Android Market - nakupovanje v Sloveniji!

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Hahahha, še funkcionalno nepismen si.

Še enkrat poglej za katero področje se pogovarjamo. Potem pa lahko linkaš Wall street Journal.
hysterical-1.gif

A bi imel še malo številk? Evo, za Viso, so pa še drugi, samo nimam časa:

1208081-Untitled.jpg

Priponke

• 1208081-Untitled.jpg
    1208081-Untitled.jpg
    53,5 KB · Ogledi: 144
Nazadnje urejeno:

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Za katero od mojih trditev pa bi potreboval kakšne podatke.
Če pa že hočeš

The retreat in credit card use was the 28th decline in 29 months and brought the figure to its lowest level since September 2004.

http://blogs.wsj.com/economics/2011/03/07/consumer-debt-rises-but-credit-card-use-falls/

Kje pa si potemtakem ti kakšne podatke navajal, mislim, da si ti največji papučar od vseh nas.

"Internet purchases
Debit cards may also be used on the Internet. Internet transactions may be conducted in either online or offline mode, although shops accepting online-only cards are rare in some countries (such as Sweden), while they are common in other countries (such as the Netherlands). For a comparison, PayPal offers the customer to use an online-only Maestro card if the customer enters a Dutch address of residence, but not if the same customer enters a Swedish address of residence.
Internet purchases use neither a PIN code nor a signature for identification. Transactions may be conducted in either credit or debit mode (which is sometimes, but not always, indicated on the receipt), and this has nothing to do with whether the transaction was conducted on online or offline mode, since both credit and debit transactions may be conducted in both modes."

http://en.wikipedia.org/wiki/Debit_card

No, tukaj mas pa debetne kartice v praksi online.

Se en dober razlog, zakaj debetne niso uporabljane za nakupe prek spleta, ker bi znala to bit slaba reklama :

"In many places, laws protect the consumer from fraud much less than with a credit card. While the holder of a credit card is legally responsible for only a minimal amount of a fraudulent transaction made with a credit card, which is often waived by the bank, the consumer may be held liable for hundreds of dollars, or even the entire value of fraudulent debit transactions. The consumer also has a shorter time (usually just two days) to report such fraud to the bank in order to be eligible for such a waiver with a debit card,[9] whereas with a credit card, this time may be up to 60 days. A thief who obtains or clones a debit card along with its PIN may be able to clean out the consumer's bank account, and the consumer will have no recourse."

Sicer pa, tudi kreditna kartica je stvar preteklosti kot identifikacija, vnesel jo bos enkrat v tvoj spletni racun (PayPal, Google), nacin nakupa pa bo z mobilnim telefonom (NFC ali placilo znotraj same aplikacije). Kvazi Moneta, toda bolj elegantno.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MaTejHo pravi:
Se strinjam z Utisevalcem, da maestro kartice z čitalcem v ničemer ne zaostajajo za kreditnimi kvečejemu so bolj varne, vsi ki imajo TR jih imajo, zakaj pa bi imel dve kartici, plačeval dodatne provizije, storitve bankam in ostalim....
Tako, da je škoda, da se bolj ne uveljavijo v tujini.

Zakaj bi bile pa bolje varne? Ker ne mores placati z njo online? Z Mastercard, Viso, .... Ali kaksno drugo kartico placas na prodajnem mestu na enak nacin kot z Meastro kartico... Torej z vpisom PIN kode...

KAALman

Pripravnik
10. jan 2008
751
2
18
Prekmurje RepubliQ
Obišči stran
KSZ... mene osebno pa moti, da niso vpletli PayPal-a...
na ta račun mam vezano kreditno kartico, pa je to to, noben bav-bav...
zakaj naj bi zdaj še na googlov account vezal kreditno kartico, no na koncu jo bom itak mogel... ampak vseeno
tongue-1.gif

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
"Vezava" traja minuto.

Google pa ni uvedel PayPala enostavno zaradi tega ker marketira svoj Google Checkout in ker bi mu najbrz moral nekaj placat. Je pa PayPal dal na voljo svoj SDK za enostaven billing znotraj aplikacij Android ter iOS in zadeva dela gladko (mam diplomo na to temo).

