Android za v zep

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
A sploh še obstaja pametni telefon, za katerega ne potrebuješ nahrbtnika, da ga lahko prenašaš?

4 leta stari S3mini je kar konkretno zdelan in bo počasi treba nekaj novega nabavit.
Ko sem 2 leti nazaj naložil en rom brez Samsungovih drekarij, se telefon niti enkrat ni obesil, vse deluje še VEDNO gladko, brez problemov.

A je kaj takega na trgu, da deluje zanesljivo, hitro, in da je v velikosti S3mini? Ajde mogoče požrem par mm razlike. Ampak govorim dobesedno o par mm. 2-3. 5mm večji se mi zdi že preveč. Mater, a samo še dilce za kruh rezat izdelujejo?

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Po dimenzijah je Motorola še najbližje. Drugače pa gledam, da pod 125mm ni praktično nobenega telefona več...
Se bom moral očitno sprijaznit z malo večjim telefonom.

dune

Fizikalc
26. maj 2014
1.432
39
48
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Drugače pa gledam, da pod 125mm ni praktično nobenega telefona več....

Je , samo ni android. Je pa daleč najboljši kompakni telefon.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.005
1.894
113
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Po dimenzijah je Motorola še najbližje. Drugače pa gledam, da pod 125mm ni praktično nobenega telefona več...
Se bom moral očitno sprijaznit z malo večjim telefonom.

vsi smo se mogli, pa nismo zato neke drame zganjali. Ok enega cudaka tukaj se imamo, ki vztraja na neki predpotopni nokiji in se celo trdi da je ta skoraj enaka modernim aparatom

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Saj meni ni pomembno, da je zadnji model. Zakaj bi [cenzura] taško nosil zaradi telefona?
S4 mini je tudi ok. Dimenzijsko kul. S5mini je že prevelik.

22. jul 2007
13.536
1.732
113
124
Sam imam htc-ja m7-4,7" in z lahkoto naredim počep v ozkih kavbojkah, pa tudi strah me ni "bending-a", ker je kompaktno narejen.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Enake pomisleke sem imem tudi jaz, ko so začele ''televizije'' prihajat ven, tam nekje s prihodom Samsunga S2, pa zdaj normalno spravim v hlače 5'' telefon. Edino pri ozkih kavbojkah ni ravno fajn, ko se vsedem ga dam vedno iz žepa.

disc

Guru
4. feb 2011
2.446
558
113
Imam sony Z3 compact in mi je super zadeva. Za moje potrebe zelo zmogljiv + dovolj majhen da me ne moti, če a imam v žepu.

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Načeloma je kul z3 kompakt. Sem pa navajen Samsunga, kjer mi je blazno priročen dialer - se pravi slide levo sms, desno klic. Da imaš z3 in si naložiš aplikacijo gor, ki to omogoča, je slabše kot nič.
Druga stvar, ki jo ima Samsung in mi je vrhunska je pa dnevnik, ki ti beleži smse in klice. Se pravi, nekdo mi pošlje sms, odprem dnevnik, in ga imam noter, slide desno in že kličem. Na Sonyju te opcije ni.

Tako da bom po mojem kar s4 mini vzel, če ne bo lepega, pa z3 compact. Kupujem pa brez vezave.

Če je obstaja kakšna stran s telefoni tudi v tujini(EU), da si malo pogledam, se priporočam za link.

Aja, še nekaj glede velikosti - vedno vzamem telefon s sabo, ko grem laufat ali kam v hribe(pač da mi beleži čas, razdalje itd). In ga vržem v žep v kratke hlače in nič ne moti, pa tudi ne pade ven, če je žep bolj plitek.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik upiwaly pravi:
Aja, še nekaj glede velikosti - vedno vzamem telefon s sabo, ko grem laufat ali kam v hribe(pač da mi beleži čas, razdalje itd). In ga vržem v žep v kratke hlače in nič ne moti, pa tudi ne pade ven, če je žep bolj plitek.

Potem pa skoraj moraš vzet Z3, ki je vodoodporen
wink-1.gif

Tega 'slajdanja' nisem nikoli uporabljal, ga je S4 sploh imel? Na neke funkcije se ne preveč navadit, jih proizvajalci ali novejša verzija Androida hitro pokopajo.

Cene lahko pogledaš na www.geizhals.eu tudi na eBayu se najde veliko novih.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.373
167
63
38
A kdo ve, kje bi pri nas še dobil Z3 Compact? Oz. a Sony ima EU garancijo, ali ne?

Z5 compact mi je petarda, ampak majčken predraga.
wink-1.gif

srv

Fizikalc
27. avg 2008
1.488
29
48

Sony ima EU garancijo, velja pa v primeru, da se določen telefon prodaja v državi, kjer želiš uveljaviti garancijo. Z3c se je prodajal v SLO tako velja EU garancija tudi pri nas, če ga kupiš zunaj. Če bi pa zunaj nabavil phone, ki se pri nas ni uradno prodajal, pa ne moreš uveljaviti garancije pri nas.

Vzemi ga na Amazon.de, boš vsaj dobil telefon prve klase. Naši vedno vlečejo neke Zweiteklasse, da ga dobijo čim ceneje in prodajo čim dražje
evil.gif