AR 2,10 skupaj z AT2,11

Frko

Pripravnik
24. jan 2008
649
0
16
Matko hvala tudi za ta namig, vendar tu niso vidne stavbe tako kot v 1. nasvetu, tako da bom naložil nazaj z obema popravkoma!
Kako Ti lahko pošljem Altke?

LP

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Torej problem v zemljevidih in se ga obvozi samo z ukinitvijo TYP datoteke. Žal AdriaRoute potem zgleda kot v verziji 1.

PS: altov ne rabim
wink-1.gif

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Verjetno bi deloval tudi nasvet št. 2:
uporabi TYP datoteko, ki sem jo priredil za AdrioRoute v2.0

V registru preimenuješ nazaj v TYP in slediš navodilom tukaj
https://www.alter.si/tabla/show...0&fpart=all

Brez typ datoteke so ceste namreč tanjše.

Sem poskusil z menjavo I00002C4.TYP in dobil enak rezultat. Prilagam fotki, da tudi ostali vidite to prekrivanje in mejno območje.

AR 2.00

AR 2.10

Sta pa na tabli dve I00002C4.TYP. Uporabil sem novejšo.

Oprostite za različno merilo povečave, opazil sem prepozno, vendar povečava ne igra nobene vloge pri tem problemu.

374971-AR.JPG

Priponke

• 374971-AR.JPG
    374971-AR.JPG
    219,1 KB · Ogledi: 369
Nazadnje urejeno:

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Še nekaj sem se spomnil:
Poglej v meniju, če imaš opcijo "Metro Areas" in če kaj vpliva na ta prikaz.

spidercek

Zelenc'
28. jun 2008
3
0
1
Sam imam nuvija 250, zadnjo verzijo softwarea (mislim da je 4.2) in mi tudi ne izrisuje stavb. Sem poslal e-mail tako Navigu Hr in pa Garmin Sloveniji, čakam odgovor.

Nazadnje urejeno:

spidercek

Zelenc'
28. jun 2008
3
0
1
Navigo o0dgovarja takole.

Provjerio sam razne kombinacije karata i vidim da softver pokazuje one površinske objekte koji se nalaze na novijoj karti (po datumu izlaska).
U ovome slučaju je to AdriaRoute 2.10 i s nje uzima površinske objekte. zato se na primjer u Ljubljani ne vide zgrade, a u Zagrebu vide (U AR2.10 u Zagrebu postoje zgrade, a u Ljubljani ne postoje).
Ako se uzme kombinacija karata AdriaRoute 2.00 i AdriaTopo 2.11, onda če se zgrade vidjeti (možeš vidjeti da je boja zgrada i u Ljubljani i u Zagrebu ista - smedja).
Istu stvar sam provjerio i s kartama AR2.00 i AT 2.00. Ovdje se pokazuju zgrade s AR2.00 koja je novija karta (u Ljubljani se ne vide).

Korisnici koji žele vidjeti obje karte istovremeno (zgrade) trebaju koristiti kombinaciju karata AT2.11 i AR2.00.

Mi uostalom ni NE PREPORUČAMO korisnicima korištenje obje karte istovremeno (zbog ovakvih stvari na koje mi nemamo utjecaja), več odvojeno ili jednu ili drugu upaljenu, a njihova je odluka da imaju obje karte
zajedno upaljene. Kako se to može manifestirati, najbolje se vidi u ovome slučaju. Stvar je korisnika želi li na ekranu imati obje karte istovremeno uključene.

Tlorisi zgrada če se ponovno vidjeti u kombinaciji ove dvije karte kada napravimo novi update AdriaTopo karte.

Lep pozdrav,
Vedran Nothig

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Mi uostalom ni NE PREPORUČAMO korisnicima korištenje obje karte istovremeno (zbog ovakvih stvari na koje mi nemamo utjecaja), več odvojeno ili jednu ili drugu upaljenu, a njihova je odluka da imaju obje karte
zajedno upaljene

To je cist prav povedal, kot sem ze v eni temi govoril, da ni vedno napaka kart, ampak je odvisno tudi od uporabnika. Naceloma sta to dve popolnoma razlicni karti po namembnosti, ena je cestna, druga pa topografska, res da lepo izgleda na napravi, ampak vcasih pac ne gre.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Citat:

Provjerio sam razne kombinacije karata i vidim da softver pokazuje one površinske objekte koji se nalaze na novijoj karti (po datumu izlaska).

Istu stvar sam provjerio i s kartama AR2.00 i AT 2.00. Ovdje se pokazuju zgrade s AR2.00 koja je novija karta (u Ljubljani se ne vide).

Je to o AdriaRoute 2.0in AdriaTOPO 2.0 res? V AT2.0 Ljubljana namreč ni imela vrisanih vseh stavb.
Se v tej kombinaciji tudi "odrežejo" robne zgradbe?

edit:
Res je!

V kolikor se spremeni* datum izdelave AT2.11 za par let v prihodnost, se zgradbe v kombinaciji z AR2.10 normalno pokažejo.

*postopek je za povprečnega uporabnika dokaj zapleten. Bom kontaktiral avtorja Gmaptool-a, če ga lahko doda v naslednjo verzijo

Nazadnje urejeno:

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Hojla vsem skupaj!

Na tem forumu sem dobil kar nekaj koristnih informacij, zato se moram še malo oddolžiti
smile-1.gif

Tudi mene je ZELO jezilo dejstvo, da ARoute2.10 in ATopo2.11 nekako ne klapata skupaj, saj AR2.10 "prekrije" detajle AT2.11 (npr. hiše s svojimi naseljenimi področji oz. Urban Areas, ki niso transparentna).

