Android (neznanje?) problemi

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Lahko bi naredili eno temo, ki bi na enem mestu zajela vse probleme, ki izhajajo predvsem iz nepoznavanja androida. Pa bi znalci lepo odgovorili in bi vsi imeli nekaj od tega.

Torej moj prvi problem:
Android 4.0.4.
V nastavitvah za zvok imam pod rubriko "zvok in vibriranje" prazno okence. Torej nočem, da mi vibra dela, hočem, da samo zvoni. Ko me nekdo pokliče je vse OK, sliši se samo zvonenje, brez vibre. Ampak ta klic mi vedno aktivira vibro za vse naslednje klice (v meniju se v okenčku kar naenkrat pojavi kljukica - torej je zvok in vibriranje vključeno). Pa ne pomaga ponovno nastavljanje. Vsak vhodni klic mi aktivira vibro v nastavitvah.
Kako naj to odpravim?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Ali imaš naložen kakšen program-apk za nastavljanje zvočnih profilov?Ali kakršen koli drug program,ki bi to lahko upravljal?Koliko časa se to dogaja?Kateri telefon?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Telefon je Samsung Galaxy S Duos. Res imam eno aplikacijo, Profile Scheduler. Ampak je ne uporabljam. Potegnil sem jo dol, ker sem mislil, da bom lahko uštimal profile za vsako SIM kartico posebej, pa se ne da. V sami aplikaciji nisem spreminjal nobenih nastavitev. Ker mi ni nič pomagala, aplikacije nisem zagnal že nekaj mesecev.
Misliš, da je vseeno tam problem?

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Izbriši to pa boš videl ali pa,če si v zadnjem časo,ko se je to pojavilo kaj podobnega nalagal,kar bi lahko vplivalo na ta problem.Na svojih telefonih sem poizkušal,pa se nikoli ne vklopi,sigurno to povzroča neka aplikacija,ki si jo naložil.

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Izbrisal sem aplikacijo za profile in sedaj je OK. Ugotovil sem, da so nastavitve v aplikaciji imele prednost pred nastavitvami v samem telefonu.

Problem št. 2
Med programi, ki so že bili na telefonu je tudi gmail. Vse lepo in prav, ampak moti me, da se ne morem odjaviti iz gmaila in tako vsak, ki prime v roke moj telefon, lahko vidi moje maile (tudi ko je izklopljen wi-fi oz. prenos podatkov - izgleda, da nekam naloži maile za off line pregledovanje)
Če grem na gmail normalno preko ikone za internet in potem na gmail, takrat je vse normalno. Zahteva prijavo in tudi odjavim se lahko na koncu.
Kaj je sploh finta tiste posebne, direktne ikone za gmail?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Ne razumem najbolje. Tam noter je moj edini račun, ki ga uporabljam. Spodaj sta dve opciji: "prekliči sinhronizacijo/sinhroniziraj vse" in "dodaj račun".
Kaj točno naj naredim? Še vedno moram nekako imeti aktivni račun, da lahko nalagam aplikacije, ali?

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
A lahko potem tam pobrišem ta račun?
Kako pa naj izbrišem vse maile, ki se pojavijo, ko kliknem ikono "gmail"?

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Mene je tudi to motilo, pa sem dal na tovarniške nastavitve, pa začel na novo z drugim gmailom, namenjenim samo za to, pa nima kdo kaj videt gor

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Jaz imam samo en gmail račun in ga želim uporabljati tudi na telefonu. Ampak nočem, da se vidijo maili brez prijave.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Nisem potem probaval, če se da drugi račun zaklent, .....
obstoječi gmail bi dodal šele kot drugi račun.......za prvi račun, pa seveda čist novega.....

sem glih nekaj na hitro poskušal, če ne drugo lahko do mailov prideš prek internet iskalnika
bom pa spremljal tole, ker mene tudi zanima, kako to rešit

22. jul 2007
13.573
1.757
113
124
"Vse lepo in prav, ampak moti me, da se ne morem odjaviti iz gmaila in tako vsak, ki prime v roke moj telefon, lahko vidi moje maile "
In zakaj mora kdo drug šariti po tvojem telefonu
sprasujem se.gif

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
"Vse lepo in prav, ampak moti me, da se ne morem odjaviti iz gmaila in tako vsak, ki prime v roke moj telefon, lahko vidi moje maile "
sprasujem se.gif
redface-1.gif

capl: ...-,,moji mejli so ti vedno na vpogled,,...
cool-1.gif

Oktopusy

Fizikalc
3. apr 2011
1.678
42
48
Saj lahko že v štartu zakleneš telefon z kodo ali vzorcem...pa nima nobeden vpogleda v tvojo zasebnost na telefonu.
rolleyes-1.gif

MaTejHo

Pripravnik
4. jul 2009
340
0
16
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
Uporabnik WeWatchingYou pravi:
sprasujem se.gif
redface-1.gif

capl: ...-,,moji mejli so ti vedno na vpogled,,...
cool-1.gif

Ok tu pa sem se zdaj pošteno nasmejal.

Da vidim če prav razumem, pri tebi je težava namenska Gmail aplikacija in ti bi rad za prebiranje gmail pošte uporabljal brskalnik nameščen v telefonu. Drži?

Recimo, če imaš Jelly Bean verzijo androida lahko aplikacije skriješ in ni vidna med aplikacijami.
Druga možnost bi recimo bila da v nastavitvah sinhronizacije razkljukaš gmail.
Lahko recimo bi tudi ustvaril mape in samo aplikacijo premaknil nekam bolj globoko...

JosipBroz

Fizikalc
10. sep 2007
1.324
0
36
Pravilno si me razumel. Namenska gmail aplikacija mi gre na živce. Pa sploh nisem vedel, da obstaja, šele pred kratkim sem jo videl med programi. Do gmaila sem vedno dostopal preko brskalnika. Sledi prijava, branje mailov, odjava in to je to.
In potem najdem to gmail aplikacijo, jo kliknem in vidim noter vse svoje maile.
To mi ni všeč.

OK. Sedaj bom dal stran sinhronizacijo, ampak se mi pojavlja nekaj vprašanj:
-kako naj izpraznim (izbrišem vse maile) namensko gmail aplikacijo? Dobro, lahko označim vsak mail posebej in ga pobrišem. Ampak kaj se zgodi, če potem po nekaj tednih spet vključim sinhronizacijo? Mi bo dejansko izbrisalo vse maile na gmail strežniku?
Ali s tem, ko brišem maile v namenski gmail aplikaciji na telefonu, ostanejo maili na strežniku nedotaknjeni?

Aja. Nimam jelly bean, ampak ICS.

Flash

Pripravnik
5. dec 2009
575
2
18
Ta Gmail aplikacija se tudi meni zdi butasta. Kaj bi res bil taki problem naret tako, da imas moznost, da te ob zagonu povprasa za gmail geslo ali pa ne, preden kr pokaze vse maile kar jih imas na mailu??
sprasujem se.gif

To pa je varnost na visku...
rolleyes-1.gif