Android tablica ali iPad

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Res je... OSX postaja vedno bolj touch friendly, kar namiguje, da bodo macbooki zelo verjentno v relativno bližnji prihodnosti dobili touchscreen. Ampak še vedno bo iOS ločen od OSXa... eno bo za tablice, drugo pa za računalnike.

Strinjam se tudi, da v prenašanju podatkov iPad ni na nivoju Androida... ampak "praktičnemu" oz. "resnemu" delu tablice (trenutno) pač niso namenjene. Namenjene so brskanju po spletu, preburanju mailov, hitremu dostopu do raznih podatkov, hitremu nadzoru in upravljanju resnih aplikacij na daljavo, igranju iger (po tržnemu deležu je to verjetno največji del pogače), ipd. In za take stvari je iPad odličen, Android tablice pa v povprečju dobre (večinoma pogorijo ravno pri igrah in kvaliteti nekaterih (ne vseh) aplikacij).

Kdor išče nadomestilo za PC, si pač ne bo kupil iPada (ker bo razočaran)... ampak si upam trditi, da je tudi Android daleč od nadomestka za PC.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
jaz sem začel službeni prenosnik kr dostikrat puščat v nahrbtniku odkar imam iPada ...
smile-1.gif

je pa res da ne kopiram 50 gb sem pa tja dnevno tak kot eni
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Jst večkrat razmišljam kako bi pc od punce zamenjal z androidno tablico.
Malo jo opazujem kaj dela na računalniku in potem odlašam nakup:)
- wordow dokument s tabelami Polaris office na SGS2 ni znal vsega pravilno prikazat.
- s fotičem slikari in potem slike prenaša na pc, izbrane slike pomanjašat in jih poslat po mailu ali preko cms objavit na spletni strani (zataknilo se mi je kako več fotk hkrati pomanjšat), ter če se bo cms (mislim, da je joomla) razumel z androidom
- lepljenje slik v wordove dokumente
- priklop 22" monitorja in wireless miške ter tipkovnice, še kak usb ključek in občasno fotič ali čitalec kartic (kako vse to hkrati da bo 100% delalo, kot dela sedaj na pc)
- skener:)?? (printanje bi se vrjetno nekak dalo rešit brezžično)

Na avtorja teme samo v razmislek, ker se mi zdi, da je dost hitro ovrgel misel o netbookih.
- glede na vse zahtevano bi morda res bil boljši kak apple Air, ki baje zdrži tudi 6-8h dela.
- glede office programov je po mojem sigurno več podpore pri zahtevenjših dokumentih
- samo še bolj čudno bi zgledal z njim fotkat, ko boš s tablico:))
- predvidevam, da se gre za nekakšno "pešaško" terensko delo. V primeru da moraš stoječki izpolnjevat obrazec je tukaj tablica vrjetno boljša. Če pa se lahko vsedeš pa po moje Air spet zmaga.
Aja, pa ne vem če obstaja Air, da lahko vstaviš sim kartico? Morda ima konkurenca kaj.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
V osnovi si zgrešil bistvo. Prihodnost ni v prenašanju podatkov, prihodnost je v centralizaciji podatkov, ki so dostopni kjerkoli in kadarkoli. Pri tem pa bo poskrbljeno za avtomatski backup. Ponavadi pa ne rabiš v vsakem trenutku vseh podatkov. Na prenosno napravo preneseš samo minimum, ki ga potrebuješ. Nič več sinhronizacij med napravami.

Pa da se ne bo kdo obesil na to, da ne zaupa applu ali dropboxu svojih podatkov. Obstajajo alternative, kjer podatki ostanejo pri tebi, že omenjeni Webdav recimo. Tudi to je oblak.

Glede windows 8 tablic, pa upam, da niso prevelika pričakovanja. Te večinoma ne bodo poganjale desktop aplikacij, ampak samo posebne, ki bodo pisane za mango vmesnik. Vsaj tiste, ki jih bo poganjali arm procesorji.

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Nikoli ne bom razumel, zakaj imate nekateri tak fetiš na vtikanje razno raznih zadev v tablico. Prej ko se boste sprijaznili, da so kabli in kartice preteklost, bolje bo. Namesto sd karic je network storage. Namesto hdmi je pa brezžično predvajanje.

Se popolnoma pridružujem tvoji dilemi,.. samo vsepovsod, kamor koli prideš nimaš možnosti brezžične povezave,... na projektorjih starejšega datuma npr., kjer je edini vhod VGA , lahko o brezžičnem predvajanju samo sanjaš,.... oky, če imaš neomejeno denarja in voziš s seboj prikolico z vsemi dodatki: adapterji, kabli, modemi, usmerjevalniki,.. itn,..
smile-1.gif

Moongoose

Pripravnik
12. apr 2008
718
1
16
41
Citat:
Uporabnik doto pravi:
V osnovi si zgrešil bistvo. Prihodnost ni v prenašanju podatkov, prihodnost je v centralizaciji podatkov, ki so dostopni kjerkoli in kadarkoli. Pri tem pa bo poskrbljeno za avtomatski backup. Ponavadi pa ne rabiš v vsakem trenutku vseh podatkov. Na prenosno napravo preneseš samo minimum, ki ga potrebuješ. Nič več sinhronizacij med napravami.

Nekako ni opcija s trenutnimi hitrostmi in cenami mobilnega omrežja, se ti ne zdi
smile-1.gif
Dokler te stvari ne bodo rešene je lokalna shramba podatkov še vedno bolj zanesljiva in neprimerno cenejša opcija.

