Android (neznanje?) problemi

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
V kolikor imaš samo em Mail za nekaj različnih naprav je vsepovsod isto in se ti bo na vseh prikazal osnovni mail, zakaj si ne namestiš za telefon drugi mail ? in potem imaš mir, Ne boš rešil problema z mailom dokler v računalniku ne izbrišeš vse Maile v košu in še potem ko boš telefon sinhroniziral se ti bo ponovno nalagalo.Rešitev je samo drugi račun Maila v telefonu.
Lahko izbrišeš nekaj podatkov tudi v sami aplikaciji G Mail.

tofsy

Pripravnik
16. feb 2009
87
11
8
Lahko pa naložiš kakšno aplikacijo, ki ti skrije ali zaklene Gmail aplikacijo.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Vem da lahko. Ampak ZAKAJ bi spet moral nalagati neke dodatne aplikacije? Saj pomoje ni taksna znanost naret to aplikacijo tako, da te povprasa za gmail geslo, ali pac?

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.145
4.128
113
Citat:
Uporabnik Flash pravi:
Vem da lahko. Ampak ZAKAJ bi spet moral nalagati neke dodatne aplikacije? Saj pomoje ni taksna znanost naret to aplikacijo tako, da te povprasa za gmail geslo, ali pac?

Zato ker vse google storitve uporabljajo enako/isto prijavo in s tem enako/isto geslo.

Če nimaš google accounta (s katerim dobiš hočeš nočeš tudi gmail) potem ne moreš uporabljat google playa (nameščanje aplikacij) itd.

Sej tudi na netu ko se prijaviš v eno google storitev se prijaviš v vse.

A stiki ki pridejo iz googla vas ne motijo? Pa koledar je tudi nafilan po defaultu z vašimi podatki? Pa gtalk se prijavlja in vas prijatelji vidijo ko uporabljate telefon!
grims-1.gif

Če te moti da dobivaš mail v namensko apkacijo se enostavno izkjuči sinhronizacijo (nastavitve -> accounts & sync -> označimo google account in potem izkjučimo posamezne synce [ali pa kar vse]) in je problem rešen.

Bolj sofisticirane metode:
- namestit app lockerje ki zahtevajo geslo pred zaganjanjem določenih aplikacij
- enostavno pobrisat neželjene aplikacije (root)
- enostavno ne uporabljat gmail accounta in s tem funkcij ki jih ta prinaša androidu (oz. alternativno uporabiti fake account samo za namen telefona)

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Izklopite sinhronizacijo Gmaila

Če izklopite sinhronizacijo Gmaila, nova sporočila ne bodo več samodejno sinhronizirana.

V aplikaciji Gmail se dotaknite gumba Meni in nato Nastavitve.
Izberite račun.
Dotaknite se možnosti Sinhronizacija Gmaila je VKLOPLJENA.
Ponovno izberite račun.
Počistite potrditveno polje ob možnosti Gmail.

Ko ste v mapi »Prejeto«, se dotaknite ikone Osveži Gmail Refresh Icon za ročno sinhronizacijo sporočil.
Odstranite prenesena sporočila

V napravi odprite aplikacijo »Nastavitve«.
Dotaknite se možnosti Aplikacije in nato Gmail.
Dotaknite se možnosti Počisti podatke.

S tem počistite zbirko podatkov za celotno aplikacijo Gmail. Sinhronizacija računov, za katere ste vklopili sinhronizacijo Gmaila, se začne takoj. Računi, za katere ste izklopili sinhronizacijo Gmaila, ne bodo samodejno sinhronizirani.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Zdaj mi pa res ni več nič jasno. Izgleda, da sem res bukov.
Izkplopil sem vse sihhronizacije. V aplikaciji gmail sem pobrisal vse maile.
Ko sem se ponovno povezal v omrežje, sem ugotovil, da so se maili izbrisali tudi na računalniku!!!
Druga stvar pa je, da ko sem ponovno zagnal aplikacijo gmail, so se takoj spet začeli prenašati maili, kljub temu, da je sinhronizacija v nastavitvah izključena.
Kaj delam narobe?

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Saj tisto Gmail ikono lahko vržeš v koš (držiš prst na njej, ko spremeni barvo in se pojavi trash kanta jo prestaviš vanjo)..

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ne moreš je dati v koš. Oziroma jo lahko, amak nikamor ne izgine, še vedno je med programi.

Jezi me to, da sem naredil vse po navodilih, ki jih je dal Retro. Ko pritisnem aplikacijo gmail, mi lepo čez cel displej napiše, da ta račun ni sinhroniziran in se maili ne bodo prenesli.

Ampak takoj, ko vzpostavim dostop do omrežja, se začnejo maili prenašati.

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Očitno je res trdovratno ampak prav smisel android telefona je v tem da uporabljaš Googlove aplikacije in da se sinhronizira povsod, če ne bi bilo tega bi šel na Windows phone
smile-1.gif

To je jedro funkcionalnosti androida.

