Astra GTC 1.4 - izkušnje

Cebelko

Zelenc'
11. nov 2009
2
0
1
Ljubljana
Pozdravljeni,

zanima me, ali ima kdo Astro GTC 1.4 in kako je s tem avtom zadovoljen? Odločam se namreč za nakup, pa nisem sure, ali je to ok. 1.6 motor je kar nekaj dražji.

Odločam se sicer še za Ford Focusa in C4 1.4...

Kakšen pameten nasvet? Vidim da tukaj kar dobro poznate te stvari pa me zanima...

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
vzem 1.6 če že
pa prej poglej če se je že kej menjal..vodila šip v vratih,nosilec klime,če rjavi kje,škripanje notranjosti...

to je pr moji vse šlo tko da mal preglej če je rabljena
bonk.gif

Infernus

Fizikalc
8. jun 2008
2.301
5
38
Citat:
Uporabnik ErrikDJ pravi:
vzem 1.6 če že
pa prej poglej če se je že kej menjal..vodila šip v vratih,nosilec klime,če rjavi kje,škripanje notranjosti...

to je pr moji vse šlo tko da mal preglej če je rabljena
bonk.gif

V garaži piše, da je tvoj avto letnik 2008. A si se zmotil za 10 let?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
Kar me moti pri astri je to da nima 6 prestave in je zaradi tega preveč glasna pri 130+ pa plastika bi bila lahko malo bolje izdelana.
Seveda pa je servis v kurcu vsaj uradni

I

Izbrisan uporabnik 3287

kupuješ novo ali rabljeno? imam naprodaj 1.6 gtc cosmo, oprema cosmo +, 17 alu, ter še tri dodatne pakete opreme. 2009 letnik. ugodna cena. več lahko na pm.

lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik smt pravi:
kupuješ novo ali rabljeno? imam naprodaj 1.6 gtc cosmo, oprema cosmo +, 17 alu, ter še tri dodatne pakete opreme. 2009 letnik. ugodna cena. več lahko na pm.

lp

pol ti je morala pa odlično služit da jo prodajaš
bonk.gif

I

Izbrisan uporabnik 3287

kot tretji avto pri bajti.....

Rad bi kupil Leon cupro. prej se moram pa Astre losat.....

Zaenkrat ni bilo nobenih težav, v notranjosti tudi nič ne škripa (je pa z usnjem - delno)

Floki

Guru
6. sep 2007
10.105
3.161
113
zdajle prodajat astro ko jo dobiš precej poceni novo.......ja sam če je odveč avto pri bajti

ErrikDJ

Pripravnik
6. nov 2008
738
5
18
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Ni se zmotu, sam tečn je k spizde
grin1.gif

Glede na to kako voz je še čudn, da skup stoji
grin1.gif

Cela komedianta oba res
rolleyes-1.gif

Če nebi en k ga ne bom omenju- LOST nategunčino blo pol bi se z avtom k se skp drži vozu ja...
smirk-1.gif

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Niti slučajno ne jemlji 1.4 motorja, ker ne gre nikamor, posledično jo moraš bolj tiščat, kar pomeni, da se bolj dere in več pije. Če že, se stegni do 1.6, čeprav tudi ta ti ravno poskočen, zagotovo pa popolnoma druga pesem, kot 1.4. Če pa bi jaz nabavljal in če bi želel imet bencinarja, bi vzel 1.8, saj šele s tem motorjem se avto premika tako, kot se spodobi (kar pa je seveda subjektivno).

Master_of_Disaster

Pripravnik
20. okt 2008
321
22
18
Kaj 1.4 mašina v takšen avto
confused-1.gif

Sam skoraj vsakodnevno vozim 5-vratno Astro z 1.4 motorjem že skoraj dve leti, pa sem v tem času prišel povsod tam, kamor sem si zaželel oz. namenil. Pa še pred vsako omejitvijo za 50 je treba kr precej bremzati, da je sprejemljivo
evil.gif

Glej avto s takšnim motorjem dejansko ni namenjen za kakšnega dinamika, vsakodnevne potrebe za prevoz od točke A do B pa lahko izpolni b.p., tudi prehitevanja "z zdravo pametjo" mu ne povzročijo prevelikih težav - pač zavrtiš ga v malo višje obrate pa stvar gre. Edino pri polni obremenitvi mu poleti s klimo večji klanci pridejo kar precej do živega in je potrebno večkrat prijet za menjalno ročico. Torej če ti finančno stanje dopušča daj zraven tistega jurja, pa omenjenih problemov skoraj zagotovo ne bo, drugače pa se boš lahko tut z 1.4 motorjem za moje pojme čisto vredu okrog vozil.

Nazadnje urejeno:

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ti sigurno voziš zaporožca in je vsak z 1.6 astro potencialno nevaren zate, zato priporočaš 1.4 nepremičnino
evil.gif

Resno: jaz sem s cliotom s 75 konji z lahkoto najhitrejši na cesti. Ne traja več kot par sekund, pa kjerkoli že sem, se že za nekom cijazim. Sploh ne vidim smisla v čem močnejšem. Bom s svojo težko nogo kvečjemu še koga ubil. Večinoma se vozim sam, pa pojma "polno naložen" niti ne razumem. Nekdo, ki kupuje astro gtc, pa verjetno tudi ne bo vozil 5 članske družine na morje. Tudi če bo sem pa tja kaj naložil bo že preživel.

SoulMan

Majstr
9. sep 2007
3.264
152
63
Celje
Tudi jaz sem vozil Astro F 1.4 z brutalnimi 60-imi konji, s katero se je dalo peljati krepko preko vseh omejitev, na AC sem jo pognal celo do 170km/h po števcu. Ampak če malce pomislim za nazaj...če ne bo sile, nikoli več ne kupim avtomobila, ki ima manj kot 100 konjev (govorim o razredu Aster, Golfov in podobnih), pa že teh 100 konjev je ob današnji masi avtomobilov tega razreda premalo. Ne gre se za divjanje, govora je o normalni vožnji z normalnimi pospeški in o normalnem in varnem prehitevanju.

Je pa po drugi strani definiranje dovolj močnega avtomobila povsem subjektivno. Za nekoga bo recimo teh 90 konjev v Astri popolnoma zadovoljivih, medtem ko nekdo drug avtomobila z manj kot 200 konji ne povoha... In niti eden niti drug se v bistvu ne motita.