Another one bites the dust

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Uporabnik softi pravi:ok..in predsednik ostane ziv, vmes pa 6 mrtvij jna

[/QUOTE]

In? Kaj ima to pri vsem tem... A tebi ne kapne da bosanska stran nima interesa ogrozati kolone ,ker potem vse skupaj nima smisla. Cela poanta kolone je da se resi predsednik. Ce bi jim bilo vseeno bi komando II oblasti odsekali in sestradali. Pa niso Lahko bi pobili vse po vrsti. Konec koncev bi to lahko storili tudi potem ,ko so bili pripadniki JNA zajeti. Pa niso. Prav zaradi tega Kukanjac obtozuje Beograd in je Alijo.

Sicer je bilo po tvojih linkih v koloni:
#1 link:
Prema podacima MUP-a Republike Srpske, u tom napadu ubijena su 42 pripadnika JNA i civila, među kojima pet oficira, 73 osobe su ranjene, a 215 zarobljeno ili oteto .

#2 link:
U Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu obeležena je 19. godišnjica stradanja vojnika tadašnje Jugoslovenske narodne armije kada je ubijeno više od 40 vojnika i oficira .

Kaj ti beres?!
stupid-1.gif

Ali drugace...

Tvoja izjava:
Citat:
a se spomnis uni JNA vojakov, ki so jim tvoji rpesekal pot za un vozili, jih pod ceradam pobili kot pse
je bila konkretna laz?
priden.gif

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jaz ne berem nič. sem sam nalepil linke

tole si suvereno napisal
'Ce bi jim bilo vseeno bi komando II oblasti odsekali in sestradali. Pa niso Lahko bi pobili vse po vrsti. Konec koncev bi to lahko storili tudi potem ,ko so bili pripadniki JNA zajeti. Pa niso.'

lahko bi pobili vse. ker so se mal igrali kaj bi lahko, so nahebali.
in spet. bolani umi na nasprotni strani so vredni obsodb.

seveda ti podpiras vsa dejanja patrioptske lige, zelenih beret in podobnih jajc..drzi?

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Aha... lepis linke na slepo. Za koga pa lepis in ponavljas lazi?

Niso ubili vse ,ker nimajo vsi IQ spuzve. Genocid, usmrtitve, posilstva, ipd ni bil del programa bosanske vojske. Btw, tudi ranjeni pripadniki iz tuzlanske kolone so sli domov.

p.s.: seveda

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ti lahko verjames svojim zgodbicam..pač eni vemo kaj je vojna, kaj je vojska, kaj je horda ncionalistov in fanatikov..pa naj bodo te ali one sorte.

pod črto
jaz bi mladiæa obesil, če bi mi le dali priložnost

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
To niso moje zgodbice... Jaz sem vse lepo argumentiral... V startu si lagal.
Citat:
a se spomnis uni JNA vojakov, ki so jim tvoji rpesekal pot za un vozili, jih pod ceradam pobili kot pse

Pod cerado ni umrl nihce. Zrtev je bilo (6 in ne 40) in umrle so v zaprtem sanitetskem vozilu med voznjo. V vozilo bi lahko bil kdorkoli. Celo predsednik. Kolona se je presekala po njihovi smrti. Zajeti so danes zivi. In to je verzija nekoga ,ki je bil v koloni in vse skupaj dozivel. Poveljnika vseh JNA vojakov v tej koloni.

Ce bi kdorkoli imel zeljo kogarkoli "postreliti kot pse" bi bili danes vsaj si zajeti po sekanju kolone mrtvi?! Kaj pravis?
priden.gif

To je uradna verzija, ti imas pa svoje zgodbice in neprebrane
crazy1.gif
linke anonimnih strani.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.529
5.698
113
Sicer nevem čist točno kaj hočta ker sta izgubila mal nit...

Mi je pa nekak jasno da top ni frči da ga mal sfriziraš pa bl ubija
smile-1.gif

Za tak masakr z eno!!! granato je še men lajiku jasno da se je mogu konstruktor tega topa rodit očetu Škotu pa mami gorenjki
hysterical-1.gif
da so pa zeleni radi bombe nastavljal pa svoje kosil po tržnicah pol pa to za bonus pike pr UN to srbom obešal pa tud vemo

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Ekspertiza (fiznicnih ostankov granate, fotografije, rekonstrukcija, itd, itd) je bila ze zdavanj javno objavljena. Nihce nikoli (niti Srbi) ni trdil da je slo za j. pohodno mino
bonk.gif
Poleg tega je ogled opravil opravili opazovalci UN in UPROFOR. Enotna ugotovitev je da so 130mm granati izstrelili topa M46 postavljenega v vasi Panjik (Ozren).

Daj prosim link do fotografij. Najbolj me zanima tisti golf, ki je stal poleg eksplozije in ostanki granate. Ne granat.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39

Citat:
Pripadnici JNA, uglavnom mladi vojnici, bespomoæno su sedeli u vozilima i na kamionima, a, prema svedočenjima preživelih, likvidacije su bile brutalne - napadači su izvlačili nenaoružane vojnike, oficire i civilna lica koja su uz ponižavanje, ranjavali i ubijali na ulici.

"Mogao sam da vidim kako vojnici teritorijalne odbrane proturaju cevi kroz prozore civilnih automobila, koji su bili deo konvoja, i pucaju. Video sam kako se krv sliva niz vetrobrane kola", napisao je u svojoj knjizi, Čuvar mira - put u Srajevo, general Mekenzi.

Citat:
u tom napadu ubijena su 42 pripadnika JNA i civila, među kojima pet oficira, 73 osobe su ranjene,

Za pol srbske granate, ali pa še toliko ne...

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
hja, ka pa vem, nisem bil tam, ne morem soditi . čisto tehnično gledano pa ja peechckeen dim

drugače pa je vsaka vojna tragedija oz milijone tragedij

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.698
113
Sam jst vseen ne vrjamm da lah ena granata tak masakr nardi! Kpol če ma že u bosni na muslimane tak izkoristek....kaj bi blo šele v Iraku...bi se 2 razstrelila pa bi Allahu takoj devic zmanjkal
hysterical-1.gif

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.903
114
63
štajerska
ena granata te tudi iz rova ven potegne, če pade zraven rova. podpritisk itd.
ena defenzivna ročna bomba, ali pa tiste odskočne mine, ki imajo 200 g TNT notri naredijo v krogu 10 m pravo štalo .
te granate pa imajo nekaj kilogramov eksploziova not. šrapneli in pritisk anrdijo svoje. v krogu 50 m ponavadi ni preživelih

Case: Tuzla square “Kapija”

Nazadnje urejeno:

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik patriot pravi:
Citat:
Uporabnik eazy pravi:

Ekspertiza (fiznicnih ostankov granate, fotografije, rekonstrukcija, itd, itd) je bila ze zdavanj javno objavljena. Nihce nikoli (niti Srbi) ni trdil da je slo za j. pohodno mino
bonk.gif
Poleg tega je ogled opravil opravili opazovalci UN in UPROFOR. Enotna ugotovitev je da so 130mm granati izstrelili topa M46 postavljenega v vasi Panjik (Ozren).

Daj prosim link do fotografij. Najbolj me zanima tisti golf, ki je stal poleg eksplozije in ostanki granate. Ne granat.

ENG

BOS

Tudi Golf je notri nekje pri koncu...

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:pa tud vemo

Kdo je poleg tebe to ugotovil?
smirk-1.gif
Se ne pocutis debilno ,ko filozofiras o tem kako je nekdo nekaj podtaknil ce je ves da je zaradi grantiranja samo v Sarajevu umrlo 13.000 ljudi, od tega 1600 otrok.

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.698
113
Maš na fartisu prov dokumentarc o razpadu Yu al srebrenici kjer obdelajo ta dogodek...pejstam kbom domo prišo!

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Maš na fartisu prov dokumentarc o razpadu Yu al srebrenici kjer obdelajo ta dogodek...pejstam kbom domo prišo!

Ta dogodek je obdela se kje drugje poleg fartisa... sicer je pa uraden izgovor (by Karadzic) da so granato izstrelili muslimani. Drugi uraden izgovor (by Karadzic) da sploh ni bilo mine ali granate in da so zrtve lutke iz gledalisca.

Kamele0N

23. jul 2008
42.529
5.698
113
Tržnica naj bi bla minirana...ruskim UN čeladm ni uspel najdt hilzne od granate...pa še par neskladij so ugotovil med preizkavo