Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
...... pa ne kaj tako hudega da si ne bi upal nosu spirat ali pogoltnit, samo pri operciji pa človek ne bi več reskiral.
Tu je ratal ta neskončni nesporazum - spet se nekomu ni dalo brati debate.
Na prvi strani sem namreč že napisala, da je zame nespametno kupovati fiziološko raztopino za spiranje nosa.
V 99,99% vseh primerov - tudi dojenčkov.
Zato sem nekak sklepala, da s tem počnete kaj drugega - za kar pa seveda velja precej visok standard čistoče.
In zdaj spet čudežno odkrivamo, da s tem v bistvu spirate nos.
Ja seveda logično - za spiranje nosov je kriterij čistoče precej drugačen kot za infuzije ali kaj podobnega.
Zato so vam tudi čudna navodila - ker se ne skladajo z nosovi.
Hudič je le, da ta navodila niso namenjena tistim, ki bodo to uporabljali za pranje nosov.
Večina tako fiziološko namreč uporablja za vse kaj drugega.
Ker se mi ne da še enkrat razlagat, tole s prve strani te debate:
Citat:
Uporabnik kozarec pravi:
Če rabite fiziološko za spiranje nosa - ni panike, če se vodo prekuha in notri vrže žlico ali dve soli iz solin (špar, manj kot evro je kila, stvar je iz Sečoveljskih solin, brez kemičnih dodatkov joda in podobno). V bistvu je celo bolje, ker je pravo morje v škatli.
Ne preveč komplicirat na stvareh, ki sploh ne opravičujejo tega denarja in obstajajo zelo dobre alternative.
(
če je kaj drugega, me pa ignorirajte
).
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Zakaj fiziološka? Poceni, sicer ne vem točno, to žena domov nosi, ampak tam okoli evra ali dveh ...
Baje ni tako poceni (zato sem tudi napisala gornji nasvet). Pred mojim postom je bilo namreč napisano tole:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Navadna fiziološka raztopina 20 ml stane 3,5 €.
Me je skoraj vrglo po teh.
Citat:
Uporabnik Samojed pravi:
Katera? Tiste v ampulah so drage ko žefran, dočim v flaški pa za ta denar dobiš pol litra. Pa eno injekcijo, če je treba v nos filat in smo zmagali.
Cena je sicer res relativna stvar.
Da ne bo spet norenja - prekuhana voda je za noske čisto dovolj sterilna (pustimo par vodovodov v SLO, kjer vode skorajda nimajo pitne). Nasvet je bil zato čisto dobronameren. 3 evre je za moje pojme kar veliko za vodo z malo soli za spiranje nosa (in še marsičesa drugega). Je pa udobno, če imaš že vse naštimano in se ti ni treba ukvarjat še s piskri. Za koga drugega pa to ni noben denar.
Ne mislim pa nobenemu pametovat, kaj naj dela.
(Debata bi bila pol manj zasvinjana, če bi ljudje - preden začno pametovat - kaj prebrali. Ampak to je iluzija pričakovat...
)