Če imaš minuto te prosim za izpolnitev ankete o domačih mesnih izdelkih.
https://www.1ka.si/a/155783
Hvala že vnaprej!
https://www.1ka.si/a/155783
Hvala že vnaprej!
To niso razponi končne cene ampak razponi razlike, ki si jo pripravljen doplačat za domače izdelke.Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Izpolnil, le tisti cenovni razponi so me malo zmedli (ali pa sem površno prebral), sem mislil, da pod 5€ za kilo ne dobiš nič domačega.
Jaz npr. plačam za paket govejega mesa (vsega nekaj) 60 € (6 € za kilogram), pa je ta paket vreden vsakega evra.Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Kmetje bi vsi klali doma, ce bi se nasli kupci ki bi placali redno trgovinsko ceno mesa. Tako pa pricakujejo meso za "pol cene" v trgovini. Tukaj pa se kmetu ne splaca vec doma zajebavat....
Tako pa potrosnik primerja ceno svezega mesa ki je se vceraj ali celo danes dihal in mesa v akciji ki je lahko ze x let po skrinjah aoi pa je kaj drugega z njim narobe.
Meni ni škoda dat dvojni znesek za nek izdelek, če je res domač. Rdečega mesa v trgovini že nekaj let ne kupujem, perutnino pa le, če ni druge možnosti. Mesne izdelke (prekajeno meso, klobase, zaseko ipd.) pa večinoma kupujem pri lokalnem mesarju, ker je okus neprimerljiv s trgovinskimi izdelki. Občasno kupim kak mesni izdelek tudi v Mercatorju, ampak samo tiste, ki so na posebnih policah od domačih proizvjalacev (raznorazne kmetije).Citat:
Uporabnik Generik pravi:
Hvala vsem, ki ste izpolnili anketo.
@sistemik: V konkretnem primeru je mišljeno pod domače to, da gre za domače mesne izdelke. Domače konkretno pomeni v tem primeru vertikalno integracijo - doma vzrejene živali (zakonska zahteva minimalno 50% lastne vzreje), lastna klavnica (odobreni obrat) in lastna predelava (registrirani obrat). Vse na istem dvorišču, isti lastnik, ista kmetija...
Komentar?
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Želim si najt le še nekoga, ki bi paketno prodajal svinjino, ali pa še boljše, kjer bi lahko kupil polovico prašiča. Seveda vzrejen na klasičen način, ne na podlagi umetnih hranil.
Citat:
Uporabnik sistemik pravi:
Na krmila sem mislil.
Sem lani od tiste ženice, pri kateri kupujem jajca, uspel odkupit nekaj kg svinjine, ko je imela doma koline (vzreja na stari način, kar zraste doma na njivi in vrtu, to prašič dobi za jest). Kakšen je bil okus mesa, ne rabim govorit...
Citat:
Uporabnik msenjur pravi:
Sam, a to majo kmeti vse legalno za prodajo? Mislim hladilnice in predelovalnice? Ker pri nas je to vse bolj na fuš, iz garaze.
Ce ima kmet vse po reglcih, mora dat kar nekaj vlozka v prostore verjetno?