ve, namreč sam sem se dosti prevozil z 1.2 16V in 1.4 16V novimi Corsami in mi je popolnoma dovolj bila ( pač počasnejsi način vožnje) , tudi Astra 1.6 16V je bila dovolj močna, res pa da je bil način vožnje popolnoma drugačen kot z mojim, že zato ker sem vedel da ta pa nebo tako skočil kot sem navajen.

Kolega ima na GTC 115KM porabo 6,5-6,8L /100km .....spet drugi ima 8.8L/100km ... kolega na 1.9 TDI 130KM ima cca 7L ... potem se pa najde fanatik ki reče "uuuu kok vam žre, men moj SDI žre samo 5L" in takrat veš da je čas da si naročiš novo rundo
smile-1.gif

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Paradoks. Tehnologija gre naprej. Zakaj ima lahko ne vem 200+ dizel porabo manjso kot en jajcek? Moja bivsa korejska gajba je po mestu pila okoli 10l in s 130 konjev. Tale 1.4 astra ima pa kolk konjev? In nov avto? Skratka tele astre popijejo prevec pa se nisem srecal nobenga, ki bi to zanikal, celo med lastniki. Skratka kupis povprecen nov avto in ti pije 10l. Nateg, kaj pa sledi je pa stvar posameznika.

Zato, ker se mora jajček veliko bolj truditi, da težo nekam premakne. Veliko lastnikov lancie kappe pravi, da imata 2.0 in 2.4 bencinska motorja ob normalni vožnji enako porabo. Kako, če ima drugi za petino večjo prostornino? Tako, ker je kappa krava s tono in pol suhe teže, treba je prištet še voznika ter truplo ali dve v prtljažniku. 2.0 se mora precej bolj zmigati, kar v končni fazi pomeni večjo porabo, medtem ko 2.4 bolj lagano prenaša obremenitve.

Se pa krepko pozna, ko greš iz boljšega na slabše. Moj prvi avto, golf dvojka bencinar, 60 konjev. Drugi, japonc, 1.4 90 konjev (takrat se mi je zdelo da ful leti
grin1.gif
). Tretji, italijanka, slabih 140. Vau. Četrti švaba, okroglih 100, pa se mi proti prej zdi, da ne gre nikamor, sploh za prehitevanja raje počakam na sigurne priložnosti (z italijanko velikorat nisem).

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Seveda je možna, res pa je, da vsak ki se pelje poleg, misli da je prišel vsaj do Dubrovnika, ker tako dolgo traja vožnja iz BTCja do Šiške recimo
smile-1.gif