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Citat:
Uporabnik maddog pravi:
"Vezava" traja minuto.

Google pa ni uvedel PayPala enostavno zaradi tega ker marketira svoj Google Checkout in ker bi mu najbrz moral nekaj placat. Je pa PayPal dal na voljo svoj SDK za enostaven billing znotraj aplikacij Android ter iOS in zadeva dela gladko (mam diplomo na to temo).

Kako pa mislijo to speljati? Pri androidu verjetno ne bo problema, ker se lahko distribuira mimo marketa... ampak take aplikacije na App Store ne bodo sprejeli...

Citat:
3.3.3 Without Apple’s prior written approval or as permitted under Section 3.3.23 (In App Purchase API), an Application may not provide, unlock or enable additional features or functionality through distribution mechanisms other than the App Store.

Če upoštevamo zgornje pravilo, bi bil paypalov SDK v iOS-u uporaben samo za plačilo artiklov/stvari, ki nimajo veze s samo aplikacijo in njenim delovanjem.

maddog

Fizikalc
16. avg 2007
1.817
0
36
okolica MB
Ja, primerjava z Google Checkout-om je ta, da se Checkout uporablja za digitalne vsebine, PayPal pa za "konkretne" stvari (webshop). Zato tudi ni tezav z objavljanjem taksnih aplikacij na Marketu in App Store-u. Najbrz nebi bil problem uvest se PayPal kot alternativo za placilo appa, toda kot sn napisal zgoraj Google-u tukaj malo dol visi + hoce seveda imet uporabljano svojo storitev.

Tako da bomo aplikacije kupovali kr lepo z Google Checkout-om, razen ce bo uvedel worldwide carrier billing, tak kot ze tece na Sprint-u v Ameriki.

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.167
366
83
Goriska
Meni je po eni strani Google Checkout še bolj všeč in na sploh plačljivost aplikacij, katero lahko vrneš v roku 15 min, če ti ne ustreza.

gregamalio

Zelenc'
15. maj 2011
3
0
1
Včasih je bil rok za vračilo 24ur
frown-1.gif
Mi je pa vseeno, večino kul aplikacij je itak zastonj.
Bi bil bolj vesel če bi pr nas delala googlova navigacija

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
KSZ

Kako je potem s temi aplikacijami, ki jih kupiš na marketu? Jaz flešam zihr 1x na mesec in izgubim vse. A moram potem aplikacijo še enkrat plačat al kako se potem kupljen apk dol prenese?

Lateral

Fizikalc
31. mar 2008
1.771
33
48
Jaz tudi včeraj, budilko za 1€
smile-1.gif
Super so naredili refund, če ti aplikacija ne ustreza, jo lahko vrneš v roku 15min od nakupa.

brgo

Fizikalc
14. avg 2007
5.783
0
36
Milky way
Jaz sem nabavil poweramp za 3.7€. Sem že par dni sprobaval trial in je to to in glede featurjev in glede kvalitete zvoka. Odkar se vozim z vlakom na šiht mi je muska spet pomembna haha.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
KSZ

Kako je potem s temi aplikacijami, ki jih kupiš na marketu? Jaz flešam zihr 1x na mesec in izgubim vse. A moram potem aplikacijo še enkrat plačat al kako se potem kupljen apk dol prenese?

Ali si že slišal za Titanium backup?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.720
113
Citat:
Uporabnik brgo pravi:
Jaz sem nabavil poweramp za 3.7€. Sem že par dni sprobaval trial in je to to in glede featurjev in glede kvalitete zvoka. Odkar se vozim z vlakom na šiht mi je muska spet pomembna haha.

Mixzing je enak..... free

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.434
3.825
113
davorinm.wordpress.com
A ima kdo idejo kako kupit aplikacijo Touchdown pro za MS exchange mail?

V marketu je ni, samo demo, prek amazona sem probal in mi je javilo:

"We are sorry...
We could not process your order because of geographical restrictions on the product which you were attempting to purchase. Please refer to the terms of use for this product to determine the geographical restrictions.

We apologize for any inconvenience this may have caused you."

:S