Android tablica ali iPad

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
No mal maš smešne izjave a ne. Novega učenja?
hysterical-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Ne vem koliko izkušenj maš ti s povprečnimi applovimi verniki, ampak oni se morajo prepogosto učit, ko primejo kaj drugega v roke
smile-1.gif
No itak imajo odpor do vsega drugačnega in odpor na koncu itak zmaga...

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Kaj je narobe s iTunesi, da je vedno toliko govora cez njih? Nisem sarkasticen, resno me zanima...

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
No itak imajo odpor do vsega slabšegain odpor na koncu itak zmaga...

Flame mode on:

Saj vem da si takole mislil
evil.gif

Jaz osebno raje vidim lepši tekoči pregledni UI, ko to, da bom diske gor tlačil in uporabljal neke widgete, ki mi bodo baterijo kurili in prikazovali neke bedne podatke. Sem uporabljal Androida pol leta pa nisem našel enega widgeta, ki bi ga uporabljal, pa sem jih mel nameščenih par deset (pridejo z aplikacijami).

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Saj veš, da si poseben in da pri vernikih potekajo v možganih posebni procesi, ki z razumom nimajo veze
tongue-1.gif

mataur

Pripravnik
10. jun 2010
52
0
6
Grosuplje
Pa da damo mal na stran OS pri obeh in kako rečemo o obliki, razliki v uporabnosti...
moje opažanje...oblika pri applu mi bolj leži v roki, pri srfanju, branju knjig, stripov...samsung boljši pri gledanju video vsebin fotkah,...
samsung mi je na uč lepši, elegantnejši, v originalnem ovitku strupen... S amolet zame en najboljših ekranov, barvno in svetlobno lepo uravnovešen...obema nujno manjka usb in sd vhod (pustmo samsungove adapterje, ki so nerodni in grdi...) oba sta odločno predraga glede na uporabnost, zame osebno oba prevelika za mobilno uporabo, za kar naj bi bila namenjena...drobovje imata oba dobro in zmogljivo...pa še kaj bi se našlo...evo vam kost za obiranje, da se ne boste sam o OSu pričkal...hehe
P.S.
v družini imamo oba...jest pa tegale gledam, pa čeprov laufa na 2.3 in ne na 3.2 A. Mi dimenzija, HW in cena najbolj odgovarja glede na mojo uporabo...

http://etrgovina.mobitel.si/katalog/posebna-ponudba/mobiteli/1587/

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Lateral pravi:
Kaj je narobe s iTunesi, da je vedno toliko govora cez njih? Nisem sarkasticen, resno me zanima...

Predvsem to, da so nameščeni le malo kje. Torej, če si želim na tablico namestiti film, jo lepo priklopim preko USB kabla in že imam usb host in je to to. Drugače pa mi sam princip delovanja z knjižnicam nikoli ni bil všečen oz. imel sem pred leti enega ipoda, katerega sem po enem tednu drkanja z libary na itunsu lepo pospravil v predal.

Drugače pa glede widgetov. Če ti ne pašejo jih pač nimaš, v čem je problem? Meni je všeč, da samo da prižgem ekran takoj vidim katere opravke imam še za narediti, začetek zadnjega maila in podobno. Če tebi to ne paše jih pač ne uporabljaš in si na istem kot pri iOS
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
A si nor, da bi dal 400€ za prazgodovinsko skropucalo z androidom 2.3? :D

7" tablice so še kakšne druge, bolj moderne.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Jaz bi počakal na Galaxy tab 7.7, kateri mora biti kmalu na voljo in bo cela živav
smile-1.gif

Drugače pa mislim, da se je celo govorilo, da naj bi Flayer dobil ICS
smile-1.gif

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
HTC in njihov ICS kastriran s sensom mi ni všeč. Sem ga probal na sensationu in se mi zdi, da so izgubili bistvo ICS-ja.

Drugače pa tab 7.7 in tab 7 plus bosta po moje dobra izbira.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Imas iphone, sedaj pa neves al os al android? Mislim da si si sam odgvoril na vprasanje, z zadnjim delom tvojega posta.

Imam ipad2 in ipad2 3g wifi, pa ti recem, da je ni jače table. Res da jih nisem dost sprobal na dolgi rok, ampak pred dnevi sem bil v MM
In sem jih stestiral ene 10, nevem, ne sedejo mi nikak. Ce mas iPhone, pol ni vprasanje kaj bos dalje kupil...

In se ipad je bolj razsirjen, jaz preko fejstajma komuniciram z ene 15imi, ljudi ki jih poznam z ando tablico, pa lahko prestejem na prste lesarske roke,

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Če tebi to ne paše jih pač ne uporabljaš in si na istem kot pri iOS
smile-1.gif

Nisem na istem. Manjka mi cel kup aplikacij. Čeprav ima x škatlo in računalnik, vseeno veliko raje odigram kako igro na tablici. Prirejenih aplikacij za tablico pa je še vedno v marketu dokaj malo. Potem so tu še razne revije, stripi, ... Tudi video vsebine predvaja vse formate in to brez da bi jih prenašal na iPada, direktno preko sambe ali ftp-ja. Res ne vem, zakaj bi moral gor priklapljati zunanje spominske naprave.

BlonG

Pripravnik
10. avg 2010
174
15
18
(Zame) Definitivno iPad.

