Apple iPad 2

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Spet se primerja 1 leto star iphone 4 in letošnji sgs2
bonk.gif

in ja, ipad še nima konkurence.

Tema pa je povsem zašla zaradi android loverjev.
roza.gif

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:

in ja, ipad še nima konkurence.

Jaz nisem andorid lover, sem pa lover tega, da za določen denar dobim najboljšo možno rešpitev.
In glede na to, da se zelo spoznaš oz preferiraš ipada2 me resno zanima (ker se še bolj ali manj odločam za nakup) kaj je slabost taba 10.1 proti Ipadu2, pa kako pogosto se vam v praksi na ipadu zgodi, da naletite na blank page oz. če obstaja kakššna rešitev za spletne strani narejene v flashu?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
kako pogosto se vam v praksi na ipadu zgodi, da naletite na blank page oz. če obstaja kakššna rešitev za spletne strani narejene v flashu?

Presenetljivo redko. Ali pač ne obiskujem dosti takih strani? Še najbolj me moti, da ne morem testirati svojih flash aplikacij
smirk-1.gif
Ad blocker build in by design.

Video v flashu podpira Skyfire. Obstajal je pa en port flasha z androida, samo si rabil jaibreakan ipad. Ne vem pa če se še vzdržuje.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja meni osebno je to kar vleik minus. Drugi je da ne deluje kot mass storage device, če ga priklopim preko usb-ja ali se je to že kaj spremenilo. A povsod kjer misliš kaj nalagati na ipad, potrebuješ itunes? Čez vikend sem ga imel in je vredu igračka, edino tole s flashom mi je tema, na komp ga pa nisem priklapljal. Zaradi tega me pa mnogo bolj vleče na HB 3.0 oz. tab 10.1, ki to opravi brez težav, dizajnersko je super, odzivnost fantastičan. Zato ap sprašujem po slabostih oz. prednostih, ker pač pravite, da nima ipad konkurence in me res zanima, če je temu tako ali se bo pač na koncu izkazalo, da ste mnogi lastniki jabolk pač malce "zaslepljeni"?
tongue-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
zdej za katero stvar govoriš, flash v browserjih ali mass storage opcijo?

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Jaz nanj nalagam preko itunes samo musko. Vse ostalo pa preko Wifi. Read only zadeve mam na dropboxu, Pages in Numbers pa bereta dokumente preko WebDAV, ki ga imam na stacionarni mašini in sicer nastavljen na isti folder, kot je dropbox. Tako lahko urejam iste dokumente. Res ne vem, zakaj bi ga priklapljal na usb?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
jah jaz mam res malce specifične zahteve. Tablica bi meni recimo zelo prav prišla pri strankah kadar jim pokažem prve verzije fotografij (recimo poročnih) in potem velikokrat kar direkt iz naprave (sedaj kombiniram prenosnik z telefonom ali pa celo sam telefon) nesem do kakšnega studija fotke in jih na licu mesta razvijemo. Prav pride naprimer, kadar hočejo zahvalne fotke imeti kar pomeni, da moram zadevo že med shootingom zrihtat. In tukaj mi mass storage zelo prav pride, saj samo prinesem telefon (pač gledam da imam čim manj opreme, saj se ob foti opremi in dodatnem prenosniku kar pozna na nahrbtniku in torbah..) v studio, lepo prikklopimo na računalnik preko mass storage in zadeva leti. Nimajo namreč povsod wirelessa, z BT, so velikokrat težave, sploh pri večji količini..tako da mass storage mi je super zadeva in bi mi na tablici res pomagala..
Ideja je namreč, da bi poizkusil imeti pri sebi samo tablico, ki bi služila za takojšen pregled nad slikami. Slike bi na tablico poslal direktno preko wifija na tablico (iz fotkiča - ala Eye-Fi) in nato iz tablice naprej razviti...mogoče kompliciram ampak zato pa sprašujem kako bi zadevo čim bolj univerzalno lahko spravil iz tablice dol..in nekako se mi mass storage opcija zdi najbolj univerzalna ali pač?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik badguy777 pravi:
Spet se primerja 1 leto star iphone 4 in letošnji sgs2
bonk.gif
Ja, res je. Primerjajo se aparati, ki so trenutno na tržišču.
aplauz.gif

Res pa je, da pravijo, da bo iOS5 bolj podoben androidu.
hysterical-1.gif

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Flasha NIKOLI nebo na iOS napravah. Zakaj? Ker je buggy, požrešn z baterijo, ramom in procesorsko močjo. Prihodnost je v HTML5 , katerega podpirajo vse iOS naprave in že kar nekaj spletnih strani.

