Apple iMac

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Da se, vendar ni to to, ne dela tako kot bi moralo. Zato sem napisal normalno v narekovajih.
smirk-1.gif

Sicer pa je to že druga tema.

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:

tako kot winsi delajo na macih, dela tud ox x na pc-jih, tako da mal razmisl če je vredno dat za povprečen komp pol bivših miljonov

za pc z isto konfiguracijo boš dal:

plata 85€

proc 129€

1 gb ram 52€

320 gb disk 85€

18x dvd pekač 29€

grafična 2600 pro 81 €

24" samsung monitor 417 €

kar pride skupaj 793 € se pravi ti ostane 1200€ za fancy ohišje in miš in tipkovnico

sicer sem vedu da apple prodaja kar precej nad ceno isto stvari, sam da je tolk razlike pa ne, zdej pa sam razmisli če je vredno to
hysterical-1.gif

vir cen www.funtech.si in mimovrste

Mac OS X Leopard Retail 130,00 EUR

iLife '08 Retail 78,30 EUR

+ 1G RAM 52,00 EUR

Wireless miška+tipkovnica 159,00 EUR

Apple Remote 31,05 EUR

Webkamera 20,00 EUR

---------------------------------------------------------------

470 EUR

Pa še popravek tvojega izračuna... LCD ki si ga ti računal ni primerljiv. Računaj ceno Dell-ovega 24", kateri ima iste panele kot Apple zasloni (oboje pa izdeluje Samsung)... torej računaj približno ceno tega zaslona ...

Glede na to ceno lahko mirno prištejemo tvojemu zaslonu še 450€...

470€ + 450€ + 793€ = 1713€

Zdaj pa nagradno uprašanje.... kako za 300€ kupit ohišje dimenzij iMac-a in notri spravit plato, procesor, grafično, disk, napajalnik in vse pripadajoče hladilnike....

smirk-1.gif

Si pač eden tistih, ki primerja Dacio Logan z novo Hondo Civic......

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik cizy pravi:
Da se, vendar ni to to, ne dela tako kot bi moralo. Zato sem napisal normalno v narekovajih.
smirk-1.gif

Sicer pa je to že druga tema.

V bistvu dela 95% procentov vsega, če maš pravo konfiguracijo PC-ja

Hoci

Fizikalc
18. avg 2007
2.546
5
38
Citat:
Uporabnik wacko pravi:

Zdaj pa nagradno uprašanje.... kako za 300€ kupit ohišje dimenzij iMac-a in notri spravit plato, procesor, grafično, disk, napajalnik in vse pripadajoče hladilnike....

Si pač eden tistih, ki primerja Dacio Logan z novo Hondo Civic......

kakšno nagrado dobim?
hysterical-1.gif

p.s. to je cena s plato in napajlnikom hladilnike pa dobiš zraven proca in ohišja

Dacio bi primerjal s civicom če bi dal šasijo od civica na dacion podvozje pa od dacie armaturo not, kljub temu da bi od zunaj zgledal kot civic bi bla to še zmer sam dacia
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Citat:
Uporabnik Hoci pravi:
kakšno nagrado dobim?
hysterical-1.gif

p.s. to je cena s plato in napajlnikom hladilnike pa dobiš zraven proca in ohišja

Dacio bi primerjal s civicom če bi dal šasijo od civica na dacion podvozje pa od dacie armaturo not, kljub temu da bi od zunaj zgledal kot civic bi bla to še zmer sam dacia
hysterical-1.gif

A sm samo jst spregledal ali res v tem ohišju ni vključenega ekrana
smirk-1.gif

Sprijazni se... iMac ni precenjen, glede na to, da je cel računalnik zapakiran v ekran. Seveda pa lahko prišparaš 200€ in imaš zravn ekrana še običajno kišto. Še vedno pa je razlika 200€ bistveno drugačna od razlike ki si jo ti veleumno naračunal
smirk-1.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Brez veze je debatirat z nekaterimi. Jaz sem svojega iMac-a (G5) 3 leta nazaj nabavil, ko mi je počil živec, ko mi je Mlacom-ova high end mašina krepnila dva dni po izteku garancije. Poleg tega je iMac zelo praktičen in zasede zelo malo prostora, kot pa neke kište od PCja. Glede na cene kvadratnega metra stanovanja po Sloveniji, je torej iMac že po porabi prostora pozitivna investicija. Dobiš dober čarunalnik, ki zaseda prostora toliko, kot en monitor in tipkovnica. Dodatnih bonbončkov v smislu, da dobiš Mac-a, OS X in drugih detajlov, niti omenjal ne bom.