Preizkušal po en teden Asus-a, Samsung-a in iPad-a. In najbolj je bil odziven iPad pa tudi najmanj se je sesuval. Ne mislim sedaj, da je normalno delo na Androidu nemogoče, ampak občasno se je kakšen program (predvsem brskalnik) preprosto zaprl. In tega je bilo najmanj na iPadu. Dodajanje in brisanje programov je najenostavneje na iPadu! Vsi programi so "na namizju" - ni potrebno brskanje med "aplikacijami" ali dodajanju bližnjic na "namizje". Do vseh nastavitev prideš lažje - in so logično razporejene. Pri Androidu je potrebno malo več brskanja/iskanja. In še to: pri Androidu (telefon!) sem se navadil, da sem določene nujne aplikacije zamenjal z drugimi; pri IOS pa sem povsem zadovoljen s privzetimi: koledar, maili, stiki, brskalnik...

Kljub temu, da že dolgo uporabljam telefon z Androidom, sem najmanj časa za "prvo namestitev"* potreboval pri iPad-u. (Pa še pomisleke sem celo imel, če bi sploh testiral iPad-a, ker je bilo to moje prvo srečanje z IOS.) Tako da me je intuitivnost UI presenetila. Kljub temu pa me ni prepričala toliko, da bi tudi s telefonom prešel na IOS. Dejansko zato, ker tablico uporabljam drugače, kot telefon in (verjetno) zaradi izkušenj in zadovoljstvom s trenutno znamko.

ITunes na iPadu - uporabljam iMac in Win 7: nimam težav s sinhronizacijo. Deluje brez zapletov. Še sinhroniziranje glasbe iz Win 7 (kjer imam privzeto knjižnico WMPlayer) imam urejeno tako, da mi iTunes ne spreminja vsebine map z glasbo, ki mi jo normalno skopira na iPad. Dejansko iPada zelo redko priklopim na računalnik, ker sinhronizira programe, filme, glasbo in knjige OTA.

Androidovi tablici me pač nista dovolj prepričali. Kljub temu pa imata določene prednosti: prilagodljivost sistema, root-anje...

Priklop USB naprav pa - vsaj po moji oceni - ni namen tablic, tako da mi je izmenjava preko "oblaka" zelo enostavna rešitev. (OK, pa nad uporabo USB ključkov - kljub praktičnosti - nisem navdušen, ker se "vtikajo v vsak računalnik"... in se mimogrede navlečejo "nesnage".)

Skratka: zaenkrat me je bolj prepričal iPad. Ko bom prihodnjič kupoval, bom ponovno vzel v roke in preizkusil, kar bo takrat na voljo na trgu. Dopuščam tudi možnost, da bi novejši OS na Asus-u in Samsungu pustil drugačen vtis in bi me bolj prepričala.
(Mimogrede: pred nakupom in testiranjem sem bil prepričan, da bom imel Transformer-ja in sem celo kupil adapter miniHDMI-HDMI. No, zdaj imam še adapter za iPada.) :)

* - Prva namestitev: email računi (Exchange - služba, Gmail in Hotmail - tudi kot Exchange), koledar, uvoz stikov...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.200
3.825
113
Imel sem androida, sedaj pa imam iPad-a. Pri prvem me je motilo da ni deloval tekoče in da je bil zaslon slab, a to naj bi bilo pri teh novejših bolje. Ipad je sicer pri večini stvari boljši, razen za gledanje filmov, ker jih tako nepraktično dobiti gor in pripraviti do tega da jih lahko pogledaš, da te vmes že mine.

Zakaj: ne podpira ne kartic ne usb-ja, tako da je treba zadevo prenesti v sam spomin naprave. To je zelo počasno, poleg tega pa tam vedno manjka prostora (imam 16GB verzijo in mi je zelo žal da nisem vzel vsaj 32 gb). Zadeve je treba prenašati z iTunes, kar je tečno (bolj tupega programa že dolgo nisem videl), problem pa je tudi da velika večina filmov po defaultu ne dela (delajo samo filmi z končnico mp4). Zadeva je sicer rešljiva z katerim od drugih predvajalnikov, ki pa so večinoma plačljivi in imajo tudi svoje probleme. Obstaja še možnost streamanja, a to dela samo doma, kjer pa nimam ne želje ne potrebe gledat filme na tablici.

Na Androidu je bila zadeva enostavna: daš film na SD kartico in poženeš predvajalnik.

Tako da (vsaj kar se mene tiče) je takole:

Za filme, crackane igre in programe ter nižji budget je Android, za surfanje, slike, glasbo ter kvalitetne igre in programe pa iPad.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Kako misliš ipad za kvalitetne igre in android za crackane. Meni so igre na androidu prav hude, pa strojno so tudi "malo" pred ipadom? Glede drugega se mi sploh ne da debatirat
smile-1.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.918
661
113
Fajn bi bilo če bi tisti, ki niste bili zadovoljni z Android tablicami napišete še katero tablico ste imeli in katero verzijo Androida.
Ker je pač konkretna razlika med cheap noname kitajsko tablico za 100€ ali pa eno od priznanega proizvajalca za 500€.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Razlika je tudi, a gre za kako moderno al pa kak zgodnji poskus z os-om za telefon. Meni je galaxy tab z gingerbreadom precej beden, velik telefon, večini je bila pa to prva referenca za "bednost" androida na tablicah...

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Se strinjam.
Moje izjave temeljijo na podlagi eno tedenskega igranja na ipad2, ter potem kasneje na Tabu 10.1. Na koncu sem se odločil za Taba, čeprav je če primerjaš enega ob drugem, ipad za malenkost bolj tekoč. Ampak mislim, da je to že popolnoma nepomembno picajzlanje, saj sta generalno oba zelo tekoča.