(Zame) Definitivno iPad.
Preizkušal po en teden Asus-a, Samsung-a in iPad-a. In najbolj je bil odziven iPad pa tudi najmanj se je sesuval. Ne mislim sedaj, da je normalno delo na Androidu nemogoče, ampak občasno se je kakšen program (predvsem brskalnik) preprosto zaprl. In tega je bilo najmanj na iPadu. Dodajanje in brisanje programov je najenostavneje na iPadu! Vsi programi so "na namizju" - ni potrebno brskanje med "aplikacijami" ali dodajanju bližnjic na "namizje". Do vseh nastavitev prideš lažje - in so logično razporejene. Pri Androidu je potrebno malo več brskanja/iskanja. In še to: pri Androidu (telefon!) sem se navadil, da sem določene nujne aplikacije zamenjal z drugimi; pri IOS pa sem povsem zadovoljen s privzetimi: koledar, maili, stiki, brskalnik...
Kljub temu, da že dolgo uporabljam telefon z Androidom, sem najmanj časa za "prvo namestitev"* potreboval pri iPad-u. (Pa še pomisleke sem celo imel, če bi sploh testiral iPad-a, ker je bilo to moje prvo srečanje z IOS.) Tako da me je intuitivnost UI presenetila. Kljub temu pa me ni prepričala toliko, da bi tudi s telefonom prešel na IOS. Dejansko zato, ker tablico uporabljam drugače, kot telefon in (verjetno) zaradi izkušenj in zadovoljstvom s trenutno znamko.
ITunes na iPadu - uporabljam iMac in Win 7: nimam težav s sinhronizacijo. Deluje brez zapletov. Še sinhroniziranje glasbe iz Win 7 (kjer imam privzeto knjižnico WMPlayer) imam urejeno tako, da mi iTunes ne spreminja vsebine map z glasbo, ki mi jo normalno skopira na iPad. Dejansko iPada zelo redko priklopim na računalnik, ker sinhronizira programe, filme, glasbo in knjige OTA.
Androidovi tablici me pač nista dovolj prepričali. Kljub temu pa imata določene prednosti: prilagodljivost sistema, root-anje...
Priklop USB naprav pa - vsaj po moji oceni - ni namen tablic, tako da mi je izmenjava preko "oblaka" zelo enostavna rešitev. (OK, pa nad uporabo USB ključkov - kljub praktičnosti - nisem navdušen, ker se "vtikajo v vsak računalnik"... in se mimogrede navlečejo "nesnage".)
Skratka: zaenkrat me je bolj prepričal iPad. Ko bom prihodnjič kupoval, bom ponovno vzel v roke in preizkusil, kar bo takrat na voljo na trgu. Dopuščam tudi možnost, da bi novejši OS na Asus-u in Samsungu pustil drugačen vtis in bi me bolj prepričala.
(Mimogrede: pred nakupom in testiranjem sem bil prepričan, da bom imel Transformer-ja in sem celo kupil adapter miniHDMI-HDMI. No, zdaj imam še adapter za iPada.)
* - Prva namestitev: email računi (Exchange - služba, Gmail in Hotmail - tudi kot Exchange), koledar, uvoz stikov...