Nazadnje urejeno:

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Sem že pozabil, da obstaja camera connection kit , ki ti omogoča priklop fotoaparata ali sd kartice. Lahko pa gor priklopiš tudi usb ključek.

Ja to je že super zadeva ampak potem iz ipada na bilokateri PC, je pa opcija kaj?
Drugače ste pa malce smešni s temi fintami flash je crap..ja sej lahko, da je crap ampak kaj ti pomaga ta "izgovor", če ti rabiš pred stranko slučajno pokazat page,ki je v flashu? In teh ni tako malo, sploh kar se tiče branže kjer jaz sodelujem. Kaj naj rečem strankam, ko bi hotel kaj pa vem kakšne fotke drugih avtorjev kazat, da je pač flash drek in, da čakam, da vsi preidejo na html5? Pač tukaj si omejen in pika, vsaj če obstaja alternativa za katero sprašujem. Ni pa to nekega kritičnega pomena. Še vedno pa ne vem kje ipad nima konkurence oz. v čem je torej tako boljši od novih tablic?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
V vsem je boljši od konkurence, razen v tem, da nima flasha in usb mass storage, pa še slednje morda je možno z usb connection kitom. In ne da se mi razlagat, kej je to vse, ker že z besedo VSE povem vse. Če pa ne verjameš, pa pač nabavi android tablico.
wink-1.gif

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ne jaz sprašujem, ker sem pač obe strani testiral (HB 3.0 in ipad2) in nisem opazil, da bi bil nekdo v čem boljši. Zato pa sprašujem, da vidim v katero smer me prevaga. Zate pač vidim, da te nima smisla replicirat, ker odgovro VSE, je slabši kot če ne odgovoriš ampak kvečjemu kažeš na to, da nimaš pojma o čem govoriš razen, da imaš ali si želiš ipada, vse ostalo je pa itak drek ker tako pač je, a ne?

badguy777

PDA maher
22. jul 2007
4.478
0
36
MB Okoliš
Ok nahitro.

VSE zajema boljšo baterijo, boljšo izdelavo,kvalitetnejše materiale, večje število aplikacij, bolj kvalitetne aplikacije, boljšo softversko in hardversko podporo, predvsem enostavnejši tudi preglednejši UI.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
VSE zajema tudi davek na budale. Človek lepo sprašuje da mu utemeljiš kaj je boljše ti pa nabijaš kaj vse ipad ima. Si potipal kako drugo tablico razen tiste poceni kitajske da sodiš glede materjala? Flash je crap zate tako kot je zame Mercedez, zakaj? Ker ga ne morem imet! Če bi flash delal na iOS bi blo pa noro super kak super dela. iPhone user je reku video klic,kdo pa to rabi?cccc..pride FaceTime..REVOLUCIJA!

V čem je UI preglednejši in enostavnejši? Apple zastonj jemlje navdih iz Androida in krade ideje od razvijalcev? Baterija je relativna glede na zaslon itd....Ne vidim razlike v kvaliteti aplikacij če recimo razvijalec da enako aplikacijo za obe platforme, o ekskluzivnih aplikacijah ne moremo soditi. Glede HW in SW podpore pa tut ne bom sploh komentiral.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Osebno bi poudaril plus iPada nekomu, ki ima ze Mac-a in iPhone, se pravi komplet ekosistem Apple-a. Vse ostalo zakomplicira stvar. Na konc koncev pa je vecina uporabnih appov portanih iz iOS-a na druge platforme.