Hojla vsem skupaj!
Na tem forumu sem dobil kar nekaj koristnih informacij, zato se moram še malo oddolžiti
Tudi mene je ZELO jezilo dejstvo, da ARoute2.10 in ATopo2.11 nekako ne klapata skupaj, saj AR2.10 "prekrije" detajle AT2.11 (npr. hiše s svojimi naseljenimi področji oz. Urban Areas, ki niso transparentna).
Po daljšem srfanju sem našel odlično stran, ki omogoča online urejanje TYP datotek:
http://ati.land.cz/gps/typdecomp/editor.cgi
Z njeno pomočjo sem spremenil TYP AR2.10 (I00002c4.TYP) tako, da sem spremenil prikaz polygon type 0x01 in 0x02 City (Large in Small urban area) iz polne barve v transparentni bitmap in narisal not enostavno šrafuro, ki predstavlja naseljenost.
Dodatno sem spremenil še linijo tipa 0x07 Alley Thick - kar je dejansko s hackanjem narejeno v "dopolnjenih" TYP datotekah na tem forumu - zato da so določene ceste bolj vidne in niso črtkane.
Nazadnje sem se lotil še gozda - polygon 0x50 - in tudi tu namesto polnitve narisal transparentni bitmap (odlično zgleda v Mapsource-u, na Garminu pa se drevesa ne vidijo, kot ma Mapsourcu, ampak je vsaj zeleno OK - mogoče bo treba še malo dopolnit...).
No s to novo TYP datoteko sem zamenjal originalno v AR2.10 v direktoriju FAM708 in preveril v Mapsource-u - zgleda odlično (screenshot priložen). Nato pa sem naložil še na Garmina (AR2.10 direktno vanj, AT2.11 na SD kartico) - in stvar v kombinaciji čisto dobro deluje!
Prilagam vam omenjeno TYP datoteko, sami pa si lahko s pomočjo zgornjega linka izgled tudi po svoje prilagodite.
Lep pozdrav vsem na forumu!
EDIT: Dodal sem še screenshote na:
https://www.alter.si/tabla/showflat.php/Cat/0/Number/197369/page/0/fpart/all/vc/1
oziroma direktno:
Post #388413
EDIT2 (2008-07-12): Ker je s prvotno priloženo TYP datoteko za AR210 prikaz na MapSource-u deloval dobro, na Garminu pa ne čisto tako kot bi moral (steze in netlakovane ceste niso bile črtkane, gozd je bil "popačen"), prilagam novejšo verzijo datoteke za AR210, dodatno pa še datoteko za AT211. Na topografski karti sem dodelal še višinske črte, da ne izstopajo tako močno. Na mojem Garminu Nuvi 255W ter v Mapsourcu s tema datotekama deluje sedaj kombinacija AR210 in AT211 odlično:
Za ostale screenshote poglejte zgornji link.