Apollo heroj

krimec

Majstr
7. maj 2011
3.840
141
63
467716-post_slo.gif

Tudi jaz sem kot član PGD kar nekaj požarov dal skozi in se pridružujem napisanemu.
zmaga.gif

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.738
113
Kako je pa tole z našo vojsko?

Vlečejo bajne dnarje na misijah, obstrelili so pa mogoče eno da bi jaz vedel.

Kaj ni naloga vojakov, da umirajo.

rajko0028

Fizikalc
22. avg 2008
1.327
1
36
15 km SV od LJ
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
POLCAJI SO PAČ OCENILI, DA LAHKO TUDI BREZ POSEBNE ZAŠČITNE OPREME REŠIJO ČLOVEKA. In so ga. pa poglej na to malo drugače-koliko ljudi je bilo v bližini pa ni noben ocenil da se splača potruditi po nemočnega človeka? Pa mogoče so bili ljudje že prej pri požarju kot pa policista Vi bi pa čakali, da se prpeljejo gasilci lučkami. Mene boli to da človek tvega svojo glavo (pa naj bo to gasilec ali policist ali pa navaden občan) potem pa razni pol-osebki pametujejo da je to njegova naloga - zame je vsak heroj ki se poda v neznano nevarnost - kaj pa bi bilo če bi poleg žarišča bila plinska jeklenka? A bi potem pametovali tako kot pri Rut Pogornikovi - češ kaj je pa hodila gor pa celo koliko je stalo reševanje trupla ..... Vse po zakonu. Potem pa 5 let analizirat, v kateri sekundi je kdo kje za_jebal. A se sploh zavedate, da pri požaru pol minute pomeni ogromno časa, kjer se lahko razvije večji plamen, dim, plini, temperatura ...itd. Da lahko vstopiš v objekt tudi brez vsega, čez minuto pa tudi z najsodobnejšo zaščitno opremo več ne.
Ja.... očitno vas je nekaj tukaj, ki bi samo opazovali.... pa truplo bi si šli od blizu pogledat. In je še nekaj polcajev, ki so v podobnih situacijah ravnali enako, kot Apollo. Tri osebno poznam in sem videl. (brez rekla kazala). In verjamite, da niso te trije edini. Je pa res, da kolk poznam polcaje, da jih bi večina stisnla rep med noge. Eni pa ne in pač naredijo svoj posel pošteno.
alo... zdej pa pljuvajte kolk hočete.....

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Ali ni pritiskanje na SPAM bolano? Pusti človeku naj piše kar hoče, če ti ni všeč ga ni treba brati! To je prava demokracije, ne pa tako kot to delate vi s temi klicaji!
Seveda je pritiskanje na spam bolano, še posebej ker tip priznava da me ima na ignore in tako mojega pisanja sploh ne more brat.
Pač na nivoju razvajenega trmastega otroka, (čeprav so že v zrelih letih), ki mislijo da mora bit vse po njihovo.
Tako si pač režimski pisuni in lakaji predstavljajo demokracijo in svobodo govora.

Nazadnje uredil moderator:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Vredu, vsak ima svojo glavo.

btw, je kaj dobička od F1 iz Leclerca?

Ja, vsak ima svojo glavo. In v takih temah kot je tale, mu je treba spam pritiskat. Če pa v eni drugi temi nekomu da normalno informacijo, pa seveda ne. Pri njem je pač tako, da v določenem tipu tem avtomatsko kvasi bedarije in najeda. Itak se že iz odgovorov na njegovo pisanje in same teme vidi, kaj je v igri, sploh ni teba njegovih postov brat.

Za F1 v Leclercu boš moral pa vprašat lastnika, nimam pojma. Ugibam, da bi mu moralo kar nest, ene 2x sem se pri njem ustavil, pa je bil vedno kdo noter in kdo čakal na vrsto.

Nazadnje urejeno:

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Ne, Stankovič ima. Ampak ker smo mu (medijski) sponzor, nas je ful navesil okoli.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Sicer smo orenk offtopic, ampak moram, ker sem vsak dan tam.
Dvomim, da F1 v Leclercu laufa dobro, sploh ne med tednom, nisem še nikoli videl nobenega, za vikend pa je kdaj pa kdaj res kdo na formuli (vrste pa gotovo ni). Kar ni nič čudnega, glede na astronomsko ceno in nične popuste za daljši čas od osnovnega.

