Apache Open Office

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Kupil sem nov računalnik s predinštaliranimi Office 365. Ker ne mislim za nih plačevati 10 € na mesec, me zanima kako se obnese Oppen Office.

Ker imam v službi opravka z MS Office s pisanjem člankov v Wordu, analizami podatkov v Ekcelu, predavanji v PPT, me zanima ali bi bili na domačem računalniku Open Office kompatibilni z MS Office. Ali bi lahko iste dokumente urejal tako z MS Office kot Open Office?

Ima kdo izkušnje s tem? So kje težave s prepoznavanjem fontov, črk, karkoli? Torej na kratko, ali bom bi bil Open Office v moje primeru ok ali ne?

Hvala in lp, Aleš

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.252
328
83
Kar nekaj jih uporablja Libreoffice, podobno, gre za dva forka iste zadeve.
Ne glede na to katerega boš izbral boš v večini primerov (če ne gre za zahtevne dokumente) lahko odprl, bral, popravljal in shranjeval. Font je font, če je nameščen ni problema. Samo tapravi format shranjevanja moraš izbrati. Recimo po defaultu nastaviš da ti shranjuje v formatu Office 2003 (.doc) - oboje, tako doma kot v službi, pa je OK. Oz. malo poeksperimentiraj s formati.
Je pa tako da kakšne kompleksne reči zna kdaj pa kdaj razmetat (recimo kakšne hude gnezdene tabele v Wordu...). Za navadno besedilo je povečini ok.
p.s.: Črka p se ti zatika...:). Appache = Apache, Oppen = Open.

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Ne, ne splača se hecat. Zato pa sprašujem, ker ne poznam te brezplačne nadomestke. Najlepša hvala za informacije. Nisem si mislil, da je na mimovrste ceneje kot direktno na Microsoftu.
Hvala obema. PP sem popravil
smile-1.gif

LP,

Nazadnje urejeno:

alesn

Pripravnik
19. jun 2012
391
12
18
Bom kupil Office 365 za študente in zaposlene na fakultetah za 79 € za 4 leta.
lp