Drugače pa ste preskočili eno zahtevo uporabnika N560, in to je

Citat:
- dober predvajalnik clipov s končnicami: .avi, .mp4, .wmv;

Kolikor vem apple naprave nič od tega ne predvajajo brez konverzije, medtem ko je samsung znan po tem da v svoje rome nameče tisoč in en kodek za vse mogoče formate pod soncem.

GrandFelix

Fizikalc
15. feb 2011
1.453
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:
Citat:
Uporabnik doto pravi:

Nekako ni opcija s trenutnimi hitrostmi in cenami mobilnega omrežja, se ti ne zdi
smile-1.gif
Dokler te stvari ne bodo rešene je lokalna shramba podatkov še vedno bolj zanesljiva in neprimerno cenejša opcija.

Citat:

Kolikor vem apple naprave nič od tega ne predvajajo brez konverzije, medtem ko je samsung znan po tem da v svoje rome nameče tisoč in en kodek za vse mogoče formate pod soncem.

467716-post_slo.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Moongoose pravi:

Citat:

Očitno bolj malo veš. Jaz vse to brez problema in konverzje gledam na iOS.

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Res je za take primere pa si preneseš datoteke, ki jih rabiš, tam, kjer je wifi, če v naprej veš, da jih boš potreboval. In to vse preko tablice brez uporabe kablov in pretvornikov.

Projektorji so pa problem za vse tablice. Vga priklopa nima nobena, hdmi adapter se pa dobi tudi za iPad. Čeprav je boljša varjanta airplay v povezavi z appletv modulom., ali računalnikom z xbmc.

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Pozdravljeni!
Tale prošnja je namenjena uporabnikom, beri expertom, ki že uporabljate ali Samsungovo tablico Galaxy TAB 10.1 ali Applovo tablico iPad 2 oz. iPad in imate na njej nameščen Apps, s pomočjo katerega bi mi bili pripravljeni narediti preizkus powerpointove diaprojekcije ter mi nato posredovati vašo uporabniško izkušnjo.
Torej, kdor bi se bil pripravljen v teh prazničnih dneh malo pozabavati s powerpointovo projekcijo, meni pa posredovati prepotrebno uporabniško izkušnjo, naj mi piše na mail: dol19580@gmail.com , kjer bo s povratnico dobil 5MB veliko projekcijo in navodila, kaj preizkusiti ter katere podatke mi posredovati.
Prosim, da se javljate res samo tisti, ki imate tablice in ste mi pripravljeni narediti uslugo. HVALA!
nahrung002.gif

P.S.
Ko pišeš, navedi prosim, s katero tablico razpolagaš in s katerim programom nameravaš opraviti preizkus!

Nazadnje urejeno:

N560

Pripravnik
6. okt 2007
88
0
6
Vsem, ki ste bili tako dobri, da ste si vzeli čas in mi pomagali preizkusiti pps, se najlepše zahvaljujem!
nahrung002.gif

verma

Pripravnik
2. nov 2011
258
10
18
Kaj pravite na tablico Prestigio MultiPad PMP5097 WiFi Tablet?
Kje bo cena najbolj ugodna?

lp

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Res je... OSX postaja vedno bolj touch friendly, kar namiguje, da bodo macbooki zelo verjentno v relativno bližnji prihodnosti dobili touchscreen. Ampak še vedno bo iOS ločen od OSXa... eno bo za tablice, drugo pa za računalnike.

Strinjam se tudi, da v prenašanju podatkov iPad ni na nivoju Androida... ampak "praktičnemu" oz. "resnemu" delu tablice (trenutno) pač niso namenjene. Namenjene so brskanju po spletu, preburanju mailov, hitremu dostopu do raznih podatkov, hitremu nadzoru in upravljanju resnih aplikacij na daljavo, igranju iger (po tržnemu deležu je to verjetno največji del pogače), ipd. In za take stvari je iPad odličen, Android tablice pa v povprečju dobre (večinoma pogorijo ravno pri igrah in kvaliteti nekaterih (ne vseh) aplikacij).

Kdor išče nadomestilo za PC, si pač ne bo kupil iPada (ker bo razočaran)... ampak si upam trditi, da je tudi Android daleč od nadomestka za PC.

No ja, ne vem, kaj ti pod resno delo smatraš??? Jaz na sestanke nosim samo še iPada, imam I. verzijo in mi za vse moje potrebe
zadošča. Tudi za zajemanje manjše količine podatkov ni problema. Pravzaprav je bil odličen nakup, saj me mnogokrat reši nošenja kupa nepotrebne prtljage.

V določenih momentih je odlično nadomestilo za PC, ne pa v vseh. Je pa odličen rokovnik, zbirka vseh dogodkov, In vse, kar je pripravljeno na PC-ju imam vedno pri roki. Igric pa sploh ne igram na iPadu.

Odvisno od poklica do poklica. Kot sem rekel, zame predstavlja v določenih situacijah bingo. Za nekoga drugega pa je morda neuporaben. A vse poæez pa res ne moremo govoriti. Ni resnice za vse
cheer.gif

nahrung002.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Jaz samo pogledam teme težav uporabnikov Apple tablic/telefonov (jih skoraj ni) in XX strani težav uporabnikov Samsunga in drugih generikov, pa mi je jasno, kaj izbrati.

Ausc

Pripravnik
10. sep 2011
584
1
16
Sam se tolcem po glavi, zakaj nisem kupil ob prihodu ipada 3 rabljene 2-ke. Takrat so se 16gb wifi verzije prodajale po 250€ (jih je bilo kar nekaj), sedaj pa pod 300 ni sans da kje dobis..