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
he he glej, kolk so razni civilisti kaj ocenili ne vem. Pri vsaki takšni piz_dariji imaš kup "zajcev", ki spizdijo, pametujejo in zmeraj in na vsakem požaru nekdo še nekaj v zadnjem trenutku nekaj rešuje. Dva požara nista enaka!! Nobena usposabljanja ti ne dajo večjega znanja kot intervencija. In če kdo misli, da vse zna, ga že naslednja pi_zdarija preseneti. Tudi poklicni gasilci (ki so 99 boljši od prostovoljnih) se vedno z nečim neznanim srečajo. V nobenem objektu ne veš kaj se skriva. Ali je plinska jeklenka, ali kakšna kanta bencina kje, kakšna municija, ...itd. Ko pišeš o neznani nevarnosti. A je katera nevarnost znana??? Nevarno se je voziti z avtom!! Sej se lahko drug zaleti vate, pa če si še tako previden. Kje si 100% varen?? In policisti, gasilci naj bi se zavestno odločili za poklic in naj bi vedeli da je poklic nevaren. (no, kolko policistov je naredilo "šnelkurs" samo zaradi plače pa ne vem. Kar velik). Bolano mi je mišljenje, da nekdo nebi nekaj naredil za nekaj sekund v dimu in bi raje pričakoval od drugega da naj to naredi po ognju. Čakanje je v večini takšnih primerov usodno. Bistveno je, da sam oceni ali bo šlo... ali ne bo šlo. Ampak hitro treba odločit...
In ker ni to tema o tem, ne bom pisal, kaj se zgodi, če gremo točno po zakonu nekaj reševati.

ps. Pišeš, da je zate vsak heroj, ki se poda v neznano nevarnost. potem je večina nas vseh tukaj HEROJEV, ke se upamo z avti, motorji , kolesi vozit. Polcaji in gasilci pa vsi po vrsti že ko so se odločil za ta poklic. Lepo pa vseeno je, da spoštuješ takšna dejanja.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik lanos pravi:
POLCAJI SO PAČ OCENILI, DA LAHKO TUDI BREZ POSEBNE ZAŠČITNE OPREME REŠIJO ČLOVEKA. In so ga.

A se sploh zavedate, da pri požaru pol minute pomeni ogromno časa, kjer se lahko razvije večji plamen, dim, plini, temperatura ...itd. Da lahko vstopiš v objekt tudi brez vsega, čez minuto pa tudi z najsodobnejšo zaščitno opremo več ne.

Ja, saj zato pa je zadeva ocenjena kot junaško dejanje. Reagiraš popolnoma instinktivno, ker si npr. jaz niti približno ne predstavljam, kako bi takrat primerno ocenil, v kakšnem stadiju je trenutno požar. Greš, če ti je notranji glas rekel, - oz. ne greš, če ti je rekel "Ne!"

Le zakaj je treba vleči čreva po tleh in po vsem možnem šudru v nedogled, če je pa zadeva tako človeška in razumljiva! Lahko si policaj ali pa navadna knjižničarka v - pač knjižnici. V danem trenutku reagiraš tako, kot je!

Zato je to herojsko dejanje! Šiht gor ali dol.

Nazadnje uredil moderator:

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Toda slej ko prej se razkrijemo, tako da je včasih kar preveč napadov, saj nismo neke tajne lože, temveč večinoma ljudje dobrega srca. Aja razni levičarji kot sta Pediater ali Gretzky tega ne razumeta!
Saj te jemljem z rezervo, ker je očitno da nisi ravno brihten.

Če se pa že morava srečevat na alterju, pa upam da se nama vendarle ne bo uspelo srečat v živo. Mater si nadležen.

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.068
6.259
113
blizu močvirne prestolnice
Že spet si pokazal pravi obraz, kje je tvoja opevana strpnost? Aja saj res, jaz nisem ne homosexualc, ne izbrisan niti kvazi levičar in potem ti ocenjuješ človeka preko računalnika!