Po daljšem srfanju sem našel odlično stran, ki omogoča online urejanje TYP datotek: http://ati.land.cz/gps/typdecomp/editor.cgi

Z njeno pomočjo sem spremenil TYP AR2.10 (I00002c4.TYP) tako, da sem spremenil prikaz polygon type 0x01 in 0x02 City (Large in Small urban area) iz polne barve v transparentni bitmap in narisal not enostavno šrafuro, ki predstavlja naseljenost.

Dodatno sem spremenil še linijo tipa 0x07 Alley Thick - kar je dejansko s hackanjem narejeno v "dopolnjenih" TYP datotekah na tem forumu - zato da so določene ceste bolj vidne in niso črtkane.

Nazadnje sem se lotil še gozda - polygon 0x50 - in tudi tu namesto polnitve narisal transparentni bitmap (odlično zgleda v Mapsource-u, na Garminu pa se drevesa ne vidijo, kot ma Mapsourcu, ampak je vsaj zeleno OK - mogoče bo treba še malo dopolnit...).

No s to novo TYP datoteko sem zamenjal originalno v AR2.10 v direktoriju FAM708 in preveril v Mapsource-u - zgleda odlično (screenshot priložen). Nato pa sem naložil še na Garmina (AR2.10 direktno vanj, AT2.11 na SD kartico) - in stvar v kombinaciji čisto dobro deluje!
aplauz.gif

Prilagam vam omenjeno TYP datoteko, sami pa si lahko s pomočjo zgornjega linka izgled tudi po svoje prilagodite.

Lep pozdrav vsem na forumu!

EDIT: Dodal sem še screenshote na:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/197369/page/0/fpart/all/vc/1
oziroma direktno: Post #388413

zmaga.gif

EDIT2 (2008-07-12): Ker je s prvotno priloženo TYP datoteko za AR210 prikaz na MapSource-u deloval dobro, na Garminu pa ne čisto tako kot bi moral (steze in netlakovane ceste niso bile črtkane, gozd je bil "popačen"), prilagam novejšo verzijo datoteke za AR210, dodatno pa še datoteko za AT211. Na topografski karti sem dodelal še višinske črte, da ne izstopajo tako močno. Na mojem Garminu Nuvi 255W ter v Mapsourcu s tema datotekama deluje sedaj kombinacija AR210 in AT211 odlično:

Za ostale screenshote poglejte zgornji link.

Priponke

• 387711-KamacTYP.rar
    1,9 KB · Ogledi: 569
Nazadnje urejeno:

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Meni na Garmin Mobile XT na FS Loox-u N560 in Nokiji N95 deluje odlično. Typ datoteko sem zamenjal na PC-ju in nato prenesel kombinacijo na napravi.
Hvala!

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
V kolikor se spremeni* datum izdelave AT2.11 za par let v prihodnost, se zgradbe v kombinaciji z AR2.10 normalno pokažejo.

*postopek je za povprečnega uporabnika dokaj zapleten. Bom kontaktiral avtorja Gmaptool-a, če ga lahko doda v naslednjo verzijo

A lahko daš kaj več informacij o tem *postopku ?
sprasujem se.gif

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.609
710
113
Poenostavljen postopek (velja samo in izključno za AT v2.11):

V datotekah C:\Garmin\FAM_844\000000xx.img zamenjaj vse nize "4E91929E" v "4B91929E".

To bo postavilo datum izdelave v leto 2013.

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Poenostavljen postopek (velja samo in izključno za AT v2.11):
V datotekah C:\Garmin\FAM_844\000000xx.img zamenjaj vse nize "4E91929E" v "4B91929E".
To bo postavilo datum izdelave v leto 2013.

Matko, vsaka čast,

in vse je spet tako, kot je bilo!

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
mogoce butasto vprasanje... s cim si editiral?

Lahko s katerimkoli hex-editirjem. Jaz sem s tem. ,ker sem ga slučajno imel. Imaš tudi več free različic..

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Interesantno, samo meni tega niza 4E91929E ultraedit ne najde v c:garmin\Fam_844 0000000xx.img,
Čist banalno vprašanje: kako najti ta niz?
Hvala.
confused-1.gif

Jodlar

Pripravnik
20. jul 2007
749
3
18
V prvih nekaj datotekah tega niza ni ( 2 do 8 se mi zdi). V naslednijh datotekah pa se pojavi kar nekajkrat.

Kamac

Pripravnik
10. jul 2008
40
2
8
Limbuš
Tudi sam sem preveril in ta način deluje odlično - karta AT211 se prikaže NAD AR210.

Fora pa je v tem, da tega niza ni v vseh img datotekah, ampak v 19-ih (9, 10,...)

aplauz.gif
Enostavna rešitev:

Naložite si odličen freeware program sfk150.exe iz naslova
http://www.stahlforce.com/dev/index.php?tool=rep&back=dev

posnamite ga v direktorij C:\Garmin\FAM_844

V istem direktoriju naredite datoteko changedate.bat v katero z editorjem vpišite

sfk150 rep -dump -spat -binary /4E91929E/4B91929E/ -dir . -file .img -yes

in jo nato poženite (dvojni klik)

grims-1.gif
Avtomatsko bo naredil potrebne spremembe v vseh datotekah.

nahrung002.gif

Matko hvala za INFO o potrebnih spremembah!

EDIT: oboje za še enostavnejšo izvedbo prilagam

Priponke

• 390295-FAM_844.rar
    232,9 KB · Ogledi: 434
Nazadnje urejeno: