AR 3.10

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Pred nekaj dnevi sem se vrnil z dopusta in vam moram povedat, da sem doživel pravo nočno moro z AR 3.10.Ker se je pred mejnim prehodom Gruškovje nabrala nekaj kilometrov dolga kolona,je policija usmerjala promet
na izvoz Krapina in nato proti mejnemu prehodu Dobovec. Sam sem bil namenjen na mejni prehod Rogatec, ker ga pozna zelo malo ljudi. Vendar sem imel smolo, ker je pot do tja po isti cesti, zato se je tudi tu nabrala kolona. Ker sem se ustavil ravno pred stransko cesto sem izbral opcijo "obvoz" in šel na stransko cesto. Potem pa se je začelo.
Najprej sem opazil, da cesta vrisana v AR "švingla" za cca. 50-100m, nakar me je AR pripeljala na dvorišče neke hiše.Ne moreš verjet, če ne vidiš. Prijazen domačin me je usmeril na pravo cesto, ki je potekala kakih 100m nižje.
Potem pa naenkrat več ni bilo ceste na karti in sem se vozil po tej vukojebini na pamet. Ko sem kake pol ure vozil na pamet sem uvidel, da tako ne bom prišel nikamor, saj v tem labirintu stranskih cest ne bom še dolgo našel prave poti.Jezen sem bil ko pes. Enkrat v življenju resno potrebujem navigacijo, ta pa me dobesedno izgubi. Ko sem videl, da vrag jemlje šalo, sem ustavil,
si prižgal cigareto in razmišljal kako naprej. Nato sem izklopil AR in vklopil CNE 2011.10, nakar nisem mogel verjet svojim očem. Vse ceste so bile vrisane in to še točno. Tako sem z pomočjo CNE karte le prišel na mejni
prehod Rogatec, ki je seveda bil prazen, tako kot vedno.Ko sem prispel domov sem jezen še vedno takoj pisal na Navigo-sistem izliv svojo jezo na njih in jih zasipal z slikami moje poti. Obljubili so, da bodo ob naslednji izdajo to področje popravili. Toliko o tako opevani AR. Spodaj sem priložil nekaj slik najprej z AR in nato z CNE.

mwi-AR-3.1.jpg
8xp-AR3.10.jpg

gaa-AR3.10.jpg
3bo-AR3.10.jpg

CNE
wz-CNE-20.jpg
uaf-CNE201.jpg

ouo-Evropa.jpg
mc4-evropa.jpg

Nazadnje urejeno:

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.823
1
38
Jaz tudi uporabljam samo CNEU, ker nikoli ni bilo problemov s to karto, medtem ko z AR in podobnimi "topo wannabe" kartami so vedno bile tezave.

LP

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
tak ti je to če se voziš po od boga pozabljenem področju
crazy1.gif

jaz sem že lani Navigo opozoril na "napake" v AR na področju Krapine, Djurmanca, Pregrade (in pripadajočih bregih) - pa me očitno ne jemljejo dovolj resno
jezen.gif

so se gospodje iz Naviga očitno zanesli na neke prastare klasične karte, ki že zdavnaj več ne ustrezajo dejanskem stanju (cesta Djurmanec - Dobovec je bila pred 20 leti "prestavljena" - AR pa vodi še kar po stari (nove sploh pozna ne)
stupid-1.gif
)

pa še to - jaz sem lani plazil s kolesom po tistih krajih in zavestno ubiral poti mimo "glavnih" cest - rezultat: kljub temu, da sta AR in AT skupaj trdila da sem na utrjeni poti sva z nečakom dobila koprivni tretma for free
cry12bpy.gif
)

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
@Zakon škoda, ker nisi imel naložene še SCGroute 2.3, da bi videli kakšno karta je tam.

Lahko poveš koordinate teh krajev na sliki, da grem pogledat kako to zgleda v SCGR 2.3

nani

Pripravnik
30. jul 2008
31
0
6
Mah, tale AR je res za v ****. LJ - Umag se mu je odtrgal na čisto, pošiljal me je skoz nekam nazaj proti Novemugradu, ko pa sem upalil CNEU, je bilo kot noč in dan...

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
556
91
28
Citat:
Uporabnik nani pravi:
Mah, tale AR je res za v ****. LJ - Umag se mu je odtrgal na čisto, pošiljal me je skoz nekam nazaj proti Novemugradu, ko pa sem upalil CNEU, je bilo kot noč in dan...
Meni se je to zgodilo sredi Zagreba. Na vsak način je garmin AR 2.x hotla da se grem obrniti v vukovar, ki je 100 Km v enos mer po AC, čeprav sem bil 5 minut od cilja. CN pa me je pripeljala na cilj. Ko sem doma sprobaval pot in potem ko sem prišel domu je blo vse v redu. No, potem več nisem mel težav z ovinki
hysterical-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ne samo za starejše. Na aktualnih napravah teče bistveno bolj gladko in hitreje kot "full" verzija. Navigiranje po Lajbahu je končno normalno hitro in brez zaostajanja.

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Ta karta je za starejše naprave katere ne znajo delati z NT tehnologijo.

Starejši modeli so: eTrex Legend, eTrex Vista, eTrex LegendC, eTrex VistaC, GPSMAP 60C, GPSMAP 60CS, CPSMAP 76C, GPSMAP 76CS, iQue3600; iQue M4; iQue M5..)

Ter novejši, ki podpirajo NT tehnologijo za katere je karta prezahtevna: eTrex LegendCx, eTrex VistaCx, itd...

Zakaj pa tebi karta ne dela pa je verjetno kakšen drugi problem?!
rolleyes-1.gif

juris

Fizikalc
12. sep 2008
1.635
0
36
Ne da karta ne dela. Seveda dela. Ampak dela cukajoče. In to dela vsem. Zapelji se že enkrat po Lajbahu ali pa Marlburgu, kjer imaš poligone tlorisev stavb in opazuj počasnost delovanja v križiščih. LITE verzija je opazno, ampak opazno hitrejša.

TKJJ

Pripravnik
28. nov 2009
316
0
16
Maribor
Ima kdo kaksno idejo, kako bi lahko v MapSource uporabljal obe verziji AdriaRoute. Ce instaliram na MapSource verzijo LITE mi povozi NT.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.763
809
113
toti Maribor
Tudi jaz sem opazil na svoji 765-ki, da tam kjer je dosti stavb in trave naprava rabi kar nekaj časa, da osveži zemljevid po zavijanju v križišču ali spremembi smeri na cesti. CNE npr. nima označenih gozdov in trave in je bistveno hitrejša.