Nazadnje urejeno:

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik 8888 pravi:
Že spet si pokazal pravi obraz, kje je tvoja opevana strpnost? Aja saj res, jaz nisem ne homosexualc, ne izbrisan niti kvazi levičar in potem ti ocenjuješ človeka preko računalnika!

ti si forum terorist...najedas v vsak temi s tvojo cerkvijo...ce pediater nebi bil strpen bi te banal ze 100x

lanos

Majstr
4. feb 2011
6.655
450
83
Citat:
Uporabnik Demz pravi:
Citat:
Uporabnik lanos pravi:
POLCAJI SO PAČ OCENILI, DA LAHKO TUDI BREZ POSEBNE ZAŠČITNE OPREME REŠIJO ČLOVEKA. In so ga.

A se sploh zavedate, da pri požaru pol minute pomeni ogromno časa, kjer se lahko razvije večji plamen, dim, plini, temperatura ...itd. Da lahko vstopiš v objekt tudi brez vsega, čez minuto pa tudi z najsodobnejšo zaščitno opremo več ne.

Ja, saj zato pa je zadeva ocenjena kot junaško dejanje. Reagiraš popolnoma instinktivno, ker si npr. jaz niti približno ne predstavljam, kako bi takrat primerno ocenil, v kakšnem stadiju je trenutno požar. Greš, če ti je notranji glas rekel, - oz. ne greš, če ti je rekel "Ne!"

Le zakaj je treba vleči čreva po tleh in po vsem možnem šudru v nedogled, če je pa zadeva tako človeška in razumljiva! Lahko si policaj ali pa navadna knjižničarka v - pač knjižnici. V danem trenutku reagiraš tako, kot je!

Zato je to herojsko dejanje! Šiht gor ali dol.
Ne pretiravat. Ne vem, če bi šel kater v kakšno takšno nevarnost, če bi vedel, da bo umrl. Lahko bi se pa kje vmes res kaj zalomilo. Tud umakniti se pravi čas nazaj, če ne gre drugače. Jaz bi temu rekel, da je pametno ocenil zadevo, šel in stvar rešil. Seveda je imel jajca, moralno dolžnost kakor tudi poklicno. Ampak to ne pomeni za ceno svojega življenja. O tem primeru ne vemo mi nič.... vedo tisti, ki so bili zraven. (menda je bil celo alteraš, kar niti ni pomembno, debata se je pa res zaradi njega razvila.)
Vsem ostalim, ki pa bi lahko komu pomagali, pa nočejo prav zaradi mišljenja da "to ni moja dolžnost" so pa "zajci" "pi...",. Pravim, tisti ki bi lahko... sem ne mislim ljudi, ki imajo lahko kakšen strah pred ognjem, dimom, utesnjenostjo, jih hitr panika zagrabi..itd.
Sicer mi je pa beseda "heroj" nekak .... ne vem. V partizanskih časih so omenjal heroje, pa v balkanski moriji je tud vsak drugi oficir
"herojski umro od snajperskog hitca, dok je spašavao ranjenog drugara".
Torej bolj mi je normalno, da so pomagali v nesreči. Ni mi pa normalno in pošteno, da se okol takšnih nesreč zbirajo firbci, pametnjakoviči, kritizerji, pomagati pa enostavno "nočejo".
Na organ mi gredo te zadeve še najbolj zato, ker sem pred leti bil slučajno v objektu, kjer je zagorelo v kuhinji. Tip, ki je prvi opazil dim, je samo nekaj mahal in potegnil črto čez vrata. Še dobro, da smo šli gledat, kam jo je ucvrl in zakaj tako na hitro. Pa smo videli dim in tudi že ogenj. In ni hotel pomagati, čeprav smo ga klicali. Z neko žensko sma potem do prihoda gasilcev z gas. aparati zadrževala, da se plamen in posledično temperatura ni razširila. Kadilo se je pa tako, da prsta ni bilo videt pred sabo. To sem napisal samo zato, ker če bi bili vsi takšno kot tale moj "primer" bi stavba pogorela do temeljev. Sem pa tega "zajca" lasnoročno potegnil in policijskega avta, kjer se je silil, nudil, pametoval....itd z izjavami, da je vse videl. Videl ni nič, razen vrat skozi katere je spizdil in dima ki je kasneje prišel skoz ta vrata. In mogoče bi lahko stvar rešili z manj škode, da smo hitr skupaj že prej pogasili, ne pa da smo kasneje samo še omejevali ogenj.
ok...pripravljen sem na pljuvanje...