Ogo

jgfd

Pripravnik
7. sep 2007
348
0
16
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
Poleg tega je iMac zelo praktičen in zasede zelo malo prostora, kot pa neke kište od PCja. Glede na cene kvadratnega metra stanovanja po Sloveniji, je torej iMac že po porabi prostora pozitivna investicija.
Ogo

super ideja
povrsina ki jo zasede kista pa je .........priblizno ........200 €

tak da se iMac itak splaca

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Ne boš verjel ampak nekateri si opremljajo stanovanje v nekem stilu... Lahko kupiš celo dnevno sobo za 600€ ali pa za 2000€ - TV bo glih tako gor stal. Je pa bistvena razlika kako vseskupaj zgleda. Isto je pri tehniki... za 200€ več dobiš mnogo manjši, tišji in lepši računalnik.

Pa še to... v vseh zgornjih izračunih so komponente "konkurenčnega" računalnika za desktop. iMac je zgrajen na osnovi laptopa (matična, procesor...). Posledično ima manjšo porabo, je tišji in se manj greje... Koliko so pa cene komponent za prenosnike dražje pa tud približno vemo. Torej je realna razlika še manjša kot 200€
wink-1.gif

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Fantje, zakaj se vedno tema o iMac-ih zavleče v iste vede... PC vs. iMac

Sprašujem konkretne zadeve... hvala za vse ontopic odgovore!

Ostali, ki vam iMac ni všeč pa uživejte v Windowsih!

Še nekaj vprašanj:
1. V iStoru (BTC) sem videl TV modulček, ki gre v USB režo.. na drugi strani pa ta navaden antenski priključek.. Kolko EUR dam še za to ?
2. Kako to, da Leopard ni že serijsko naložen.. je še tolk svež, da ni nove robe z njim še v SLO ?
3. Zvočniki so dovolj glasni za gledanje DVD filmov, poslušanje glasbe ?
4. Serijski mail odjemalec bo zadoščal, ali uporabljate kaj drugega ?
5. Program za DL torrentov ?
6. Programi, ki so nepogrešljivi za povprečnega userja ?

Hvala & stick 2 topic!

wacko

Fizikalc
18. jul 2007
5.450
0
36
Sorry za blatenje topica, samo mi gredo na živce določene bebaste primerjave
grin1.gif

On topic:

1. Verjetno misliš nekaj takega ... cena je na strani.

2. Pomoje imajo še stare zaloge...

3., 4. ... nimam maca
tongue-1.gif

5., 6. Poglej na tale link... Top 100 mac apps

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Dodajam še eno vprašanje:

Na PCju že nekaj časa uporabljam iTunes, kjer imam glasbeno zbirko lepo urejeno (playliste, artworki, ...).
Na iMack-a bom prekopiral vso musko, dodajal artworke, liste itd ročno.. obstaja kaka hitrejša pot ?

suicidal

Pripravnik
22. jul 2007
600
1
16
Center
jaz sem kopiral vso iTunes Library iz Mac-a na PC tako, da sem kar celotno mapo iTunes dal na zunanji HD in potem na PCju v iTunes samo File -> Add to Library. Računalnik je sam prenesel ves artwork in vse podatke. Po moje bi moralo delovati tudi v smeri PC -> Mac enako.

frik

podporočnik
23. jul 2007
252
0
16
40
Domžale
Carino in DDV bo potrebno plačati

Citat:
Pošiljka blaga nekomercialne narave pomeni pošiljko blaga, ki je občasna, vsebuje blago, namenjeno izključno osebni uporabi prejemnika ali njegove družine, narava in/ali količina ne kaže na komercialni namen, skupna vrednost blaga ne presega 45 EUR in je poslana brezplačno.

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Bulšit. Sam sem pred pol leta prešaltal na MacOS in z največjim veseljem sem plačal 130 ojrov za upgrade na Leoparda. Pa ne zato, ker bi le ta imel toliko pomembnih novosti, ampak zato, ker se mi zdi prav tako.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Citat:
Uporabnik cbb pravi:
Bulšit. Sam sem pred pol leta prešaltal na MacOS in z največjim veseljem sem plačal 130 ojrov za upgrade na Leoparda. Pa ne zato, ker bi le ta imel toliko pomembnih novosti, ampak zato, ker se mi zdi prav tako.

Vsak se pač po svoje odloči. Jaz sem tudi na Macih pristal, prej pa sem bil na Linuxu. Windowsa nimam že od 2000 naprej in ga vsaj še nekaj let zagotovo ne bom pogrešal.

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
kak pa je pri macih z programsko opremo?

morajo biti posebej verzije za Mac al delajo tudi tiste, ki delajo na winsih?

recimo photoshop, dreamweaver, ....