Potem preostane še to kar je Utiševalec napisal

- namestit app lockerje ki zahtevajo geslo pred zaganjanjem določenih aplikacij
- enostavno pobrisat neželjene aplikacije (root)
- enostavno ne uporabljat gmail accounta in s tem funkcij ki jih ta prinaša androidu (oz. alternativno uporabiti fake account samo za namen telefona)

Ali tisto ko sem ti prej pisal, če imaš Jelly Bean in skriješ aplikacijo, vendar je tudi na enak način odkriješ.

Ali pa namestiš kak custom rom recimo Cyanogen, ki privzeto nima teh "Gapps".

Kateri telefon in verzijo androida pa imaš?

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Aha, vidim zdaj, da si že zgoraj napisal.

Uradni update na Jelly Bean bi naj dobil, samo vprašanje kdaj...
http://www.gsmarena.com/samsung_announces_list_of_devices_that_will_get_jelly_bean-news-4853.php

Ta ideja ni slaba od Utisevalca
- enostavno ne uporabljat "glavnega" gmail accounta in s tem funkcij ki jih ta prinaša androidu (oz. alternativno uporabiti fake account samo za namen telefona)

Kreiraj si gmail account samo za telefon da boš imel Google play, pa recimo imenik preneseš v njega pa je.
Za tega, ko pa ga imaš zdaj pa se logiraš preko brskalnika kot si želel.
Uporabljaš sploh katero od ostalih storitev Calendar, Drive, Reader ?

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Lahko pa tudi vsa sporočila arhiviraš in ne bodo vidna takoj, ko vklopiš aplikacijo.
Potem sporočila bereš v mapi "vsa sporočila".

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.921
5.992
113
Kako je ne moreš odstraniti z namizja ??

http://www.howardforums.com/showthread.php/1737425-Remove-Gmail-icon-and-ap-from-android
I just moved the Gmail icon to the trash on my phone. Just long press and drag it up (Gingerbread) or down (Froyo). As for actually uninstalling it, you can't because it's part of the Android OS.

Saj lahko tudi v nastavitvah izklopiš gmail sinhronizacijo (emaili, kontakti).

http://support.google.com/android/bin/answer.py?hl=en&answer=1663705
Configure general sync settings
Go to Settings > Personal > Accounts & sync.

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Ni možno izklopit sinhronizacijo.
Sicer obstaja na dveh lokacijah možnost izklopa sinhronizacije
ena v nastavitvah gmail aplikacije ena pa v nastavitvah telefona ampak jo ne izklopijo.
Tista v nastavitvah telefona je izklopljena vendar se kljub temu sinhronizira,
če pa izklopiš v nastavitvah gmail aplikacije se pa ob zagonu ponovno vklopi in sinhronizira.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Sedaj pa več tebe res ne razumem , ali nočeš dojeti ali pa čakaš samo navodila,

pojdi v--sistemske nasstavitve--klikni in odpri--računi in sinhronizacija--klikni na svoj Gmail račun--in se ti odpre,, SLIKO GLEJ --in ko se ti odpre ta stran klikni zadnjo menijsko tipko na telefonuda se ti odpre okence v katerem piše--Odstrani račun--sinhroniziraj, in to ti pove vse kar moraš narediti, TAM POTEM ODSTRANI RAČUN, IN JE PROBLEM REŠEN,
write.gif

Če tega ne kapiraš si si pa čisto sam kriv, več ti ne vem razložiti.

1747347-Screenshot_2013-04-08-11-27-14.jpg

Priponke

• 1747347-Screenshot_2013-04-08-11-27-14.jpg
    1747347-Screenshot_2013-04-08-11-27-14.jpg
    80,7 KB · Ogledi: 164
Nazadnje urejeno:

hipnotik

Pripravnik
22. mar 2009
567
0
16
Mene NE moti, da se račun sinhronizira.

Ker je en uporabnik rekel, da ni možno izklopit sinhronizacijo sem poskušal in sem ugotovil, da ni možno izklopit.
Oziroma imam izklopljeno piše "sinhronizacija izklopljena" vendar se kljub temu sinhronizira.
Torej nekaj ni v redu.
Potem sem poskusil tudi v sami aplikaciji izklopit in pobrisati podatke vendar so se maili ponovno naložili in v nastavitvah se je
samodejno spremenilo, da je sinhronizacija vkloplljena.

Drugače pa še zanimivost, imam tudi tel prestigio in tam kjer so na tvoji sliki kljukice je pri meni prazno oziroma ni nič.

retro

Fizikalc
18. dec 2011
6.296
23
38
Murska republika
Kljukica ti kaže mesto na telefonu oz zadnjo tipko kjer se rti odpre tisto polje z --odstrani ali sinhroniziraj, .glej dokler ne odstraniš račun in v aplikaciji ne pobrišeš podatke , boš ga imel vedno na duši--- omisli si nov račun na telefonu , tega motečega pa odstrani, da boš imel mir pred ženo in otroci, pa tudi ljubica ne bo v strahu, ja teške so nekatere zadeve,........
cheer.gif

tam kjer so pri računu kljukice--plave-- je pač zadeva poštimana ker te stvari rabim, zakaj ni pri tebi??--

Nazadnje urejeno: