AR 3.10

map

Guru
6. jul 2008
7.850
1.959
113
najrajš na babi
Hvala sem že našu na mobilcu z AR 3.0. Hotel je notr, sam ti odspodi samo ulico napiše in ne naselja. Za naselje moreš kliknt nanj. Glede na to, da je pa ime dovolj pogosto in je POI - jev en kup z tem imenom, moreš pač vse preklikat, al pa dat opcijo za v bližini določenega naselja. Hvala vseeno. Zgleda da me še po nekaj letih uporabe Garmin znova in znova preseneča, he he.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.219
768
113
EU
To v bistvu ni težava, ampak me zanima, kako nastaviti garmina, da vedno uporablja avtoceste, da pride do cilja; namreč pri tej novi AR karti mi recimo od Lj. do Bohinja rajši izbere pot poreko stare ceste (Medvode itn.) namesto, da bi šel rajši po avtocesti? Saj ne da bi imel težave priti do Bohinja, ampak tako na splošno me zanima :D ... mimogrede nimam vklopljenega izogibanja avtocest ipd.

... v bistvu ko že sprašujem, kakšna je boljša nastavitev po najkrajši poti, ali najhitrejšem času?

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
558
93
28
Citat:
Uporabnik NekdoK pravi:
... v bistvu ko že sprašujem, kakšna je boljša nastavitev po najkrajši poti, ali najhitrejšem času?
Moja izkušnja. Šel sem v Škofjo loko iz LJ, in sem reku garminu najhitrejša pot... in me je peljal iz LJ v KR in potem nazaj v Škofjo loko. Tako da mam sedaj najkrajša pot.

zakon

Guru
16. maj 2008
8.806
829
113
toti Maribor
Če bi lepo prebral navodila, bi lepo vedel, da najhitrejša pot ni nujno tudi najkrajša. Pri najhitrejši poti se navigira večinoma po avtocesti, hitri cesti in magistralni cesti, medtem, ko pri najkrajši tudi po stranskih cestah. Toliko glej, da se ne boš potem pritoževal tu gori, da te je vozil po neki vukojebini in po ulicah, pa ne vem kje še vse. Ne vem sicer, kaj si ti nastavil, vendar meni naredi lepo ruto, tako kot je treba, nastavitev najhitrejša pot (glej sliko). Očitno boš moral še malo preverit tvoje znanje v navodilih.

fo-Zajeta.jpg

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Kaj kdo ve kdaj se misli v AR vrisat tudi avtocesta od Hoč do Šentilja. Namreč tega še vedno ni in je že kar nekaj časa od kar so jo odprli.

furby

Pripravnik
20. jul 2008
113
0
16
Če imaš v mislioh 3.10 sem jo v soboto naložil ampak vseeno ni bilo tega odseka. Nevem zakaj!

I

Izbrisan uporabnik #488

Seveda je, lej sliko gori. Pač nisi ok naložil al pa še imaš kakšno staro naloženo itd...
Če prav naložiš, bo.

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
558
93
28
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Če bi lepo prebral navodila, bi lepo vedel, da najhitrejša pot ni nujno tudi najkrajša. Pri najhitrejši poti se navigira večinoma po avtocesti, hitri cesti in magistralni cesti, medtem, ko pri najkrajši tudi po stranskih cestah. Toliko glej, da se ne boš potem pritoževal tu gori, da te je vozil po neki vukojebini in po ulicah, pa ne vem kje še vse. Ne vem sicer, kaj si ti nastavil, vendar meni naredi lepo ruto, tako kot je treba, nastavitev najhitrejša pot (glej sliko). Očitno boš moral še malo preverit tvoje znanje v navodilih.
Če to leti name... to se mi je zgodilo pred več kot 2 letoma ko sem komaj dobil Garmina. Sedaj če je pot dalša pa še mal prečekiram zadevo in si sam popravim pot če je treba. Garmin je samo pripomoček, ne pa vseved. Tega se zavedam. Velikokrat pa zelo zelo prav pride ko kaj iščeš pa ti več ni jasno. Vožna po mestu z zemljevidom v roki pa iščeš kje si, pa kje je to na karti pa kje je cilj... nevarno. Garmin je ceneši od popravila avta.

DomenH

Zelenc'
14. jul 2010
3
0
1
Mogoče kdo ve, zakaj mi pri AR 3.10 ne najde Bohinja
smile-1.gif
Če iščem po mestih mi najde samo bohinjsko belo, bohinjsko bistrico in bohinjsko cesto. Bohinja NE najde. Z drugimi mesti zaenkrat nisem imel težav.

forgot1

Fizikalc
7. feb 2010
1.615
88
48
Ker Bohinj ni ime kraja, ampak geografsko ime za prostor, ki obsega ...

Malo geografije bo treba ponoviti ...

LP

DomenH

Zelenc'
14. jul 2010
3
0
1
Sm tud jst na to pomislu da je pač sam občina in je zato ni, vendar če vklopim CN najde tudi bohinj
smile-1.gif